Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. september 2019

Scroll to top

Top

4 kommentarer

#tuesdayGT III: Nyklassikeren Hendrick’s – men uden agurk

#tuesdayGT III: Nyklassikeren Hendrick’s – men uden agurk
Sjønne

Mange kender Hendrick’s Gin for den efterhånden klassiske garniture med agurk. Og det smager da godt, men det er tid til at komme videre! I denne uges G&T garnerer jeg med en helt anden grøntsag.

Hendrick’s gin bliver produceret i Skotland af William Grant Sons som også står bag f.eks Grants, Glenfiddich og Tullamore Dew. Den blev lanceret i 1999 med det spøjse og tudoragtige univers som er en del af brandet. Se blot deres hjemmeside samt deres blog the Unusual Times. Hendricks fåes både hos vinhandlere, webshops, og sågar i supermarkeder, så der er ingen undskyldninger for utilgængelige varer. Prisniveau 280-300kr for 70cl.

Prøv også: Tuesday G&T: Walisisk renhed med lakrids

Det er en gin der usædvanligt ikke har så meget enebærsmag. Den er præget af blomsteraromaer, citrus og så den her tydelige agurkesmag. En ret usædvanlig gin!

Prøv også: Tuesday G&T: En blød start med Jensen Gin

 

hendricks_veggies3

 

Da de fleste har stiftet bekendtskab med Hendrick’s G&T garneret med agurk, vil jeg lade den kombination ligge lidt. I stedet har jeg leget med ideen om at smagsætte denne gin med lidt mere middelhavsagtige smage. Resultatet blev denne G&T der sagtens kan bruges som drink til tapas, en kæmpe paella eller en god pizza.

 

Resultatet blev denne G&T der sagtens kan bruges som drink til tapas, en kæmpe paella eller en god pizza…

 

Gin’en shakes med nogle dråber god olivenolie. Efter min smag skal det helst være en let bitter og frugtig olivenolie. Jeg brugte en relativt billig olie (kom bare an olivenolieconniseurs!), San Leandro øko ekstra jomru. Når gin’en er shaket, så lad den stå til det meste af olien samler sig på toppen. Sigt det værste fra med en teske. Hæld så ginnen over masser af is, og garnér med tynde tomatskiver af de sødeste tomater du kan finde. Jep – tomat- og olivenolie, gin og tonic!

 

hendricks_veggies4

 

Tonic’en jeg har valgt er en af mine favoritter, nemlig Fever-tree indian tonic water. Den har en god sødme fra rørsukker, og en tilpas bitterhed.
Hvis du synes det er for pjattet med olivenolie og tomater osv., så tag den da bare med agurk også! Det smager sgu godt det skidt!

 

hendricks_veggies1

 

Del din G&T med os på Instagram og Twitter via hashtagget #tuesdayGT

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Har aldrig fattet det der med agurk – det smager fælt udenfor min GT så hvorfor dog putte den i min drink?!? Kan til gengæld anbefale skiver af kumquats eller evt. Pomelo frugtkød.

  2. Hvis du vil lave en ‘middelhavs’-GT, så prøv Gin Mare – helt klart min favorit gin. Kan med fordel købes i spanske lufthavne, til ca. halv pris af, hvad den koster herhjemme. Gin Mare + Tonic + Rosmarin = mums!

Smid en kommentar