Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 23. juli 2019

Scroll to top

Top

76 kommentarer

Familiefarens nye køkken: Det endelige resutat

Familiefarens nye køkken: Det endelige resutat
Gastromand

For ca. 10 uger siden startede Projekt: Nyt køkken. Udgangspunktet var udfordringen: Hvordan skaber man et Gastromandkøkken med respekt for familieliv – og økonomi? Et køkken, hvor to poler – manden og kvinden that is – skal være enige. Rejsen er nu slut og vi står tilbage med et fantastisk resultat.

Inden vi kommer igang, vil jeg lige starte med at gratulere alle de mænd, som rent faktisk har formået selv at opføre dette projekt, de “gør-det-selv” mænd, som bryder gulv op, laver gulvvarme og sætter et nyt køkken op med alt hvad det indebærer – op med lappen til en highfive og kæmpe vinger bagud. I er nutidens virkelig Ironmen – jeg har dyb respekt for jer! Nu tror I nok, at det er skrevet med den sædvanlige sarkastiske undertone – men nej, jeg mener det sgu denne gang.

Det er efterhånden ikke nogen hemmelighed, at jeg til daglig arbejder i et stort IT-firma sammen med Webmasteren og jeg er bare ikke handy. Jeg er mildt sagt fucking-elendig og uduelig. Det eneste jeg kan er at smadre ting. Bygge dem op, det duer jeg bare ikke til.

Processen...

Processen…

De sidste vigtige valg

Der var store beslutninger at træffe i det første indlæg. Materialemæssigt endte vi med massiv træ i alle skuffer og sort eg på halvdelen af fronterne. Vi valgte store bredde greb i chrome – for at bryde med de hvide skuffer for på den måde skabe at skarpe nogle kontraster.

Brede greb i børstet chrome...

Brede greb i børstet chrome…

Bordepladen kunne desværre ikke leveres i keramik i denne specielle udskæring  – så vi måtte “nøjes” med granit. Vi valgte her materet naturgranit, som er ét stykke klippe på diskrete 180 kg, der går suverænt i spænd med det massive træ. Klinkerne blev ikke valgt i helt sort. Årsagen er simpel, du kommer til at vaske dem hver dag, derfor faldt valget på en materet grå, som passer til bordpladen.

En lille detalje, lys i skufferne med display... Thomas Rode er i godt selskab...

En lille detalje, lys i skufferne med display… Thomas Rode er i godt selskab…

Endvidere har vi prioriteret højt, at vores skuffer ikke (igen) bliver til en stor rodebutik. Så vi har valgt at få så mange “rum-delere” som muligt til bestik, tagtøj, krydderier og knive. Jeg har erkendt, at vi roder i et køkken, så efter anbefaling fra Ove har vi forsøgt at få køkkenet til at skabe begrænsningerne for os.

Indsatser i skuffe til krydderier og knive...

Indsatser i skuffe til krydderier og knive…

Vi roder i vores køkken...

Vi roder i vores køkken…

3 rigtige Gastromand-gadgets

Nogle af mine “must-win-battles” her i projektet var gadgets. Min kone var skeptisk, da jeg fremlagde, at Quooker, Qooler og til sidst også en affaldskværn var store ønsker. Et eller andet sted er hendes forbehold jo også helt valide, for hvad fylder det? Hvor meget larmer det? Hvad koster det? Her kommer de bedste argumenter, som du kan skyde af overfor konen når du selv kommer med samme forslag. Start med at blødgøre hende og fjern fokus fra plads, pris og larm – fokuser på målet:

  1. Hun får kogende vand i løbet af et splitsekund og du må smide den gamle tilkalkede elkedel ud!
  2. Hun får iskoldt vand og hun må derfor smide mine ½-liters flasker ud som ligger på køl!
  3. Hun må svine alt det hun vil i vasken når hun en sjælden gang skræller kartofler og gulerødder!

Så er du allerede halvvejs… her kommer fakta så:

Qooler

Alt i alt er næsten to 60’er skabe fyldt. I det ene skab er Qooleren installeret, der er lidt plads i overskud, men ikke meget – ca. en tredjedel. Qooleren endte med at blive bedre end forventet, navnlig da jeg fik skåret hul i bunden af skabet, så den kunne frigive varmen (note to self: read instruction next time). Den larmer en smule når du sætter strøm til første gang, i ca. 30 min. Herefter slår den fra og larmer kortvarig når du har tappet vand. Ellers køler den diskret hver 15 min ved ca. 25-30 db – det bemærker man ikke. Den er intet mindre end fantastisk, i skrivende stund nyder jeg et glas 1,5 grader koldt dansk vand. Mine 10 halv liters flasker med koldt vand i køleskabet er smidt ud. Jeg kan tappe kalkfri vand til Nespressoen og drikke danskvand når det passer mig. En kulsyrepatron kan levere 175 liter dansk vand og ligger på ca. 300 kr. Samlet er prisen er ca. 12.500 kr.

Fra toppen - Kalkfrit vand, Vand med brus og Koldt vand..

Fra toppen – Kalkfrit vand, Vand med brus og Koldt vand..

Danskvand fra hanen...

Danskvand fra hanen…

Quooker

Quookeren som Webmasteren introducerede i sit køkken burde næsten være fast inventar i et køkken, jeg synes i starten det virkede til at være overkill, men nu har jeg svært ved at se hvordan jeg skulle kunne undvære den. Jeg bruger den mest til rengøring og vand til pasta, kartofler og ris. Frygten for at børnene skulle komme til at tænde den er gjort til skamme. Den har “double-tap-tryk”, så du skal trykke to gange før den aktiveres. Hvis du har haft kogende vand i og åbner den almindelig vandhane efter kan du ikke brænde dig – dont worry! Prisen er ca. 10.000 kr. afhængig af valg af tap.

