Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 26. marts 2019

Scroll to top

Top

6 kommentarer

Fish ‘n’ Chips – british style

Fish ‘n’ Chips – british style
Familiefaren

I anledningen af at Chelseas alligevel viste sig for stærke for de danske løver, fortsætter vi i det engelske og “genoptrykker” en rigtig engelsk klassiker…

Pt. benytter jeg hver en chance for at koge fritter i fritøsen, da jeg søger efter den helt perfekte opskrift på dit sprødeste pommes der findes. Denne gang tror jeg, at jeg har luret den på plads, men den snak kan du følge i tråden om Sprøde Fritter i Forummet.

Pris

Ca. 100 kr. (torsk er jo dyrt men kan erstattes af fx hvid sej) for 4 personer

Man starter men en beignetdej, som de observante læsere nok vil hævde hører hjemme i en Scampi Fritti, og ja I har så sandelig også ret, men i stedet for den traditionelle dej så prøv denne, det bliver suverænt.

Beignetdej
  • 250 g mel
  • 5 g salt
  • 2 spsk. smeltet smør
  • 1½ dløl
  • 2 dl lunkent vand
  • 1 spsk. cognac
  • 2 stiftpiskede æggehvider

Mel og salt blandes, hvorpå øl, vand, smeltet smør og cognac piskes i til alt er grundigt blandet. Der må ikke være klumper i dejen. Hviler i køleskabet i mindst 1 time, hvorpå man folder to stiftpiskede æggehvider i.

Fish

Lad torskefileterne trække med lidt salt i en halv times tid. Hvis du har en friture så kan den godt bruges, men tag nettet op, ellers så hænger fisken fast. Ellers bruger du bare en tykbundet gryde.

Varm olien op til 180 grader eller til en tændstik syder i gryden. Dyp fiskestykerne i dejen, lad dem dryppe lidt af og kom dem derpå forsigtigt ned i frituren, som helst skal dække dem.

Fritér fisken til den er gyldenbrun og sprød. Dryp fiskestykkerne af på fedtsugende papir. Det tager ikke mere end nogle minutter at fritere fisken.

Chips

Det en god ide at have pommes fritterne klar først. De kan holdes varme i ovnen, mens fisken tilberedes. Det er uhyre nemt og lækkert (og i øvrigt rigtigt godt, hvis man har tømmermænd).

Vi forslår triple cooked fries fra denne opskrift eller hvis man på dagen ikke har lyst til så meget friture, så lav nogle kartofler i ovnen. Stænk fisken og pommes/kartofler med eddike og godt med salt. Hvis man vil have lidt dyppelse, så slår en sauce tartare altså alt andet!

Anretning

Ja det forbedrer ikke smagen, men det er altså meget fedt at rulle en avis sammen og servere skidtet i.

VELBEKOMME!

Husk at du kan følge med ved at oprette dig som brugerabonnere på indlæg, følge os på Facebook eller Twitter

Kommentarer

  1. Chefen

    Lækkert. Og når man så har gang i en beignet-dej, så kan man lave den søde variant og tage donuts til dessert. For meget, ja, det tror jeg nok.

  2. Man bliver da godt nok fuld af den opskrift!
    Man er jo nødt til at drikke resten af øllen – og en flaske cognac kan jo heller ikke tåle at stå mere end en aften, så den er man oz nødt til at drikke :D

    Men lækkert lyder det!

    http://Klaus-K.dk

  3. Monica

    Har du en idé om hvorfor vi ikke kunne få fisken sprød? Vi lavede en dej, der minder meget om din og brugte ellers samme fremgangsmåde – dog uden at salte fisken først. Det smagte skønt, men dejen blev ret slatten. Hvorfor?

  4. Dorte

    jeg vender lige fisken i mel før dejen, så hænger dejen godt ved og bliver supersprød

Smid en kommentar