Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 20. januar 2022

Scroll to top

Top

53 kommentarer

Jagten på det ultimative Gastromand-køkken:Resultatet

Jagten på det ultimative Gastromand-køkken:Resultatet

Knap 5 måneder efter sin start er jagten på det ultimative gastromandkøkken endelig slut. Her kan du se resultatet og selv vurdere om du er enig…

 

Som du måske har læst i del 1, startede vi køkkenet fra scratch:

 

køkkencollage

Præ-køkkenprojekt…

 

Herefter blev Indretning, køkkenleverandør og hvidevarer fastlagt.

Resultatet er endt med at blive bedre end jeg forventet i form af et køkken der er tro mod husets stil, består af lækre materialer og sidst men ikke mindst fungerer fantastisk i praksis!

 

1 stk. åbent køkken...

1 stk. åbent køkken…

 

Muren kommer jeg næppe til at savne (bemærk iøvrigt lyset der vælter ind af ovenlysvinduet – og samspillet med emhætteløsningen – jeg er sgu godt tilfreds):

 

Der mangler lige en skydedør, men det er detaljer...

Der mangler lige en skydedør, men det er detaljer…

 

Til gulvet faldt valget på en forholdsvis neutral klinke i en gråbrun tone og væggene er altså hvide, selvom lyset driller mine fotoskills lidt:

 

Her skal du være velkommen til at stå og hænge, hvis du kommer på besøg...

Her skal du være velkommen til at stå og hænge, hvis du kommer på besøg…

 

Jeg synes selv samspillet mellem de sorte vinduesrammer, mursten og de sorte køkkenelementer med egetræsskufferne fungerer ganske godt:

 

Et lidt andet kig mod vinduet end tidligere...

Et lidt andet kig mod vinduet end tidligere…

 

Den nederste del af det 80 cm bredde vaskeskab gemmer i øvrigt på en motoriseret skuffe som giver håndfri adgang til skraldespanden – en lille detalje som gør en kæmpe forskel i den daglige brug af køkkenet.

AEG-vaskemaskinen har vist sig at været næsten lydløs bag det massive egetræ og kan praktisk talt ikke høres i spisestuen.

 

"Silent Bob" har fået en plads i hjørnet...

“Silent Bob” har fået en plads i hjørnet…

 

Den 75 cm brede Blanco-vask er, som forventet, et hit, når pander og skærebrætter skal vaskes af.

 

Gastromandkøkken-resultat (17)

Vask i widescreen…

 

Jeg var ikke i tvivl om køkkenet skulle udstyres med en Quooker, men var faktisk i tvivl om hvor meget jeg ville få brugt den. Hvis den første uge er en indikator for fremtidig brug, er investeringen alle pengene værd!

 

Steam on!

Steam on!

 

Forventningen var egentlig at kogesektionen skulle lægges ned i bordplanden, men det kræver åbenbart en bordplade på min 3 cm., så med den kun 1 cm. tykke bordplade var der kun en vej og det ovenpå – jeg synes dog stadig den 80 cm bredde Pureblack spiller max på den næsten sorte keramikbordplade, som indtil videre virker helt suveræn at arbejde med.

 

Kig til højskabsvæg...

Kig til højskabsvæg…

 

Emhætter er sjældent pæne, men de 110 cm. Thermex-emhætte er blevet “gemt” væk i 2 meters højde i en forlængelse af den sænkede del af loftet og med den eksterne motor, som har fået plads på loftet, er emhætten så lydsvag at jeg flere gange har været i tvivl om hvorvidt den rent faktisk kører.

 

Emhimmel?

Emhimmel?

 

Emhætten betjenes via den medfølgende fjernbetjening (og kun den):

 

Bling bling...

Bling bling…

 

Til venstre og højre for kogesektionen ligger de aller mest nødvendige redskaber på rad og række:

 

Der er styr på værktøjet i madværkstedet...

Der er styr på værktøjet i madværkstedet…

 

Jeg har fået at vide at svalehalesamlinger er the shit og det ser da også meget frækt ud:

 

Gastromandkøkken-resultat (39)

Det er noget med en fugl…

 

De brede skuffer er altså en fornøjelse (jeg kommer måske til at savne bestikindsatserne af plastik når der skal gøres rent, men det er også det eneste tidspunk!):

 

Bestik tak...

Bestik tak…

 

Sidst men ikke mindst er der højskabsvæggen som endte med at blive 100% speciallavet med fremtrukne sokler og gennemgående finér fra top til bund (en detalje som der nok ikke er mange andre end os selv der bemærker, men det er fedt:-) Venstre side gemmer på et højskab med udtrækskurve/skuffer, højre side på et det store Miele-køleskab. Og i midten mit favoritområde i hele køkkenet – de to AEG-ovne med tilhørende varmeskuffe og Liebherr vinkøleskabet on the side er denne gastromands våde drøm!