Quooker...

Quooker…

Dont put your finger in there...

Dont put your finger in there…

Insinkerator Evolution 200

Here goes the bomb! Her var konen virkelig skeptisk, navnlig da hun hørte pris og størrelse – det kan åbenbart blive for stort for nogle kvinder…

Insinkerator Evolution 200 som er erhvervet hos Andersen & Nielsen der importerer dem og i øvrigt også den valgte vask fra Blanco, fylder ca. 35 cm fra bunden af vasken og ned i skabet. Den er installeret i 60’er skab med Quooker. Men med en kampvægt på 11,6 kg, rivejern og svingarme i rustfristål som pulveriserer avokado-sten og koteletben samt alt organisk affald, er der ikke et øje tørt. Den har en sugeevne, som gør, at du blot sætter vandet igang og starter svinet op, så suger den del hele ned i afløbet og i løbet af sekunder er det væk.

Jeg har fået placeret knappet i vasken, hvor der var boret for - heldigvis da...

Jeg har fået placeret knappet i vasken, hvor der var boret for – heldigvis da…

 

 

“Også her erkender min kære kone, “hvad fatter gør er altid det rigtige”…

Jeg har præcis samme holdning som til alle 3 gadgets – hvis det gør dit liv i køkkenet lettere og du har muligheden så slå til. Også her erkender min kære kone, “hvad fatter gør er altid det rigtige”. Er du typen som gerne bruger vasken som “affaldsspand” imens du laver mad, så er det lige noget for dig, nu har jeg lavet mad med Webmasteren flere gange, og præcis sådan er han. Der ligger gerne et bjerg af skrald som så skal fiskes op af vasken bagefter. Prisen ligger omkrin 6000-7000. Husk at du skal have en formel tilladelse til installation af kværnen i dit køkken, smid en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.

Insinkerator i aktion!

Insinkerator i aktion!

Gastromand-skabet

Ja Gastromanden har simpelthen fået sit helt eget skab. Hvis jeg skal være helt ærlig, så har jeg nok fået min vilje mere end hvad godt er i dette her projekt. Gastromand-skabet er et overdimensioneret vitrineskab hvor lågerne kan gemme væk langs siderne. Her gemmer jeg alle mine elskede gadgets væk fra omverdenen. Når der så skal arbejdes så åbnes det op og grundet det, at der ligger en glasplade i bunden samt intet mindre end 6 udtræk til el samt lys via spots i toppen, så er det muligt at bruge fx The Boss, Actifry, Juicepresso osv. Man kunne måske argumenteret for, at det tager noget plads men det er virkelig også en dejlig frihed, at dine gadgets ikke skal flyttes rundt fra A til B hver gang du skal bruge dem.

Now you see it...

Now you see it…

Now you dont...

Now you dont…

Hvidevarerne

Valgene var egentlig ikke svære at træffe, det var mere at begrænse sig, som var en kunst. Når man får muligheden for at starte helt fra bunden, så er det som om, at man bare vil have det hele. Her handler det om, at du er god til at “kill you darlings” – et udtryk som jeg lærte på Universitet. Det stammer egentlig fra filmverdenen, hvor man som instruktør skal være hård og dygtig, til at skære alle de klip fra som er unødvendige. Det samme galt for mig. Jeg var både ude i nedsænket friture, pande med lavasten til grill og gasblus + induktion. Pladsen på køkkenbordet var begrænset, så jeg måtte prioritere.

Jeg måtte slukke lyset over kogepladen for ellers var den umuligt at se - kulsort som natten!

Jeg måtte slukke lyset over kogepladen for ellers var den umuligt at se – kulsort som natten!

 

Derfor blev det til Witts zonefri induktionskogeplade med 6 zoner, ingen gas, ingen friture eller andet denne gang. Valget kunne sådan set have været faldet på mange andre, men et must var at den var zonefri og at zonerne kan kombineres som man selv ønsker det. På den måde kan du faktisk smide en rektanglet “grill-plade” på, så du også kan grille indenfor – sådan da.

Fjernbetjening og eneste lys kogepladen giver...

Fjernbetjening og eneste lys kogepladen giver…

Emhætten er lofthængt med ekstern motor, som jeg altid vil råde til, hvis det er muligt. Det giver en bedre sugeevne og mindre støj. I bund og grund er en emhætte en emhætte, men der kan være forskel på sugeevne og støj, så går efter en, som kan trække mindst 500 m3/t men gerne op til det dobbelte – med en ekstern motor er det intet problem. Støj bør ligge nede omkring 35-40 db på laveste niveau og med accept for, at den naturligvis larmer lidt på højeste niveau.

Emhætten med spots...

Emhætten med spots…

Vinkøleskab blev Liebherr. Webmasteren fik selv monteret et vinkøleskab fra Liebherr, som er ca. dobbelt så stort som mit, og føj hvor jeg allerede elsker det! Lyset fader op og ned når du åbner og lukker, har indstilling af grader og flytbare indsatser i fyrtræ som kan trækkes ud. Kvalitet koster. Sådan er det jo desværre. Ja der findes billigere modeller, men for mig er det svært at gå tilbage, når du først har set Liebherr, og efter jeg så Webmasterens IRL, var jeg solgt.

Køkkenets hjerte...

Køkkenets hjerte…

Når du har sagt A, må du sige B…

Ja, sådan var det lidt – Når nu standarden startede ved Liebherr, så virker det et eller andet forkert, at købe en tilfældig ovn fra fx Whirlpool og et køleskab fra Gram. Stilen ville også være brudt lidt ikke? Jeg valgte igen Liebherr til køleskabet, og en af top-modellerne. Jeg har haft Bosch før der, og blev egentlig aldrig helt glade for det. Jeg har egentlig kun to krav til køleskab – Det skal kunne køle – og jeg mener virkelig køle – ned til 1-2 grader hvis jeg ønsker det. Og så skal der være skuffer med udtræk. Eller bliver det nemlig en rodebutik for mig.

Så smukt ser det ud - inden det bliver taget i brug :-)

Så smukt ser det ud – inden det bliver taget i brug :-)

 

Begge dele har Liebherr, og ovenikøbet noget som hedder BioFresh i skufferne, som så gør, at de råvarer jeg smider deri holder væsenlig længere end normalt. Årsagen er vist noget med lavere temperatur og fugtighed – ikke desto mindre så virker det glimrende. At de så er fyldt op med øl er så en helt anden sag!

Ja egentlig skulle den vist bruges til grøntsager...

Ja egentlig skulle den vist bruges til grøntsager…

Ovnen endte med De Dietrich som faktisk er en kende avanceret selv for en Gastromand, men det skal ikke slå mig af pinden. Den kan stort set alt, dog ikke damp – jeg har nok ikke fidus til det, og bager aldrig. Den har derimod “ICS – Intelligent Cooking System” eller som jeg kalder det “IWC – Intelligent Wife System”. Den har en database med forudprogrammerede retter, hvor du så indstiller tiden – fx 17.30 og sætter retten ind om morgenen, så starter ovnen når den mener det er tid, for at være værdig til 17.30. Det kan selv min bedre halvdel finde ud af – derfra navnet;)

Indbygget grill-spyd i ovnen...

Indbygget grill-spyd i ovnen…

 

Masterpiece...

Masterpiece…

Så kommer vi til noget af det lidt spøjse som faktisk slet ikke er maskulint eller Gastromand-agtigt – opvaskemaskinen! Egentlig er vi mænd vel ligeglade ikke? Nææ… det er vi faktisk ikke, for vi ved godt, at det er os som står med opvasken ligemeget hvad. Jeg var lidt i syv sind da der skulle vælges, for Fisher & Paykel leverer nogle fede løsninger i skuffesystemer som kører uafhængigt af hinanden, men kvalitet og design koster dyrt når der kommer fra New Zealand, så jeg valgte det faktisk fra.

All you need...

All you need…

Tidligere havde vi en Siemens, som var ganske fin – før den en Bosch som også var okay – dog havde de begge den fejl, at de ikke kunne vaske og tørre vinglas glas af ordentligt. Hvis jeg forsøgte endte jeg faktisk ofte med et tyndt lag “glas-pest” og turde derfor ikke. Vi har overtaget huset med et par produkter fra Miele, og med god erfaring, så efter lidt reseach endte jeg faktisk med Miele igen. Det er også ret dyrt, men den bestod for nylig svendeprøven: Konen havde valgt at lade en polterabend starte op med 20 kvinder til champagne-brunch i hjemmet. Alle glas blev smidt i opvaskeren og alt var krystalklart. Hånden på hjertet, jeg troede faktisk ikke det ville virke, men det gør den, så selv om “Miele” lyder lidt tøset, så er det klart min anbefaling. Og lad os så se på det køkken!

Ovenlyset skabet hyggebelysning om aftenen...

Ovenlyset skabet hyggebelysning om aftenen…

Billedet er taget uden lys i vores 10 spots i loftet for at vise hvordan det ser ud ved aftentid. Vi fik lavet en kasse omkring bagvæggen med et lysstofrør indsat bag tonet plastik, som kaster lys ud over rummet. Det er vanskeligt at fange på billedet, men kombineret med lidt levende lys og lyset fra vores skuffer er det ret blæret.

Et helt ny rum...

Et helt ny rum…

Ellers er det vist bare tilbage, at sende nogle sidste tanker til processen, hvis jeg var mere handyman havde jeg nok lavet noget mere selv, det må blive i et andet liv.

Stemning...

Stemning…

Final Thoughts

Der er altid noget man bliver opmærksom på bagefter. Noget hvor du ville have gjort det anderledes og noget, hvor du bare er tilfreds. De 3 punkter jeg er mest glade for ved selve køkkenet er helt klart:

  1. Massiv træ i skufferne – fordi det holder!
  2. Børstet chrome og stål så mange steder som muligt – fordi man faktisk ikke kan se ridser!
  3. Insinkerator Evolution 200 – fordi den smadrer alt!

Hvis og hvis og hvis jeg kunne have lavet noget om:

  1. Længere kogeø – men pladsen var ikke til det.
  2. Bordplade i keramik – men udskæringen var ikke mulig.
  3. Flere skuffer i kogeøen – men noget måtte vige for Qooler, Quooker og Insinkerator

Hvad siger du til resultatet? Del gerne dine egne køkkendrømme i en kommentar eller på Twitter og Instagram via hashtagget #Gastromandkøkken

Gastromand goes to the movie…

Vi kan vel lige så godt opdatere med nogle af de videoer, som jeg svedte over at være stjerne i en tilfældig mandag – jeg må tilstå, at jeg ikke vidste, at det var det helt tunge gear de havde rullet ud, så da 7 mand stærk troppede med det helt store setup med lys og billede, var det som om, at huset blev en kende mindre.

Jeg havde lidt min egen fest og brugte det mest af tiden på at råbe “Vi går på stativ!” hver gang jeg stod stille mere end 11 sekunder – citat fra “Sprængfarlig Bombe”, hvor Nicolaj Lee Kaas råber det konstant – underligt nok så kendte lysmanden “Molle” citatet og var med på at følge dem op hver gang! Så ja, jeg morede mig inderligt.

Der blev både lavet til TV-spot, men også nogle til web-tv, som jeg selv synes er ganske underholdende. Sjovt at man kan være så presset indvendig og så (forhåbenlig) virke helt rolig udvendig – god fornøjelse:

 

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Fedt køkken du har fået dig!

    Objektivt set er det vel lidt et overkill at have danskvand på hane, hvorfor man, som den mand er, naturligvis bør have det i sit køkken.

    Jeg er fan!

    • Hey Mads – fedt site du har – fik pludselig lyst til paste med trøffel :-) og jo det er vel lidt overkill, men en lækker luksus at have. Jeg drikker meget danskvand men orker ikke alle de plastikflasker, så ofte blev det bar til noget vi havde sjældent… men en Gastromand som dig kunne sagtens forsvare at have sådan en installeret :-)

    • Klaris

      Fedt rum!
      – og fornøjelig læsning.

      Min eneste sort-hat kommentar:

      Din Insinkerator / Køkkenkværn, den kræver jo tilladelse fra kommunen, og der er mange steder hvor vi, desværre, ikke må få sådan en – selvom den er skide smart…

      • Hej Klaris,

        Ja, det er træls, jeg har også skrevet det ovenstående – i kommentaren til Jan kan du se lige mere omkring og følget linket, det giver noget overblik… og tak for rosen! Det varmer virkelig!

  2. Jan

    Wuhuu, så var den her! Længe ventet artikel – Tillykke med køkkenet, det ser lækkert ud :)

    Kan du sige noget om hvad kogeplade, emhætte, opvaskemaskine og quooker ca. løb op i – evt smide nogle links, hvor man kan læse mere? Er meget begynder når det kommer til gastronomi, men jeg behøver vel næppe sige at jeg ikke har tænkt mig at gå ned på udstyr, vel? :) Er nysgerrig fordi vi skal igang med at indrette køkken i vores kommende hus…og så kan man jo lige så godt gøre det ordentligt fra starten!

    I forhold til at ansøge om installation af køkkenkværnen, er det så via kommunen og er det en let proces?

    • Hej Jan – sikke en begejstring – det er virkelig fedt at møde og tak for det, det er også blevet et godt køkken! Ja, det kan jeg sagtens – kogeplade og emhætten endte på ca. 20.000 samlet pris. Opvaskemaskinen er svær at finde billigere, Wupti havde den til 7300 men som sagt så leverer den til UG så den er det værd.

      Quooker løber ca. op i 10.000 dog afhængig af hvilken tap du ønsker. Jeg har Fusion da jeg ellers ville have 3 vandhaner inklusiv Qooler, men ellers er det Nordic Twin Tap, som mange også vælger – der har du så almindelig vandhane og Qookeren ved siden af. Fordelen ved den er, at Quookeren kan sænkes ned så du ikke risikerer at få dråber af kogende vand på dig når du fylder en gryde…

      Ansøgning om affaldskværn findes her: http://www.aalborg.dk/media/2639513/koekkenkvaerne-nu-kan-aalborg-kommune-behandle-ansoegninger.pdf eller er der meget information at finde på http://www.kokkenkvarnen.dk/

      Skal du selv igang med at lave helt ny eller hvordan?

      • Jan

        Jamen som det har fremgået af nogle af mine andre kommentarer til den første post, så har jeg været vildt nysgerrig omkring det – Vi står overfor at skulle flytte ind i et nybygget rækkehus næste år og har i den anledning rig mulighed for at sætte præg på alt indvendigt…Så derfor var det dejligt med lidt inspiration, inden mødet med HTH – Et møde som jeg troede skulle have fundet sted i sidste måned. Men det forlyder at det først bliver i september…Så nu har jeg lidt at tænke over og tage med til det møde :)

        I forhold til Quookeren tror jeg at jeg er mest til fusion så der kun er én hane at forholde sig til – Men jeg skal da igang med at Google lidt mere og se, hvad der kan lade sig gøre i vores tilfælde.

        Tak for ovenstående input indtil videre.

      • Selv tak Jan – HTH og Invita som sådan nok i samme kategori, så der går du nok heller ikke helt galt i byen, medmindre de bliver fornærmede over at se inspiration fra konkurrenten :-) Forstår godt dit valg med Fusion, jeg magtede heller ikke alt for mange haner – Webmasteren har Nordic Twin Tap og Eksilsønderjyden Fusion – begge kan nok argumentere for deres valg…

        Men du må endelig sige til når du kommer videre med projektet!

      • Steffen

        Invita og HTH er en og samme, de bliver lavet på samme fabrik und alles.

        https://www.nobia.com/Brands/

      • Jeps – de har masser af plads på deres fabrik i Ølgod, også Uno Form produceres der, men det gør jo ikke mit køkken til et Uno Form vel? :-)

  3. Magnus M

    Misundelse klæder ingen, men hold nu op et lækkert køkken, tillykke med det!

