Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 17. september 2019

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Morten Koks kalvemørbrad med gran, aske, kantareller og hyben

Morten Koks kalvemørbrad med gran, aske, kantareller og hyben
Webmasteren

Bare fordi vi er sindsygt sløve, skal du da ikke snydes for 2. del af Mortens Koks trilogi på Gastromand. 1. ret var i øvrigt hans lækre hjemmerøgede økoørred!

morten kok

Bogmærk den og find opskriften frem senere på året – vi glæder os til at se hvad Morten finder på til dessert (og lover at bringe opskriften lige så snart vi har den i vores hænder)!

Smukt!

Foto: Johnny Mazzilli

Morten Koks kalvemørbrad med gran, aske, kantareller og hyben

0 fra 0 stemmer
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 500 gram kalvemørbrad
  • 20 granskud
  • 6 spsk. bøgeaske
  • 6 spsk. olivenolie
  • Kantareller
  • 4 dl kalveglace
  • 32 hyben
  • 2 spsk. honning
  • 2 citron
  • 4 pastinakker
  • 4 spsk. smør
  • 2 spsk. crème fraîche
  • Mælk
  • Spiselige blomster

Sådan gør du

Kalvemørbrad

  • Granskud blanceres og blendes herefter med olivenolie og aske
  • Kødet smøres ind i blandingen og marineres i op til et døgn inden brug
  • Kødet brunes og steges på rist i ovnen ved 185 grader i ca. 12 minutter
  • Lad herefter kødet trække indtil det skæres op

Pastinak

  • Pastinakker koges møre i en blanding af halv vand og halv mælk, sies og ”bages af” i gryden til væden er fordampet
  • Herefter blendes det med smør og crème fraîche til en mousse og smages til med salt og peber

Hyben

  • Hyben halveres og kernerne tages ud. Hyben blancheres herefter og vendes på en pande med lidt citron og honning.

Svampe

  • Svampe ristes på en hed pande

Noter

Kød anrettes med hyben, svampe, mousse af pastinak, kalveglace og blomster
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Besøg Morten på hjemmebanen i Aalborg – Mortens Kro

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Fynboen

    Jæ’ ku’ godt! :-)

  2. Sarah Victoria Bruun

    Varmluft eller alm. ovn?

Smid en kommentar