Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. august 2019

Scroll to top

Top

53 kommentarer

Jagten på det ultimative Gastromand-køkken:Resultatet

Jagten på det ultimative Gastromand-køkken:Resultatet
Webmasteren

Knap 5 måneder efter sin start er jagten på det ultimative gastromandkøkken endelig slut. Her kan du se resultatet og selv vurdere om du er enig…

 

Som du måske har læst i del 1, startede vi køkkenet fra scratch:

 

køkkencollage

Præ-køkkenprojekt…

 

Herefter blev Indretning, køkkenleverandør og hvidevarer fastlagt.

Resultatet er endt med at blive bedre end jeg forventet i form af et køkken der er tro mod husets stil, består af lækre materialer og sidst men ikke mindst fungerer fantastisk i praksis!

 

1 stk. åbent køkken...

1 stk. åbent køkken…

 

Muren kommer jeg næppe til at savne (bemærk iøvrigt lyset der vælter ind af ovenlysvinduet – og samspillet med emhætteløsningen – jeg er sgu godt tilfreds):

 

Der mangler lige en skydedør, men det er detaljer...

Der mangler lige en skydedør, men det er detaljer…

 

Til gulvet faldt valget på en forholdsvis neutral klinke i en gråbrun tone og væggene er altså hvide, selvom lyset driller mine fotoskills lidt:

 

Her skal du være velkommen til at stå og hænge, hvis du kommer på besøg...

Her skal du være velkommen til at stå og hænge, hvis du kommer på besøg…

 

Jeg synes selv samspillet mellem de sorte vinduesrammer, mursten og de sorte køkkenelementer med egetræsskufferne fungerer ganske godt:

 

Et lidt andet kig mod vinduet end tidligere...

Et lidt andet kig mod vinduet end tidligere…

 

Den nederste del af det 80 cm bredde vaskeskab gemmer i øvrigt på en motoriseret skuffe som giver håndfri adgang til skraldespanden – en lille detalje som gør en kæmpe forskel i den daglige brug af køkkenet.

AEG-vaskemaskinen har vist sig at været næsten lydløs bag det massive egetræ og kan praktisk talt ikke høres i spisestuen.

 

"Silent Bob" har fået en plads i hjørnet...

“Silent Bob” har fået en plads i hjørnet…

 

Den 75 cm brede Blanco-vask er, som forventet, et hit, når pander og skærebrætter skal vaskes af.

 

Gastromandkøkken-resultat (17)

Vask i widescreen…

 

Jeg var ikke i tvivl om køkkenet skulle udstyres med en Quooker, men var faktisk i tvivl om hvor meget jeg ville få brugt den. Hvis den første uge er en indikator for fremtidig brug, er investeringen alle pengene værd!

 

Steam on!

Steam on!

 

Forventningen var egentlig at kogesektionen skulle lægges ned i bordplanden, men det kræver åbenbart en bordplade på min 3 cm., så med den kun 1 cm. tykke bordplade var der kun en vej og det ovenpå – jeg synes dog stadig den 80 cm bredde Pureblack spiller max på den næsten sorte keramikbordplade, som indtil videre virker helt suveræn at arbejde med.

 

Kig til højskabsvæg...

Kig til højskabsvæg…

 

Emhætter er sjældent pæne, men de 110 cm. Thermex-emhætte er blevet “gemt” væk i 2 meters højde i en forlængelse af den sænkede del af loftet og med den eksterne motor, som har fået plads på loftet, er emhætten så lydsvag at jeg flere gange har været i tvivl om hvorvidt den rent faktisk kører.

 

Emhimmel?

Emhimmel?

 

Emhætten betjenes via den medfølgende fjernbetjening (og kun den):

 

Bling bling...

Bling bling…

 

Til venstre og højre for kogesektionen ligger de aller mest nødvendige redskaber på rad og række:

 

Der er styr på værktøjet i madværkstedet...