    En anden løsning til at slippe af med danskvandsflasker der fylder, kunne være Samsungs french door køleskab. Så ville der være lidt mere skabsplads som du efterlyser. Det er til gengæld også et ordentligt svin af et køleskab, så det ville måske tage noget af pladsen et andet sted… Men så er der til gengæld også rigeligt plads til råvarerne :D Må indrømme at brusen er en anelse for flad til mig, selv på maks styrke, hvordan står det til med Qoolern og mængde af kulsyre?

    http://www.samsung.com/dk/consumer/home-appliances/refrigerators/french-door/RF24HSESCSR/EE

    • Hej Magnus – det er sgu også et blæret skab – hvad måtte du bøde for det? Kulsyren er helt fin, den er ikke for voldsom nærmere det jeg vil kalde “blid brus”, men slet ikke flad – er det ikke noget med indstillingen fra tanken? Hvordan skifter du patron i din? Og lige til sidst, hvis patronen er tæt på tom, så bliver det jo mindre og mindre tryk og kan godt ved den sidste liter føles lidt flad…Men det er kun til aller sidst!

  4. Nikolai Ronne

    Fedt køkken – hvad kostede ovnen? Har den damp?

    • Hej Nikolai – nej, jeg duer ikke til det – Webmasteren har AEG’s Dampovn og den bliver vist ikke brugt ret meget, så jeg valgte det faktisk bevidst fra. Den ligger på ca. 12.000 kr., de ved hvad de vil have for det skidt… og tak for rosen!

  5. Halvamerikaneren

    Top nice køkken :). Har selv været igang med at udskifte vores for nylig – desværre gjorde plads og økonomi at det ikke blev til så mange indbyggede gadgets. Konen mener dog også at de skabe jeg allerede har fyldt med grej må være fint ;)

    • Det er hårdt at være mand – vi må lide – men så igen, forståeligt nok da, ligger du inde med noget specielt, som vi skal høre lidt om, så del endelig :-)

      • Halvamerikaneren

        Njaaa ved ikke hvor specielt det er men har da en del grej hvoraf noget har meget specifikke formål :). “Maskinparken” indeholder bla. sous vide, vakuumpakker (som lige er blevet opgraderet til en kammervakuum til hustruens lettere hovedrysten), fritøse, trykkoger, ismaskine, pålægsmaskine og en kenwood med diverse attachements. I den ikke elektriske afdeling er gadgetskabene fyldt med bla. sifon, mandolin, portionstragt, purémølle, stegt flæsk holdere til grillen, et par rullepølsepresser, en pølsestopper, udstyr til osteproduktion og udstyr til ølproduktion. Og ikke mindst min nyligt tilegnede Fat Daddio magnetiske trøffelform som jeg bruger når jeg laver friturestegte æggeblommer :)

  6. Fynboen

    Gennemført og lækkert.

    • Tak Daniel – synd man ikke kan uploade billeder i kommentarsporet, så skulle vi se lidt af dit udekøkken, men jeg gætter på det måske er noget på vej :-)

      • Fynboen

        Don’t worry. Det er på vej. Vi skal have mere gøjl i den nye køkkensektion.

  7. Det ser satme fint ud!

  8. thomasjmikkelsen

    Wov det må jeg sige det ser virkelig fedt ud, super løsning.
    Super flot med den sorte bagvæg.
    LÆKKERT
    Står selv overfor at skulle lave nyt køkken i et hus vi har købt.
    Men jeg er meget i tvivl om Emhætte i loftet, er den kraftig nok, kan den suge det den skal når den sider helt der oppe ?
    Jeg er typen der elsker at koge ting ind i langtid ;-) så skal være sikker på at emhætten kan klare det og jeg ikke har det ud i hele stuen.
    Igen virkelig lækker løsning du der har fået lavet.

    • Tak Thomas – den kan jeg ikke tage æren for, det var en ide Invita fik, også med lyset, dog skulle det justeres ret meget efterfølgende, da “ruden” deri skulle tones helt i bund… Emhætten klarer det helt uden problemer, den suger faktisk bedre end min gamle Thermex som ellers var ret vildt…

  9. Jacob

    Hold nu fast!

    Din artikler imponere mig gang på gang, bliv ved med at find nyt legetøj i den her “dur” – Det er herre drenge! :)
    Det er virkelig kræs. Du har fået en vanvittig flot køkken, og krydret med en masse lækre hvidevarer.
    Er selv lidt på udkig efter et vinkøleskab. Smart løsning som du har her fået fra Liebherr. Kan du huske hvad modellen hedder? Så kan jeg selv søge lidt videre på hvem som forhandler den.

  10. tillykke! Ser jo absolut gennemført ud! Har selv altid drømt om at få en stor semi-åben pejs i køkkenet. Forestiller mig lidt at der kan laves pizzaer og andet godt brød som mama ville have gjort – imens der drikkes et godt glas rødvin :-)

  11. Jesper

    Nu sidder jeg og tænker – vender vasken ikke lidt sjovt? :)
    Ellers thumps up herfra, virkelig et flot og gennemført køkken.

