Gastromand.dk | 14. August 2018

Scroll to top

Top

3 kommentarer

Tuesday G&T: Walisisk renhed med lakrids

Tuesday G&T: Walisisk renhed med lakrids
Sj√łnne

Mange gins kommer til verden som biprodukt fra whiskeyproduktion. Denne uges gin kommer fra den walisiske whiskeyproducent Penderyn. De laver denne l√¶kre¬† gin, som er meget traditionel eneb√¶rpr√¶get, med et hint af s√łdlige krydderier.

Brecon Special Reserve Gin kalder Penderyn deres gin. Jeg fandt den hos en spansk webshop, men det burde være muligt at skaffe flasken fra en dansk forhandler af Penderyns whiskeyprodukter. Prisniveauet for en 70cl flaske er ca. 140-200kr.

breconlakrids3

Jeg har valgt at kombinere den traditionelle gin med en tonic og en garniture som matcher √©t af de botanicals der er brugt i destillationen. Lakridsrod. N√•r man smager gin’en neat, kan man tydeligt smage lakridsroden som en bl√łd eftersmag.

Tonic’en blev en Peter Spanton no.1. Det er en tonic der ogs√• har let anissmag, og en relativ mild citrus. Det havde nok v√¶ret min yndlingstonic hvis blot den var lavet med rigtigt sukker, men desv√¶rre er den lavet med kunstigt s√łdemiddel. Smagen fejler ikke en skid. Personligt bliver jeg supert√łrstig af at drikke noget med kunstige s√łdemidler i, s√• det er med at have rigeligt med sukkers√łdede gin og tonics parat bagefter!

breconlakrids4

Som garniture har jeg valgt at holde den helt fri for ekstra citrus, s√• man kan nyde G&T’en helt fri for forstyrrelser – blot med smagsforst√¶rkning i form af en lakridsrod.

breconlakrids2

Whoop there it is: lakridsgarneret gin og tonic på en dejlig tirsdag!

breconlakrids1

Kommentarer

Smid en kommentar