Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 17. september 2019

Scroll to top

Top

8 kommentarer

Fish ‘n’ Chips med ærtemos og tartarsauce

Fish ‘n’ Chips med ærtemos og tartarsauce
En engelsk pubklassiker!

Vi er så småt ved at varme op til årets britiske opgør i Champions League, hvad er så mere oplagt end at fylde maven med en god omgang Fish and Chips?!

Englands nationalret? Og kan englænderne overhovedet lave mad? Det kan de så absolut! Måske er fish and chips ikke den store gastronomiske oplevelse, men der indgår friture i store mængder, og det kan vi lide.  Om det engelske køkken så rent faktisk har noget spændende, at byde på kan vi diskutere senere. Pt. benytter jeg hver en chance for at koge fritter i fritøsen, da jeg søger efter den helt perfekte opskrift på dit sprødeste pommes der findes.

Fish and Chips

En engelsk pubklassiker!
4.67 fra 3 stemmer
Ret: Aftensmad
Køkken: British
Keyword: chips, fish, fish'n'chips, torsk
Antal: 4 personer
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Fish / Fisken

  • Torsk (150g/person) (alternativt hvidsej)

Beignetdej

  • 250 g Mel
  • 1 tsk Salt
  • 2 spsk Smeltet smør
  • 1 ½ dl Øl
  • 2 dl Lunkent vand
  • 1 spsk Cognac
  • 2 stk Stiftpiskede æggehvider

Chips

Sauce Tartare

  • 200 g Mayonnaise (Hellmans eller hjemmelavet)
  • 2 spsk Yoghurt Naturel - eller creme fraiche
  • 1 ½ spsk Finthakkede kapers
  • 3 stk Finthakkede cornichoner
  • 1 spsk Finthakket løg
  • 1 spsk Finthakket purløg
  • 1 spsk Finthakket persille
  • ½ spsk Dijonsennep
  • Salt
  • Peber

Ærtemos

  • 300 g Ærter
  • 1 spsk Smør
  • 1/2 dl Hønsefond
  • 1 fed Hvidløg
  • 1 håndfyld Mynteblade
  • Saften af 1/2 citron
  • Salt

Sådan gør du

Beignetdej.

  • Mel og salt blandes, hvorpå øl, vand, smeltet smør og cognac piskes i til alt er grundigt blandet. Der må ikke være klumper i dejen.
  • Hviler i køleskabet i mindst 1 time, hvorpå man folder to stiftpiskede æggehvider i.

Sauce Tartare

  • Rør mayonnaise og yoghurt sammen.
  • Hak alle ingredienser ganske fint og kom dem i mayonnaisen.
  • Smag til med sennep, salt og peber.

FISH (Torsken)

  • Lad torskefileterne trække med lidt salt i en halv times tid. Hvis du har en friture så kan den godt bruges, men tag nettet op, ellers så hænger fisken fast. Ellers bruger du bare en tykbundet gryde.
  • Varm olien op til 180 grader eller til en tændstik syder i gryden. Dyp fiskestykerne i dejen, lad dem dryppe lidt af og kom dem derpå forsigtigt ned i frituren, som helst skal dække dem.
  • Fritér fisken til den er gyldenbrun og sprød. Dryp fiskestykkerne af på fedtsugende papir. Det tager ikke mere end nogle minutter at fritere fisken.

CHIPS

  • Hop til artiklen, Triple Cooke Fries
  • Det en god ide at have pommes fritterne klar først. De kan holdes varme i ovnen, mens fisken tilberedes. Det er uhyre nemt og lækkert (og i øvrigt rigtigt godt, hvis man har tømmermænd).

Ærtemos

  • Kog ærterne op med hønsefond
  • Smid samtlige ingredienser i en blender og giv dem en hurtig tur

Noter

Ja, det forbedrer ikke smagen... Men det er altså meget fedt, at rulle en avis sammen og servere skidtet i.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

VELBEKOMME!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Chefen

    Lækkert. Og når man så har gang i en beignet-dej, så kan man lave den søde variant og tage donuts til dessert. For meget, ja, det tror jeg nok.

  2. Man bliver da godt nok fuld af den opskrift!
    Man er jo nødt til at drikke resten af øllen – og en flaske cognac kan jo heller ikke tåle at stå mere end en aften, så den er man oz nødt til at drikke :D

    Men lækkert lyder det!

    http://Klaus-K.dk

  3. Monica

    Har du en idé om hvorfor vi ikke kunne få fisken sprød? Vi lavede en dej, der minder meget om din og brugte ellers samme fremgangsmåde – dog uden at salte fisken først. Det smagte skønt, men dejen blev ret slatten. Hvorfor?

    • Andreas

      Olien har ikke været varm nok.

  4. Dorte

    jeg vender lige fisken i mel før dejen, så hænger dejen godt ved og bliver supersprød

  5. 4 stars
    Super lækker opskrift og fed timing. Man kan jo næsten ikke undgå at komme i stemning til kampene begynder, så skal der god nok fortæres noget torsk og heppes på noget bold.

Smid en kommentar