Der er styr på værktøjet i madværkstedet…

 

Jeg har fået at vide at svalehalesamlinger er the shit og det ser da også meget frækt ud:

 

Gastromandkøkken-resultat (39)

Det er noget med en fugl…

 

De brede skuffer er altså en fornøjelse (jeg kommer måske til at savne bestikindsatserne af plastik når der skal gøres rent, men det er også det eneste tidspunk!):

 

Bestik tak...

Bestik tak…

 

Sidst men ikke mindst er der højskabsvæggen som endte med at blive 100% speciallavet med fremtrukne sokler og gennemgående finér fra top til bund (en detalje som der nok ikke er mange andre end os selv der bemærker, men det er fedt:-) Venstre side gemmer på et højskab med udtrækskurve/skuffer, højre side på et det store Miele-køleskab. Og i midten mit favoritområde i hele køkkenet – de to AEG-ovne med tilhørende varmeskuffe og Liebherr vinkøleskabet on the side er denne gastromands våde drøm!

 

Køkkenets hjerte...

Køkkenets hjerte…

 

Nu ved jeg godt, hvad du tænker; har han slet ikke taget stilling til antallet af stikkontakter til alle de øvrige køkkenmaskiner?? Jo sgu da – 2 stikkontakter pr. 2 m bruttobordplade, resulterende i 9 stikkontakter til de ca. 6 m bordplade – tror du det er nok? :)

Og her slutter projekt gastromandkøkken i denne omgang – jeg kan slet ikke vente med at komme igang med at lave en masse mad og få det smidt på bloggen!

Hvad siger du til resultatet?! Del gerne dine egne køkkendrømme i en kommentar eller på Twitter og Instagram via hashtagget #Gastromandkøkken

PS. Hvis du vil se hvordan køkkenet ser ud med en flot fyr i, har Berlingske bragt en artikel om køkkenet i deres Boligtillæg og boligbloggen Bungalow5 har givet sit syn på køkkenet

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Frederik P.

    Hold nu op hvor ser det lækkert ud!

  2. ser fame godt ud, har samme emhætte – men er ikke heeelt tilfreds med remoten – den har det med at “falde ud” aka. ikke virke en dyt.
    udover det er jeg enig – om den kører ved man sjældent og har aldrig haft brug for at ha’ den over trin 1

    vinskabet er jeg ret misundelig på må jeg dog sige ;)

    • Hej Ulrik.

      Jeg havde håbede lige, at du ville skrive at du havde fundet en løsning på den remote-problemet, som jeg også allerede har oplevet.

      Måske man skulle tage fat i Thermex? :)

      • har allerede været der én gang da emhætten originalt var født med en anden remote – som så slet ikke virkede, men jo, det er vidst på tide med endnu en samtale med thermex ;)

      • vil lige følge op

        har fejlmeldt min til thermix og på torsdag står der så en teknikker fra dem for at se på problemet.

        så det hjælper at skrive til dem :)

        – ulrik

      • Glæder mig til en opfølgning…

      • slutstatus, ny remote og indmad i emhætten skiftet – ingen pis og god service.
        åbenbart et kendt problem sagde montøren

        er nu stadig super godt tilfreds, og som bonus så fungere den bedre nu end før besøget – altså remote-problemerne foruden :)

        – ulrik

  3. Fynboen

    Gennemført!

    Er det en sort gummifuge der er mellembordplade og væg?

    Og hvorfor ingen stænkplade/glas/flise… whatever ved kogepladen?

    – Daniel

    • Det er fandme godt spottet Fynbo for ja det er det – nogen erfaringer?

      Glaspladen bag kogepladen leveres d. 19. ;)

      • Fynboen

        Har selv fået lagt en hvid gummifuge. Tror du bliver glad for den sorte, den er nok nemmere at holde ren.

        Glaspladen er et must, ellers skal du tørre din fine væg af konstant.

  4. Fynboen

    Og og og, hvor fa’en er fryseren?

    • Den står i bryggerset…

      • Fynboen

        Ok, det må du jo så leve med. Jeg fik hele lortet bygget ind i væggen. Det spiller :-)
        Men min højskabsvæg er også lidt længere. Du er lidt presset at arealet.

