Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 20. januar 2019

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Morten Koks kalvemørbrad med gran, aske, kantareller og hyben

Morten Koks kalvemørbrad med gran, aske, kantareller og hyben
Webmasteren

Bare fordi vi er sindsygt sløve, skal du da ikke snydes for 2. del af Mortens Koks trilogi på Gastromand. 1. ret var i øvrigt hans lækre hjemmerøgede økoørred!

morten kok

Bogmærk den og find opskriften frem senere på året – vi glæder os til at se hvad Morten finder på til dessert (og lover at bringe opskriften lige så snart vi har den i vores hænder)!

Smukt!

Foto: Johnny Mazzilli

Morten Koks kalvemørbrad med gran, aske, kantareller og hyben
Forfatter: 
 
Ingredienser
  • 500 gram kalvemørbrad
  • 20 granskud
  • 6 spsk. bøgeaske
  • 6 spsk. olivenolie
  • Kantareller
  • 4 dl kalveglace
  • 32 hyben
  • 2 spsk. honning
  • 2 citron
  • 4 pastinakker
  • 4 spsk. smør
  • 2 spsk. crème fraîche
  • Mælk
  • Spiselige blomster
Tilberedning
Kalvemørbrad
  1. Granskud blanceres og blendes herefter med olivenolie og aske
  2. Kødet smøres ind i blandingen og marineres i op til et døgn inden brug
  3. Kødet brunes og steges på rist i ovnen ved 185 grader i ca. 12 minutter
  4. Lad herefter kødet trække indtil det skæres op
Pastinak
  1. Pastinakker koges møre i en blanding af halv vand og halv mælk, sies og ”bages af” i gryden til væden er fordampet
  2. Herefter blendes det med smør og crème fraîche til en mousse og smages til med salt og peber
Hyben
  1. Hyben halveres og kernerne tages ud. Hyben blancheres herefter og vendes på en pande med lidt citron og honning.
Svampe
  1. Svampe ristes på en hed pande
Noter og anretning
Kød anrettes med hyben, svampe, mousse af pastinak, kalveglace og blomster

 

Besøg Morten på hjemmebanen i Aalborg – Mortens Kro

Kommentarer

  1. Fynboen

    Jæ’ ku’ godt! :-)

  2. Sarah Victoria Bruun

    Varmluft eller alm. ovn?

Smid en kommentar

Hvad synes du om opskriften: