Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. juli 2024

Scroll to top

Top

Øl
2 kommentarer

Fynske øllækkerier fra Munkebo Mikrobryg

Fynske øllækkerier fra Munkebo Mikrobryg
Fynboen

Endnu et fynsk mikrobryghus har set dagens lys, og for lidt tid siden havde jeg fornøjelsen af at smage på varerne – og de skuffede ikke.

Åbningsreceptionen af Munkebo Mikrobryg blev for nyligt afholdt på Restaurant Rudolf Mathis i Kerteminde. Her kunne man få lejlighed til at smage de udvalgte øl, som brygmester Claus Christensen har brugt tid på at forfine.

Claus fortæller om tankerne bag øllet og bryggeriet.

Claus fortæller om tankerne bag øllet og bryggeriet.

Det gik hurtigt op for mig, at Claus har en kærlighed for weissbier, eftersom tre af de fire øl, jeg fik, var en slags weissbier; eksempelvis Pale Ale/Weissbier, Det lød spøjst, men smagen var ramt ret godt – det smagte af øl … øl med kærlighed.

munkebomikro3

De fire smagsvarianter – alle med navne fra nordisk mytologi

Favoritten skulle vise sig at være netop Pale Ale/Weissbier, eller Gyldenkam, som øllen er døbt. Der er noget særligt over den, fordi man får humlen, som man kender fra almindelig Pale Ale, men man får samtidig også en eksplosion af frugt og syre – ret skørt, men kan absolut anbefales.

Af andre semiskøre ting kan nævnes, at Munkebo Mikrobrygs bud på en juleøl er en belgisk hvedeøl: Jólner. De fleste andre juleøl er mørke i det, så det er forfriskende med en julehvede. Den er blevet taget rigtigt godt imod af ølanmeldere, og den er også kommet på fad i den nyåbnede ølbar Tap-House i München (et sted som jeg helt klart skal have booket ind i forbindelse med næste års tur til Oktoberfest).

Gastromand was here..

Gastromand was here..

Jeg kan kun se frem til at få afprøvet resten af Munkebo Mikrobrygs forholdsvis brede sortiment, og se om det kan leve op til mit første indtryk.

Hvilket dansk bryghus er din favorit?

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Jesper

  Mums, lyder som en god dag. Er det også øl jeg kan få i Københavnsområdet eller skal jeg på langfart for at smage de gyldne dråber?
  Har ikke et decideret favorit-bryggeri, smager bare på så mange weiss-bier som jeg kan komme i nærheden af.

  • Fynboen

   Hej Jesper

   Fermentoren CpH skulle have “Munkebo” i hanerne. Hvis det er hjem til køleskabet ville jeg kontakte den lokale Vinoble og høre ad.

   – Daniel

Smid en kommentar