  5. Carsten Leonhardt

    Det er godt nok et lækkert madværksted du har fået bygget.

  6. Morten Romild

    Ingen Sous vide?

    • Ingen indbygget sous vide nej – desværre! :)

  7. KK

    Ingen spuler i vasken……..???? Gør det 10 gangenemmere……….. ;)

    • Ja opfordringen om er hermed givet videre til Quooker! :)

  8. Rendyrket køkkenporno – mildest talt misundelig (på den gode måde) :-)

  9. Lars

    Lækkert køkken! Men hvorfor ikke gaskomfur?? Det er min egen våde drøm :D

  10. Gastrogasm!

    Hold kæft hvor er det blevet flot!

  11. Sune Fibæk

    Kitchenporn!

    Har samme emhætte (sådan ca.) med fjernbetjeningen. Den gjorde lidt knuder i starten – fjernbetjeningen og emhætten snakkede ikke rigtigt sammen. Den er faktisk ret træls at betjene når nu betjeningspanelet stadig sidder under låget. Heldigvis har både Aarhus Hårde Hvidevare og Thermex glimrende support!

    Og ja; du kommer ikke til at fortryde quookeren. Har min i lidt over et år og bruger den konstant!

    • Betjeningspanel under låget siger du? :)

      • Sune Fibæk

        Tjo altså… Der sidder et tyndt panel, som er beregnet til at blive monteret på væggen med en ledning op styreboksen. Fra fabrikken sidder det sammen med boksen ved siden af filtrene. Kan godt se, det ikke rigtigt giver mening, når man skriver det.. Men det passer altså :D

  12. michael andersen

    Stort tillykke herfra
    …..og så til det farlige spørgsmål:
    Hvad står sådan et køkken i?
    Her tænker jeg ikke på gulvplanker, maling osv. men bordplader, køkkenelementer, hvidevarer osv.
    Eller vil det ødelægge for mange drømme at offentliggøre det?

  13. Nielsen

    Det ligner godt nok min mors HTH køkken fra 70’erne, samme triste farver og absolut intet “ramasjang”
    Når man så vælger at købe en emhætte der ikke fungerer? Nå ja så kan vi vel konstatere at du har købt et billigt køkken eller er blevet taget hårdt i den nederste del af ryggen?

    • Misundelse er en grim ting Nielsen;) Nej smag er som bekendt forskellig og en af tankerne med køkkenet er jo netop at det skal passe ind i 60’er huset, så ud fra det du siger, er det vel ikke ramt helt ved siden af;)

  14. Mads

    Nielsen er misundelig… Også mig :)

    • Nielsen

      Aarghh,,, du har ret min kommentar var for hård og uforsonlig:-) Dog stadigvæk mener jeg, at der måske er lidt for meget “feminint-sterilt” miljø over det her køkken? Jeg håber der fremover bliver hængt en masse “gear” (læs: værktøj ) op i loftet og andre mulige og umulige steder, ligesom hos os, hvor der virkeligt bliver vold-arbejdet i køkkenet. Tillykke med det nye køkken!!

  15. Nielsen

    Og ja, højskabet med de gennemgående linjer er bare max flot !

  16. Jesper

    Lækkert, gennemført køkken! Det er sjældent man ser folk lægge så mange tanker i det, selvom de fleste nok ville have enorm glæde ud af resultatet.
    Det ser ud som om der står en Le Creuset støbejernspande på komfuret. Jeg har netop fået den samme i gave, men undrer mig over, at den ikke er helt lige så plan i bunden som mine andre pander. Når den står på komfuret er der en meget lille “skævhed” som lige gør man kan mærke den ikke er fuldstændig plan. Har du samme oplevelse?

    • Hej Jesper.

      Beklager den lange svartid! Min pande opfører sig på præcis samme måde:)

  17. Kitchen envy!!! Hvor er det bare lækkert. Syntes egentlig, at det oprindelige køkken var fint, men når man sammenligner billederne, er de alligevel så langt fra hinanden på lækkerhedsskalen.

