Gastromand.dk | 24. April 2018

Scroll to top

Top

6 kommentarer

Sommerens mest geniale dessert: Gin & Tonic is

Sommerens mest geniale dessert: Gin & Tonic is
Webmasteren

Hvad laver en gastromand nür han har sommerferie? Jagter den perfekte opskrift pü Gin&Tonic-is naturligvis! Det endelige resultat blev endnu bedre end forventet og den perfekte dessert eller aperitif til enhver gastromand eller -kvinde med respekt for sig selv!

Der var vist noget med at der var en vinhandel i Esbjerg der tog ĂŚren for en opskrift pĂĽ G&T-ispinde, men billedet viste sig alligevel at vĂŚre for godt til at vĂŚre sandt og det hele var vist lĂĽnt fra et amerikansk website – hvem fanden spiser ogsĂĽ ispinde? Nej vi skal selvfølgelig ud i noget der rent faktisk kan fĂĽ en fest op og stĂĽ, noget der kan produceres i store mĂŚngder og noget som kan skovles ned i velvoksne skefulde pĂĽ en varm sommerdag! Det her en dessert forbudt for børn…

IMG_20160724_191353

G&T-sorbet – med flue…

Hvis du ikke allerede har en ismaskine er Gin&Tonic-is naturligvis en genial anledning til at fĂĽ anskaffet et eksemplar. Aarhusianeren har i øvrigt lavet en grundig test og anmeldelse af to ismaskiner <– Find den her.

Den afgørende inspiration til isen fandt jeg pü Whynotgin.dk (der i øvrigt er en fremragende side for alle os ginelskere!).

Here we go:

5.0 from 2 reviews
Sommerens geniale dessert (for voksne): Gin & Tonic Sorbet
Forfatter: 
Kategori: Is
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
  • 2 dl vand
  • 2 dl sukker
  • Saft af 2 limefrugter
  • 1 dl gin
  • 0,5 l tonic - Schweppes, Fevertree, whatever you prefer
  • 1 bĂŚger pasteuriseret ĂŚggehvide
Tilberedning
  1. Kog vand og sukker op til en sukkerlage og køl ned i 10-15 min. i køleskab
  2. Kom sukkerlage, limesaft, gin og tonic i en ismaskine og kør 30 min.
  3. TilsÌt Ìggehvide og kør videre i 30 min.
  4. Server isen med det samme eller frys den ned

 

Isen kan naturligvis sagtens spises for sig selv, men for at spice serveringen lidt op, valgte jeg at smĂŚkke en gang kandiseret limeskal pĂĽ toppen sammen og afslutte med et dash angostura bitter – det spillede sgu meget godt, hvis jeg selv skal sige det!

 

 

5.0 from 2 reviews
Kandiseret limeskal
Forfatter: 
 
Ingredienser
  • 2 limefrugter
  • 2 dl sukker
  • 2 dl vand
  • 3 spsk. sukker
Tilberedning
  1. SkrĂŚl limefrugterne - undgĂĽ om muligt at fĂĽ for meget af det hvide med
  2. SkĂŚr skrĂŚllen i tynde strimler
  3. Kom strimlerne i en gryde og dĂŚk med vand
  4. Kog i 5 min.
  5. Si vandet fra strimlerne
  6. Kog sukker og vand op og tilsĂŚt strimlerne
  7. Kog til strimlerne er gennemsigtige - det tager 15-20 min.
  8. Sigt igen
  9. Vend i det sidste sukker
  10. Tør i ovnen ved 50-75 grader i ca. 1 time

 

Velbekomme!

 

Kommentarer

  1. MadMorten

    Har i eksperimenteret med egen tonic?

  2. Lasse

    “Kom sukkerlage, limesaft, gin og tonic i en ismaskine og kør xx”

    Hvordan kører man xx pü en ismaskine???

  3. Den er afprøvet og fundet meget i orden.

    Tak for inspirationen endnu engang.

    OG solen behøver ikke engang at skinne medens man nyder den – det er kun en bonus.

  4. Jonna

    Erstattede vandet med agurkejuice. Mums, det blev godt.

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: