Gastromand.dk | 22. April 2018

Scroll to top

Top

37 kommentarer

Jagten på det ultimative Gastromand-køkken: Før

Jagten på det ultimative Gastromand-køkken: Før
Webmasteren

15. oktober 2013 blev nøglen overdraget og kæresten og jeg stod pludselig i et tomt, gammelt, gult hus.

Som gastromand koncentrerede mit fokus sig straks om husets centrum; køkkenet!
Egentlig var det eksisterende Alno-køkken meget pænt, men til gengæld håbløst indrettet med alt for meget spildplads på de ca. 14 kvm.

“Køkkenet er et værksted. Og køkkenudstyr er værktøjet. Det mener de fire mænd bag den mest læste danske madblog til mænd, Gastromand.dk”
De nye madmænd

Overskabene og de tre døre gør desuden køkkenet presset og unødvendigt rodet – hvis du spørger mig.

 

gastromandkøkken (3)

Bemærk kogesektionen med grill og indbygget friture – vil du købe den? :)

Der var ingen vej udenom – køkkenet skulle ned og den lange rejse mod det ultimative gastromand-køkken kunne begynde!

Frem med kobenet og 1-2-3 så stod vi et næsten ”blankt stykke papir”.

 

gastromandkøkken (4)

 

Lemmen tænker du? Jo den var da en del af den lækre affaldsskakt i bordpladen, der gennem årene var blevet omdannet til en fin museredde…

Nedrivningen var dog langfra slut. Når man tilbringer så forholdsvis meget tid i køkkenet, som det er tilfældet for en gastromand, ja så er det altså rart at kunne socialisere med evt. andre mennesker i huset uden at de nødvendigvis står oveni kødgryden. Det var dog ikke uden bekymring at vi besluttede at åbne op ind til det allerhelligste – jeg havde trods alt været vant til at kunne stå i røg og damp (bogstavligt talt) mens gæsterne sad intetanende ved bordet i stuen. Men muren til spisestuen måtte altså ned:

 

gastromandkøkken (5)

 

Og ned kom den:

 

gastromandkøkken (6)

 

Som den opmærksomme læser allerede har bemærket, tog vi også fat i gulvet.

 

Familiefaren fik masser af gratis workout!

Familiefaren fik masser af gratis workout!

 

Og pludselig var huset ikke længere så indflytningsklart, som da vi kiggede på det for første gang:-) Til gengæld var der nu alle muligheder for at skabe det ultimative køkkenrum uden at skulle gå på kompromis pga. eksisterende uhensigtsmæssigheder.

 

gastromandkøkken (7)

 

Der lå naturligvis en del overvejelser bag det vanvittige projekt, det viste sig at være, at bryde gulvet op i ikke kun køkkenet, men også gang og vindfang. 120 mandetimer, 2 smadrede luftbor, en masse mandesved og 18 tons beton og jord senere var der gravet de 40 cm. ned, som skulle til for at få gulvvarme og gennemgående klinker i de tre rum. Vigtigt var det at radiatoren under vinduet i køkkenet nu kunne fjernes og dermed give plads til ikke så lidt ekstra bordplads – mere om det i næste indlæg.

Del 2: Overvejelserne…

Følg projektet og del dine køkkenbilleder med os på Twitter og Instagram via #gastromandkøkken

Kommentarer

  1. Stine

    Tip fra eget køkkenprojekt: Stikkontakter i skufferne – giver mulighed for flere stik og at have maskiner let tilgængelige og så ser man dem samtidig ikke :)

    • Hej Stine.

      Vi har selv overvejet det, men jeg kunne ikke umiddelbart se fordelen – enlighten me please (gerne med et eksempel på en brugssituation)! :)

  2. Louise Adelholm Svenningsen

    Jeg troede ved første øjekast det var det færdige resultat vi så :D -Og tænkte, ej det der kan ikke være et Gastromands køkken,..
    Jeg har den opfattelse at overskabe er noget fanden har skabt. I øvrigt er jeg spændt på at se Bondesrøvens køkken, når han bliver færdig.

    • Haha, heldigvis ikke!

      Mht. overskabene så tror jeg resultatet vil glæde dig;)

  3. Tina Kragh-Jakobsen

    Har man plads nok i køkkenet er det fedt med en “høkasse” i en af de dybe skuffer….

  4. Christianhoej

    Det ser sku godt ud – glæder mig til fortsættelsen.

    Tip: Fadølshane ved vandhanen. Jeg er ved at vride mig selv af led af bare misundelse, når jeg ser Mik Schack skænke en fadøl til en gæst i køkkenet :)

    • Mange tak Christian.