    • Tak Nadia.

      Jeg er også ganske godt tilfreds med resultatet og de to køkkener kan næsten ikke sammenlignes:)

  18. Jimmy

    ¨Kan du holde væggen hvid ved din kogesektion?
    Rigtig flot resultat ellers, det må man sige

    • Hej Jimmy.

      Sjovt du spørger for det der ikke er kommet med på billederne, er den glasplade som vi har fået sat op bag kogesektionen… Så ja det kan jeg:)

      Og tak!

  19. KJ

    Hvor er vi henne rent prismæssigt uden hvidevarer – tænker på elementer og bordplade?

    • Vi er lige lidt under de 200klik KJ – latterligt mange penge, men de sidste er godt givet ud, hvis du spørger mig:)

  20. Henrik

    super flot køkken! vi kigger selv på Multiform, og er indtil videre meget begejstret for deres rådgivning. Hvad er målene på køkkenet…? Bredde og længde af lokalet…?

  21. Hvordan er dine erfaringer med AEG ovnene? Står selv om skal til at vælge, og det var egentlig ikke er mærke, jeg er for lun på. Men de laver en dejlig stor dampovn… Er de gode?

    • Hej Jonas.

      Det eneste jeg har at udsætte er at uret taber tid og så er der jo altid lidt udfordringer med et touchpanel i køkkenet, men det fungerer efter hensigten:)

      • Troels

        Jeg har også problemer med at uret ikke går korrekt på dampovnen, derimod virker det som om at kombiovnen ikke har samme problem.

        Dampovnens funktioner er jeg virkelig glad for. Den kan alt man skulle have brug for. Man kan så diskutere om deres ingeniører skulle have et design kursus, for ovnens menu system er ikke særlig godt/effektivt.

        Kan tilføje at mikroovnen i kombiovnen er elendig. Den varmer meget centralt et sted, hvilket resulterer i at alt man putter i den decideret bliver ødelagt ved opvarming, medmindre man selv flytter rundt på det med 15 sekunders mellerum. Selve ovnfunktionen er fin, og det er virkelig fedt at pladerne passer i begge ovne.

        Derudover har jeg enormt store problemer med Pure Black pladen. Magneterne i pladen er alt alt for små, og selv min mindste pande bliver ikke ordentlig varm i kanterne, jeg mener de skriver at alle magneter er 15 dm i diameter, men jeg oplever det nærmere som 10-11cm. Det er nærmest umuligt at stege noget ens fordi panden er så ujævnt opvarmet. En anden ting er at den ødelægger panderne fordi varmen er så centreret. Er det noget du selv har oplevet? Tænker at pladen evt. er defekt, eller et elendigt produkt?

      • Det lyder sgu lidt underligt Troels. Jeg har intet problem med pladen. Hvilke pander bruger du og kan der være noget med strømmen? Vi fik lavet en helvedes masse strøm i forbindelse med ombygningen af køkkenet – aner ikke om det har noget at sige?

        Mht. mikroovnen er vi enige om at en karussel havde gjort ovnen godt! :)

  22. Stefan

    Hej.

    Jeg sidder og laver research til mit eget køkken og også faldet over løsningen med træ-“lameller” til skabene. Min bekymring er om det bliver sort og snasket efter lidt slid og brug? Hvordan har du oplevet det her efter nogle år? Ville du vælge det igen?

  23. Janne

    Hvilket køkkenfirma valgte du?

    Vi leder nemlig efter nøjagtig samme løsning ,for ikke at ødelægge vores charmerende hus..ingen højglans her😉

    • Hej Janne.

      Multiform i Aalborg – varm anbefaling herfra!

  24. Lasse

    Hvor fik du keramikbordpladen fra – og er du stadig tilfreds med den? Mvh Lasse

    • Bordpladen er købt igennem Multiform og står stadig som da den blev lagt på😊

Smid en kommentar