    • Haha – jo Jesper sådan da, årsagen er faktisk rimelig simpel – jeg skulle vælge mellem at få opvaskemaskinen helt ned imod vinduet og så vasken hvor opvaskemaskinen er – dog ville det så blive noget rod med Qooleren, da den skulle placeres ved siden af… Nu har vi jo 3 børn som altid gerne vil stå ved vasken og før var det bare vanskeligt som indretningen var. Nu har vi den fordel, at man faktisk kan stå flere omkring vasken uden at jeg stresser fuldstændig af :-) Så det er lidt specielt med meget praktisk i hverdagen… Sjovt du er den første som har kommenteret på det :-)

  12. Tommy Hansen

    Hej Mads.. Super sejt køkken:-) og vil lige bruge lejligheden til at sige tak for en rigtig god behandling af dig og din familie imens jeg gik ved;-) tillykke med det fede nye?

    • Selv tak – fornøjelse var helt på vores side Tommy – du er altid velkommen og godt skuldret :-)

  13. Mai

    Det’ dælme et flot køkken – det ka’ selv en kvinde se;-)
    Eneste minus er vel nok, at man må være ret meget på røven, hvis man får fjernbetjeningen til induktionen væk!? Eller kan det betjenes på selve kogepladen også?

    • Hej Mai – tak for rosen da, det er dejligt når kvinderne giver deres besyv med :-) Det er faktisk til emhætten, men ja den kan godt betjenes manuelt, det dog noget vanskeligt – så jeg håber inderligt ikke det sker :-)

  14. Annastina

    Super lækkert køkken. Vi er igang med at bygge hus og er så småt begyndt at kigge efter køkken. Hvor højt har du til loftet i fht. Emhætten?

    • Hej Annastina – jeg skal nok lige måle lidt, men jeg gætter på 1,5 meter ca… og tak for rosen – tænker du om den suger nok? For det gør den :-)

  15. David

    Super lækkert køkken du har fået dig der!! Har dog et enkelt spørgsmål eller to :) Hvor sender man ansøgningen til sådan nsinkerator Evolution 200?? Jeg er selv fra Aalborg/Vejgaard…. Ville være super fedt i mit nye køkken.. Derudover går mit spørgsmål på keramik bordpladen. Hvorfor kunne det ikke lade sig gøre? Forstår ikke helt hvad du mener med udskæringen?

    Vh David og endnu engang tillykke!!

    • David

      og hvilken emhætte valgte du? Jeg har kig på en gutmann, som jeg har hørt skulle være sublim.. :)

  16. Hej David – tak for rosen da – Emhætten er – http://www.witt.dk/Witt2/Witt_emhaetter/Loftemhaetter/WSU90W og den fungerer vildt godt, nu har jeg prøvet nogle af Thermex’s fjernbetjeninger fra andre modeller, og der er jeg overrasket over, at Witt’s er så velfungerende.

    Ansøgning om affaldskværn findes her: http://www.aalborg.dk/media/2639513/koekkenkvaerne-nu-kan-aalborg-kommune-behandle-ansoegninger.pdf eller er der meget information at finde på http://www.kokkenkvarnen.dk/ eller skal du bare smække den i og håbe på det går :-) Men mon ikke det er bedst lige at søge…

    Bordpladen i keramik kunne ikke laves med den vask vi har, som jo er ret utraditionel, men helt standard eller deromkring er ingen problemer – Webmasteren har keramik og det fungerer glimrende, det koster så også dobbelt op på granit :-) men det sgu fedt… håber du kommer godt i gang med køkkenet!

  17. Det er sgu da endt med at blive et ret fedt køkken! Qooleren kunne jeg nok godt undvære, men der er vist ingen tvivl om, at jeg bliver nødt til at eje en Insinkerator og Quooker når jeg engang køber hus! Og så en kæmpe zonefri induktionsplade og selvfølgelig vinkøleskab fra Liebherr! :D

    • Tak Martin – det er også luksus at have Qooler, men det er virkelig lækkert – Insinkerator og Quooker burde være standard, jeg kan se også se, at flere og flere får det med – dog halter det lidt med kværn, nok ud fra det med tilladelsen… Men du må igang med køkken så :-) Dejligt at kunne inspirere lidt…

  18. Michael

    Lækkert køkken. Jeg er ved at hente tilbud på ombygning af baggang, spisekammer og to stuer. En af mine udfordringer var lys. Vi har støbt betondæk til første sal, og kunne ikke lige se hvordan jeg skulle kunne montere spot. Du har lige givet mig løsningen. Det lys du har over skabene er vist lige løsningen. Jeg kan lave samme nummer som dig, og jeg kan montere det i kassen rundt om det I-jern der skal bære førstesal. Tak for god inspiration.

    • Hej Michael – tak for rosen da, og beklager det sene svar, det glæder mig meget. Betondæk siger du? Det lyder også ret voldsomt :-)

  19. Elsebeth

    Sikke et køkken med alt, hvad der bimler og bamler!
    Jeg kan se, at I har valgt at have køkkenvasken for enden af køkken-bordet. Det er svært at vurdere bordets bredde, men giver det tilstrækkelig plads ved siden af vasken til at lægge f.eks. grøntsager og andet fra sig på. Det ser ud til, at tingene så kommer væk fra arbejdsstedet og komfuret – med mindre I arbejder på/bruger komfuret fra begge sider af bordet. Generer det ikke den, der bruger vasken, at man står og arbejder ude i ganglinien – fremfor “inde” i køkkenet?
    Som så mange andre skal jeg også have nyt køkken og har længe arbejdet med listen “hot and not” for at få det hele med, der passer til mit behov!