 

Køkkenets hjerte...

Køkkenets hjerte…

 

Nu ved jeg godt, hvad du tænker; har han slet ikke taget stilling til antallet af stikkontakter til alle de øvrige køkkenmaskiner?? Jo sgu da – 2 stikkontakter pr. 2 m bruttobordplade, resulterende i 9 stikkontakter til de ca. 6 m bordplade – tror du det er nok? :)

Og her slutter projekt gastromandkøkken i denne omgang – jeg kan slet ikke vente med at komme igang med at lave en masse mad og få det smidt på bloggen!

Hvad siger du til resultatet?! Del gerne dine egne køkkendrømme i en kommentar eller på Twitter og Instagram via hashtagget #Gastromandkøkken

PS. Hvis du vil se hvordan køkkenet ser ud med en flot fyr i, har Berlingske bragt en artikel om køkkenet i deres Boligtillæg og boligbloggen Bungalow5 har givet sit syn på køkkenet

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Lasse

    Hvor fik du keramikbordpladen fra – og er du stadig tilfreds med den? Mvh Lasse

    • Bordpladen er købt igennem Multiform og står stadig som da den blev lagt på😊

  2. Janne

    Hvilket køkkenfirma valgte du?

    Vi leder nemlig efter nøjagtig samme løsning ,for ikke at ødelægge vores charmerende hus..ingen højglans her😉

    • Hej Janne.

      Multiform i Aalborg – varm anbefaling herfra!

  3. Stefan

    Hej.

    Jeg sidder og laver research til mit eget køkken og også faldet over løsningen med træ-“lameller” til skabene. Min bekymring er om det bliver sort og snasket efter lidt slid og brug? Hvordan har du oplevet det her efter nogle år? Ville du vælge det igen?

  4. Hvordan er dine erfaringer med AEG ovnene? Står selv om skal til at vælge, og det var egentlig ikke er mærke, jeg er for lun på. Men de laver en dejlig stor dampovn… Er de gode?

    • Hej Jonas.

      Det eneste jeg har at udsætte er at uret taber tid og så er der jo altid lidt udfordringer med et touchpanel i køkkenet, men det fungerer efter hensigten:)

      • Troels

        Jeg har også problemer med at uret ikke går korrekt på dampovnen, derimod virker det som om at kombiovnen ikke har samme problem.

        Dampovnens funktioner er jeg virkelig glad for. Den kan alt man skulle have brug for. Man kan så diskutere om deres ingeniører skulle have et design kursus, for ovnens menu system er ikke særlig godt/effektivt.

        Kan tilføje at mikroovnen i kombiovnen er elendig. Den varmer meget centralt et sted, hvilket resulterer i at alt man putter i den decideret bliver ødelagt ved opvarming, medmindre man selv flytter rundt på det med 15 sekunders mellerum. Selve ovnfunktionen er fin, og det er virkelig fedt at pladerne passer i begge ovne.

        Derudover har jeg enormt store problemer med Pure Black pladen. Magneterne i pladen er alt alt for små, og selv min mindste pande bliver ikke ordentlig varm i kanterne, jeg mener de skriver at alle magneter er 15 dm i diameter, men jeg oplever det nærmere som 10-11cm. Det er nærmest umuligt at stege noget ens fordi panden er så ujævnt opvarmet. En anden ting er at den ødelægger panderne fordi varmen er så centreret. Er det noget du selv har oplevet? Tænker at pladen evt. er defekt, eller et elendigt produkt?

      • Det lyder sgu lidt underligt Troels. Jeg har intet problem med pladen. Hvilke pander bruger du og kan der være noget med strømmen? Vi fik lavet en helvedes masse strøm i forbindelse med ombygningen af køkkenet – aner ikke om det har noget at sige?

        Mht. mikroovnen er vi enige om at en karussel havde gjort ovnen godt! :)

  5. Henrik

    super flot køkken! vi kigger selv på Multiform, og er indtil videre meget begejstret for deres rådgivning. Hvad er målene på køkkenet…? Bredde og længde af lokalet…?

  6. KJ

    Hvor er vi henne rent prismæssigt uden hvidevarer – tænker på elementer og bordplade?

    • Vi er lige lidt under de 200klik KJ – latterligt mange penge, men de sidste er godt givet ud, hvis du spørger mig:)

Smid en kommentar