      Quooker på den ene side og fadølshane på den anden – mindre kan ikke gøre det! :)

  5. Elsebeth

    Havde det været mit køkken, så ville jeg 1. enten vende de to døre, så de gik ud af rummet, eller 2. få skydedøre i stedet, så jeg ikke stod i fare for at få en dør i ryggen! Evt. én vendt og én skydedør. Få en vandhane som min uden brusefunktion, hvor man kan trække de yderste 13,5 cm af med slange (der ligger skjult i hanen), så man kan spule i hele vasken, som skal være så stor, at man kan vaske en bradepande i den. Få motoren til emhætten ud af køkkenet. Sokkelskuffer til alle de dimsedutter, der er er sjældent i brug. Få en smart udtræksplade under et overskab til at lægge kogebogen på og få en smart bette radio på væggen. 1 stikkontakt ved komfuret.

    • Super gode pointer Elsebeth – men 1 stikkontakt ved komfuret er vist ikke helt nok!

      Tak for input:)

  6. Martin

    Skuffer i stedet for skabe, gør det meget nemmere at nå det der ellers altid gemmer sig bagerst i skabene

  7. Camilla

    Stålbordplade!!!

  8. Henriette Stengaard

    Har de sidste 6 år haft 8 meter granitborde i mit køkken – det er den bedste bordplade ever. OG mange store skuffer – det funger bare :-)

  9. Frederik P.

    Jeg er også stor fan af granitbordplade! Virkelig lækkert at arbejde på.

  10. Camilla, Henriette og Frederik, jeg tror jeg har fundet den ultimative bordplade – glæd jer til at se den:)

  11. Stein

    En “kølekasse”, hvori der lige akkurat er plads til at sætte en kas’ bajer’ i :)
    Varmelamper til at holde maden/tallerken varm. Varmebord/-plade duer ikke. Man brænder sig forfærdeligt (lesson learned at Falsled Kro)

    • Hej Stein.

      Den med varmelamper har jeg skam forsøgt at få igennem, men jeg møder ikke helt forståelse i hjemmet… :D

      Kølekassen lyder helt klart som noget, jeg skal se på, hvis der bliver en dyb skuffe til overs!

  12. Lyngby

    Zonefri induktion

  13. pinotblanc

    Virker den Voss grill / fritøse du har pillet ned?

    • Det skulle jeg mene pinotblanc – det samme med kogesektionen…

      Interesseret? :)

  14. Charlotte F

    Min egen ønskeliste indeholder et (kæmpestort!) ILVE komfur og en dampovn.

  15. Anette Meldgaard

    Et større vindue ( det ser ud til at det kan gå længere ned ) så der kommer mere lys ind. Hæve loftet hvis muligt? Ovenlys
    Glæder mig til at se fortsættelsen ;-)

  16. Christian

    Tillykke med huset, og god fornøjelse med at bygge køkken! Jeg ser med spænding frem til, hvordan det arter sig. Politiken.dk har en serie små artikler om kokke og deres køkkener, der måske kan tjene som inspiration:

    http://politiken.dk/mad/kokkenskoekken/

    • Super inspiration Christian – kendte slet ikke til serien! :)

  17. Poul Olesen

    Velvidende at det sikkert er for sent, bordplade med dybde på 80 cm er meget funktionelt.

  18. Degnen

    Har du fået solgt din Voss grill og kogesektionen? :)

    Mvh

    Martin

    • Hej Degnen.

      Nej det har jeg ikke, så du skal være velkommen til at give et bud – du kan evt. skrive til anders @ gastromand.dk :)

  19. Frederik P.

    Billederne fra artiklen i Berlingske i dag ser godt ud! – Fedt køkken du har fået dig! :-)

    • Hej Frederik.

      Tak skal du ha!

      Jeg har desværre ikke selv set det (troede faktisk først det kom i senere på året:-).

      Kan jeg evt. lokke dig til at sende et par fotos af artiklen til anders @ gastromand.dk

      • Frederik P.

        Selvfølgelig kan du det, tjek din mail ved lejlighed ;-)

        • Fedt fedt fedt, men det ser ikke ud til den er gået igennem (skyldes nok billedstr.) Du må gerne prøve direkte til gastromand @ gmail.com :)

          • Frederik P.

            Nej det kan jeg godt se nu at den ikke er, har sendt den igen til den anden mail, og prøver også lige at lave billederne mindre og sende dem igen :-)

Smid en kommentar