    • Hej Elsebeth – tak for rosen! Nu kan jeg jo ikke helt huske bredden men vi ligger vel på 1,30 meter ca. hele ideen her var netop, at vi kunne stå ved vasken hele vejen rundt. Jeg har jo 3 små piger, som alle synes det er det sjoveste i verden at være med til at lave mad, når jeg er i køkkenet – før var der altid rift om at stå foran vasken, nu er det sådan, at de faktisk kan stå 3 om vasken uden at slå hinanden ihjel :-) “Ganglinjen” eller “Motorvejen” som vi kalder den er meget bred, netop for, at det ikke ville forstyrre og for at vi kan arbejde inde og udenfor køkkenet – giver det mening?

  20. Kingo

    Ser godt ud!
    Har selv for nylig lavet køkken – sort fra IKEA med kridhvid kompositstens bordplade.

    Ville gerne have en Qooler – men den fylder for meget ifht hvad der er af skabe i køkkenet.
    Hvad koster sådan en? Jeg går ud fra at du får sponseret de specialgadgets mod reklameværdien.

    Vi valgte et gutmann emfang i skab med udvendig motor – det suger for sindsygt. Kommer man ned af trappen kan man ikke lugte at den står på hakkedrenge før man stikker næbet ind over panden. Og den er meget lydløs. Køkken24 sælger den vist til helt andre priser end den officielle danske forhandler der i min optik er helt urimelig prismæssigt.

    Husk at kontroller quooker jævnligt under bordet. Vores begyndte at lække få måneder efter vi satte den i. Det var helt tilfældigt jeg opdagede det. Ud fra hvad jeg har læst på nettet er det vist desværre ikke unormalt….
    Der var ingen slinger hos quooker – den blev byttet uden problemer .

  21. Kingo

    Ser lige at prisen på Qooler står i beskrivelsen.

    • Hej Kingo – beklager det sene svar! Godt du fandt prisen på Qooler – ellers er det jo bare at kontakte Zegotech for at høre om de kan give lidt rabat :-) Det tror jeg godt de kan… Lyder da ikke godt med Quooker – men dejligt deres service bare bytter!

  22. Elsebeth

    Det glæder mig mest af alt, at du huskede på, at der blev plads til at inddrage dine børn. Mine to havde fra små plads på køkkenbordet, så de lærte at smage på maden undervejs for at finde ud af, hvad der skulle tilføjes. I mit køkken gælder ‘hygiejne frem for alt’, så når de opdagede, at jeg var i gang, kom de “Mor, må jeg være med; jeg har vasket hænder og skrubbet neglene!” Det er vigtigt, at de får lysten til at lave mad og lærer at genkende god kvalitet. I dag har jeg to voksne børn, der er dygtige til at bage, kokkerere og hitte på.
    I køkkenet er det lysten, der driver værket. Den fremavler man ikke, hvis de kun må skrælle kartofler og gå ud med skraldespanden; det var mit job, og så fik de lov til alt det sjove, så snart de var klar. Gevinsten får I den dag, I kan ringe hjem fra arbejde og sige, “Vi får gæster i aften – kan I ikke lige bage en kage!”
    Så, jeg ønsker hele familien stor fornøjelse af/i det dejlige køkken!

    • Så smukt skrevet Elsebeth – du har så evig ret!

  23. Halvamerikaneren

    Lad mig starte med at sige, at jeg på ingen måder betvivler ægtheden i disse artikler, men vil sige, at jeg synes det ville klæde, hvis det var delt up front, at der efterfølgende ville blive lavet reklamer for Invita. Når man som bruger læser en personlig beretning for derefter at se den brugt i reklameøjemed, er der ikke langt til, at troværdigheden kommer under pres. Nogle synes måske jeg er lidt emsig, men jeg synes alligevel jeg ville give mine two cents :)

    • Hej Steffen – hvis jeg bare havde vidst det – nu kender du os ret godt, og har deltaget flere gange til vores arrangementer, så du ved godt, at “Freestyle” og “Rock N Roll-stilen” er vores image, det samme gælder faktisk her – at det endte med TV-Spot i den kalibre vidste jeg faktisk ikke – et eller andet sted er jeg faktisk lidt stolt, for det er jo god reklame for Gastromand og tydeligt har indlæggene inspireret flere læsere, og det er jo i sidste ende målet ikke?

  24. Thomas

    Tillykke med køkkenet, er selv igang med mange af de samme ting.

    Skal lige høre dig, hvad er din erfaring med Quooker Fusion? Syntes vi bliver anbefalet Twin Taps alle steder, men vil også gerne have en qooler og sæbedispenser og er bange for det ser grimt ud i vores ikke alt for store køkken?

    • Hej Thomas – mange tak, fedt – det er et vigtigt projekt! Der er masser af inspiration af hente fra de mange kommentarer ovenstående. Bum bum bum – altså hvis du frygter det fylder, så skal du da netop have Fusion – jeg synes den er fantastisk og ville ikke vælge om. Er det fordi du frygter at du brænder dig efter der har været kogende vand i? Eller skyldes det plads? For Twin Taps er jo 2 haner?

  25. Mathias

    Tillykke med køkkenet, voldsomt lækkert!
    Hvad var årsagen til ikke at vælge gas over induktion?

