Jagten på det ultimative Gastromand-køkken:Resultatet
Knap 5 måneder efter sin start er jagten på det ultimative gastromandkøkken endelig slut. Her kan du se resultatet og selv vurdere om du er enig…
Som du måske har læst i del 1, startede vi køkkenet fra scratch:
Herefter blev Indretning, køkkenleverandør og hvidevarer fastlagt.
Resultatet er endt med at blive bedre end jeg forventet i form af et køkken der er tro mod husets stil, består af lækre materialer og sidst men ikke mindst fungerer fantastisk i praksis!
Muren kommer jeg næppe til at savne (bemærk iøvrigt lyset der vælter ind af ovenlysvinduet – og samspillet med emhætteløsningen – jeg er sgu godt tilfreds):
Til gulvet faldt valget på en forholdsvis neutral klinke i en gråbrun tone og væggene er altså hvide, selvom lyset driller mine fotoskills lidt:
Jeg synes selv samspillet mellem de sorte vinduesrammer, mursten og de sorte køkkenelementer med egetræsskufferne fungerer ganske godt:
Den nederste del af det 80 cm bredde vaskeskab gemmer i øvrigt på en motoriseret skuffe som giver håndfri adgang til skraldespanden – en lille detalje som gør en kæmpe forskel i den daglige brug af køkkenet.
AEG-vaskemaskinen har vist sig at været næsten lydløs bag det massive egetræ og kan praktisk talt ikke høres i spisestuen.
Den 75 cm brede Blanco-vask er, som forventet, et hit, når pander og skærebrætter skal vaskes af.
Jeg var ikke i tvivl om køkkenet skulle udstyres med en Quooker, men var faktisk i tvivl om hvor meget jeg ville få brugt den. Hvis den første uge er en indikator for fremtidig brug, er investeringen alle pengene værd!
Forventningen var egentlig at kogesektionen skulle lægges ned i bordplanden, men det kræver åbenbart en bordplade på min 3 cm., så med den kun 1 cm. tykke bordplade var der kun en vej og det ovenpå – jeg synes dog stadig den 80 cm bredde Pureblack spiller max på den næsten sorte keramikbordplade, som indtil videre virker helt suveræn at arbejde med.
Emhætter er sjældent pæne, men de 110 cm. Thermex-emhætte er blevet “gemt” væk i 2 meters højde i en forlængelse af den sænkede del af loftet og med den eksterne motor, som har fået plads på loftet, er emhætten så lydsvag at jeg flere gange har været i tvivl om hvorvidt den rent faktisk kører.
Emhætten betjenes via den medfølgende fjernbetjening (og kun den):
Til venstre og højre for kogesektionen ligger de aller mest nødvendige redskaber på rad og række:
Jeg har fået at vide at svalehalesamlinger er the shit og det ser da også meget frækt ud:
De brede skuffer er altså en fornøjelse (jeg kommer måske til at savne bestikindsatserne af plastik når der skal gøres rent, men det er også det eneste tidspunk!):
Sidst men ikke mindst er der højskabsvæggen som endte med at blive 100% speciallavet med fremtrukne sokler og gennemgående finér fra top til bund (en detalje som der nok ikke er mange andre end os selv der bemærker, men det er fedt:-) Venstre side gemmer på et højskab med udtrækskurve/skuffer, højre side på et det store Miele-køleskab. Og i midten mit favoritområde i hele køkkenet – de to AEG-ovne med tilhørende varmeskuffe og Liebherr vinkøleskabet on the side er denne gastromands våde drøm!
Nu ved jeg godt, hvad du tænker; har han slet ikke taget stilling til antallet af stikkontakter til alle de øvrige køkkenmaskiner?? Jo sgu da – 2 stikkontakter pr. 2 m bruttobordplade, resulterende i 9 stikkontakter til de ca. 6 m bordplade – tror du det er nok? :)
Og her slutter projekt gastromandkøkken i denne omgang – jeg kan slet ikke vente med at komme igang med at lave en masse mad og få det smidt på bloggen!
Hvad siger du til resultatet?! Del gerne dine egne køkkendrømme i en kommentar eller på Twitter og Instagram via hashtagget #Gastromandkøkken
PS. Hvis du vil se hvordan køkkenet ser ud med en flot fyr i, har Berlingske bragt en artikel om køkkenet i deres Boligtillæg og boligbloggen Bungalow5 har givet sit syn på køkkenet.
Stik os en kommentar-
Hvor fik du keramikbordpladen fra – og er du stadig tilfreds med den? Mvh Lasse
-
Hvilket køkkenfirma valgte du?
Vi leder nemlig efter nøjagtig samme løsning ,for ikke at ødelægge vores charmerende hus..ingen højglans her😉
-
Hej.
Jeg sidder og laver research til mit eget køkken og også faldet over løsningen med træ-“lameller” til skabene. Min bekymring er om det bliver sort og snasket efter lidt slid og brug? Hvordan har du oplevet det her efter nogle år? Ville du vælge det igen?
-
Hvordan er dine erfaringer med AEG ovnene? Står selv om skal til at vælge, og det var egentlig ikke er mærke, jeg er for lun på. Men de laver en dejlig stor dampovn… Er de gode?
-
super flot køkken! vi kigger selv på Multiform, og er indtil videre meget begejstret for deres rådgivning. Hvad er målene på køkkenet…? Bredde og længde af lokalet…?
-
Hvor er vi henne rent prismæssigt uden hvidevarer – tænker på elementer og bordplade?
Kommentarer