Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 20. maj 2019

Scroll to top

Top

6 kommentarer

Sommerens mest geniale dessert: Gin & Tonic is

Sommerens mest geniale dessert: Gin & Tonic is
Webmasteren

Hvad laver en gastromand når han har sommerferie? Jagter den perfekte opskrift på Gin&Tonic-is naturligvis! Det endelige resultat blev endnu bedre end forventet og den perfekte dessert eller aperitif til enhver gastromand eller -kvinde med respekt for sig selv!

Der var vist noget med at der var en vinhandel i Esbjerg der tog æren for en opskrift på G&T-ispinde, men billedet viste sig alligevel at være for godt til at være sandt og det hele var vist lånt fra et amerikansk website – hvem fanden spiser også ispinde? Nej vi skal selvfølgelig ud i noget der rent faktisk kan få en fest op og stå, noget der kan produceres i store mængder og noget som kan skovles ned i velvoksne skefulde på en varm sommerdag! Det her en dessert forbudt for børn…

IMG_20160724_191353

G&T-sorbet – med flue…

Hvis du ikke allerede har en ismaskine er Gin&Tonic-is naturligvis en genial anledning til at få anskaffet et eksemplar. Aarhusianeren har i øvrigt lavet en grundig test og anmeldelse af to ismaskiner <– Find den her.

Den afgørende inspiration til isen fandt jeg på Whynotgin.dk (der i øvrigt er en fremragende side for alle os ginelskere!).

Here we go:

Sommerens geniale dessert (for voksne): Gin & Tonic Sorbet

5 fra 2 stemmer
Tilb. tid: 1 time 15 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Ret: Is
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 2 dl vand
  • 2 dl sukker
  • Saft af 2 limefrugter
  • 1 dl gin
  • 0,5 l tonic - Schweppes Fevertree, whatever you prefer
  • 1 bæger pasteuriseret æggehvide

Sådan gør du

  • Kog vand og sukker op til en sukkerlage og køl ned i 10-15 min. i køleskab
  • Kom sukkerlage, limesaft, gin og tonic i en ismaskine og kør 30 min.
  • Tilsæt æggehvide og kør videre i 30 min.
  • Server isen med det samme eller frys den ned
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Isen kan naturligvis sagtens spises for sig selv, men for at spice serveringen lidt op, valgte jeg at smække en gang kandiseret limeskal på toppen sammen og afslutte med et dash angostura bitter – det spillede sgu meget godt, hvis jeg selv skal sige det!

 

 

Kandiseret limeskal

5 fra 2 stemmer
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 2 limefrugter
  • 2 dl sukker
  • 2 dl vand
  • 3 spsk. sukker

Sådan gør du

  • Skræl limefrugterne - undgå om muligt at få for meget af det hvide med
  • Skær skrællen i tynde strimler
  • Kom strimlerne i en gryde og dæk med vand
  • Kog i 5 min.
  • Si vandet fra strimlerne
  • Kog sukker og vand op og tilsæt strimlerne
  • Kog til strimlerne er gennemsigtige - det tager 15-20 min.
  • Sigt igen
  • Vend i det sidste sukker
  • Tør i ovnen ved 50-75 grader i ca. 1 time
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Velbekomme!

 

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. MadMorten


    Har i eksperimenteret med egen tonic?

  2. Lasse

    “Kom sukkerlage, limesaft, gin og tonic i en ismaskine og kør xx”

    Hvordan kører man xx på en ismaskine???


  3. Den er afprøvet og fundet meget i orden.

    Tak for inspirationen endnu engang.

    OG solen behøver ikke engang at skinne medens man nyder den – det er kun en bonus.

  4. Jonna

    Erstattede vandet med agurkejuice. Mums, det blev godt.

Smid en kommentar