    • Hej Mathias – tak for det – ja det er jo lidt af en religion og valgte det faktisk fra grundet vores hus, da jeg ville have haft det koblet til vores naturgas, men så skulle dyserne i komfuret udskiftes og så ville garantien bortfalde – så det blev lidt for besværligt… men induktion virker :-)

      • Mathias

        Tak for svar – jeg står selv foran på et tidspunkt at skulle lave nyt køkken og har hidtil haft gas og været rigtig glad for det, men har overvejet at skifte til induktion når jeg engang flytter i ny lejlighed :)

      • Går ud fra du her el nu så ikke? For så er det meget forståeligt :-)

      • Mathias

        Nej jeg har faktisk gas nu – og elsker det, men i et lille køkken i en lejlighed i København sviner gas bare mere end induktion.
        Det er dog ikke lige foreløbig, så jeg har god tid til at beslutte mig :)

      • Fedt, jeg ville nok tage induktion hvis det er lejlighed – også som du siger fordi det sviner lidt med gas :-) Spændt på hvad du finder ud af…

  26. Allan

    Hej Mads!
    Fedt køkken ?
    Hvilken Miele model er opvaskemaskinen? Og vasker og tørrer den stadig glassene krystalklare her et halvt års tid senere? ?
    Synes ikke modelnavn nogen steder, og linket til Wupti virker ikke længere.
    Mvh. Allan

  27. Tom

    Spændende teknik du har under vasken der!!
    Vi skal inden længe ha’ skiftet vores bordplade til en granitplade og tænker i den forbindelse på at få Quooker Fusion + Insinkerator Evo. 200.
    Men kan alt dette være i et 60 cm skab under vasken? Man skal jo også gerne have en affalds spand stående.
    Har du evt. et par billeder af skabets indhold med denne indretning?

  28. Dennis Nimand

    @Familiefaren:

    Skal bygge hus til efteråret i Aalborg-området og påtænker at søge kommunen om tilladelse til at installere køkkenkværn. Har forsøgt at skrive mails til kloakforsyning, energi- og miljøforvaltningen og alle modtagerne kaster mailen frem og tilbage i ét væk…ingen ved hvem der skal tage sig af den.

    Har du en kontaktperson der behandlede din ansøgning du vil dele?

    Det ser desuden ud til, at ansøgningen du linker til ikke er tilgængelig længere. Har du en kopi liggende du kan sende?

    Dbh,

  29. Kamilla

    Nu her 1,5 år efter hvad er så din dom over qooker? Er du stadig lige glad for den? Min kæreste og jeg skal til at bygge hus i Støvring til januar og jeg har altid ønsket mig sådan en, men prisen og pladsen synes jeg virkelig trækker ned.

    • Hej Kamilla – jeg kunne ikke forestille mig at undvære den – prisen er det hele værd…

  30. Lisbeth

    Hej, jeg har slugt dine indlæg om køkkenombygning, og henter mange idéer selv om det begynder at blive et stykke tid siden de er publiceret. Jeg og min kæreste skal til at bygge nyt om nogen måneder, og vi er allerede havnet i våres første konflikt. Vi kan simpelthen ikke blive enige om hvorvidt vi skal have to eller en ovn. Jeg mener at det er overkill og spild av plads, imens han mener at det er praktisk og gør køkkenlivet lettere. Jeg ser at du har valgt det fra, kan du fortælle hvorfor, og om du siden har savnet en ekstra ovn?

    • Hej Lisbeth – jeg tror jeg vil citere Webmasteren på trods af flere sælgere af hvidevarer sikkert vil korse sig:

      Familiefaren (Mads): “Anders – hvad brugere du egentlig den ekstra ovn til?”
      Webmasteren (Anders): “Det er sgu da til at opbevaring af pladerne fra den anden ovn Mads!”

      Håber det er svar nok :-)

  31. Sikkert ret lækkert, men gå ind på ALMAZANKITCHEN, så behøver du ikke at investere i alt det dyre lort.
    Hav en god køkkenoplevelse.
    Iøvrigt bor jeg Spanien……de sidste 30 år.

    • Hej Ruth,

      Tak for tippet – men jeg tror ikke ALMAZANKITCHEN kan købes i Danmark…

      Jeg bor i Danmark de sidste 37 år :-)

  32. Christina

    Vi har købt en kæmpe svin af et køkken, og efter at have set dig i reklamer insisterede min (ikke madlavende) mand på to stk. gastroskabe. Jeg håber de er pladsen værd ;)
    Jeg glæder mig absurd til at få dem op. Desuden fik vi 7 stk. elevatoroverskabe med. Det er han tilgengæld super meget oppe at køre over.

    Jeg kan desuden se at vi har bestilt din kogeplade. Er den ligeså lækker som vi er blevet lovet?

    • Hej Christina – det er da så fedt at høre! Jeg elsker Gastroskabet – det holder virkelig og kan se, at flere køkkenfirmaer faktisk bruger dem nu!

      Witt holder også og ja, det er den helt sikker – den kan faktisk mere end man skulle tro, så læs brugsanvisningen (selv om du ikke helt gider og bare vil i gang) :-)

      God fornøjelse!

  33. Christina

    Selvom jeres side er nogle år gammel, hvad har du så af tips angående at søge tilladelse til at få installeret en køkkenkværn? Vi er tæt på at skal bestille nyt køkken, og vil egentlig gerne have en kværn, men vores kommune (Odense) har indstillet deres tidligere forsøgsordning med kværnene, og hvis vi skal have skal vi søge en tilladelse.

    • Hej Christina – på din kommunes hjemmeside skulle der gerne være et skema du kan udfylde for at få tilladelse :-)

  34. Vanesa

    I have bought HTH and is terribly bad quality, terrible service and it was super expensive. big mistake! i had Ikea in my previous home, also brand new, and it was so much better quality and 10 times cheaper. DO NOT BUY HTH is my advice

Smid en kommentar