Jagten på det ultimative Gastromand-køkken: Før

15. oktober 2013 blev nøglen overdraget og kæresten og jeg stod pludselig i et tomt, gammelt, gult hus.
Som gastromand koncentrerede mit fokus sig straks om husets centrum; køkkenet!
Egentlig var det eksisterende Alno-køkken meget pænt, men til gengæld håbløst indrettet med alt for meget spildplads på de ca. 14 kvm.
“Køkkenet er et værksted. Og køkkenudstyr er værktøjet. Det mener de fire mænd bag den mest læste danske madblog til mænd, Gastromand.dk”
– De nye madmænd
Overskabene og de tre døre gør desuden køkkenet presset og unødvendigt rodet – hvis du spørger mig.
Der var ingen vej udenom – køkkenet skulle ned og den lange rejse mod det ultimative gastromand-køkken kunne begynde!
Frem med kobenet og 1-2-3 så stod vi et næsten ”blankt stykke papir”.
Lemmen tænker du? Jo den var da en del af den lækre affaldsskakt i bordpladen, der gennem årene var blevet omdannet til en fin museredde…
Nedrivningen var dog langfra slut. Når man tilbringer så forholdsvis meget tid i køkkenet, som det er tilfældet for en gastromand, ja så er det altså rart at kunne socialisere med evt. andre mennesker i huset uden at de nødvendigvis står oveni kødgryden. Det var dog ikke uden bekymring at vi besluttede at åbne op ind til det allerhelligste – jeg havde trods alt været vant til at kunne stå i røg og damp (bogstavligt talt) mens gæsterne sad intetanende ved bordet i stuen. Men muren til spisestuen måtte altså ned:
Og ned kom den:
Som den opmærksomme læser allerede har bemærket, tog vi også fat i gulvet.
Og pludselig var huset ikke længere så indflytningsklart, som da vi kiggede på det for første gang:-) Til gengæld var der nu alle muligheder for at skabe det ultimative køkkenrum uden at skulle gå på kompromis pga. eksisterende uhensigtsmæssigheder.
Der lå naturligvis en del overvejelser bag det vanvittige projekt, det viste sig at være, at bryde gulvet op i ikke kun køkkenet, men også gang og vindfang. 120 mandetimer, 2 smadrede luftbor, en masse mandesved og 18 tons beton og jord senere var der gravet de 40 cm. ned, som skulle til for at få gulvvarme og gennemgående klinker i de tre rum. Vigtigt var det at radiatoren under vinduet i køkkenet nu kunne fjernes og dermed give plads til ikke så lidt ekstra bordplads – mere om det i næste indlæg.
Følg projektet og del dine køkkenbilleder med os på Twitter og Instagram via #gastromandkøkken
Stik os en kommentar-
Har du fået solgt din Voss grill og kogesektionen? :)
Mvh
Martin
-
Velvidende at det sikkert er for sent, bordplade med dybde på 80 cm er meget funktionelt.
-
Tillykke med huset, og god fornøjelse med at bygge køkken! Jeg ser med spænding frem til, hvordan det arter sig. Politiken.dk har en serie små artikler om kokke og deres køkkener, der måske kan tjene som inspiration:
-
Et større vindue ( det ser ud til at det kan gå længere ned ) så der kommer mere lys ind. Hæve loftet hvis muligt? Ovenlys
Glæder mig til at se fortsættelsen ;-) -
Min egen ønskeliste indeholder et (kæmpestort!) ILVE komfur og en dampovn.
-
Zonefri induktion
-
Har de sidste 6 år haft 8 meter granitborde i mit køkken – det er den bedste bordplade ever. OG mange store skuffer – det funger bare :-)
-
Stålbordplade!!!
-
Skuffer i stedet for skabe, gør det meget nemmere at nå det der ellers altid gemmer sig bagerst i skabene
-
Havde det været mit køkken, så ville jeg 1. enten vende de to døre, så de gik ud af rummet, eller 2. få skydedøre i stedet, så jeg ikke stod i fare for at få en dør i ryggen! Evt. én vendt og én skydedør. Få en vandhane som min uden brusefunktion, hvor man kan trække de yderste 13,5 cm af med slange (der ligger skjult i hanen), så man kan spule i hele vasken, som skal være så stor, at man kan vaske en bradepande i den. Få motoren til emhætten ud af køkkenet. Sokkelskuffer til alle de dimsedutter, der er er sjældent i brug. Få en smart udtræksplade under et overskab til at lægge kogebogen på og få en smart bette radio på væggen. 1 stikkontakt ved komfuret.
-
Har man plads nok i køkkenet er det fedt med en “høkasse” i en af de dybe skuffer….
-
Jeg troede ved første øjekast det var det færdige resultat vi så :D -Og tænkte, ej det der kan ikke være et Gastromands køkken,..
Jeg har den opfattelse at overskabe er noget fanden har skabt. I øvrigt er jeg spændt på at se Bondesrøvens køkken, når han bliver færdig. -
Tip fra eget køkkenprojekt: Stikkontakter i skufferne – giver mulighed for flere stik og at have maskiner let tilgængelige og så ser man dem samtidig ikke :)
Kommentarer