Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 18. juni 2024

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Weekend-bobler: Småt men godt!

Weekend-bobler: Småt men godt!

Dette er en lille notits om, at gode ting godt kan komme i små pakker – selv champagne!

“Nej, det er kun magnum der for alvor du’r”, hører jeg dig hvisle mellem dine sammenbidte tænder. Normalt ville jeg måske gi’ jeg dig ret. Magnum-panje er da lækkert og kan udvikle sig sindssygt smukt (og jeg drikker alt for lidt af den, så hvad ved jeg). Men hey, det bli’r værre! Det er nemlig endda en Lanson “Black Label”, jeg vil skrive om. FNYS! En supermarkeds-agtig panje? Og så i så lille en størrelse? Men vent! Det bliver liiiige lidt værre: det var nemlig en flaske på 200 ml, jeg havde fornøjelsen af at blive overrasket af. For udover det åbenlyse faktum at der selvfølgelig er alt for lidt champagne, så skete der faktisk noget – på den positive måde..

Lanson_Champagne_1

En fin lille flaske…

Jeg havde fundet 2×200 ml’s champagner i en fiiin lille æske i et supermarked i Paris, da jeg tog en lynvisit i byen over julen – og bobler skulle der jo med hjem. Så blandt andre (større – dog ikke magnum) flasker faldt disse ned i indkøbskurven.

Lanson_Champagne_3

Ueeeeh, med kapsel på og det hele. Der står champagne i kapslen – den er go’ nok..

Jeg smagte den et par dage efter på københavns grund..: og jeg havde sgu’ (pardon my French) taget overraskelser med i bagagen: toasted/røget, smørret, mineralsk, dog med lidt ubalanceret, stikkende frugtsyre, men lidt kalkstøvet, tør og frisk vingummi, lidt søde abrikoser og ananas og det dér. Det er da ikke så dårligt af en slavepanje på 200 ml – vel? JAJA, du kan ikke få din zero dossage hele tiden!

Lanson_Champagne_2

Skål!!

De har nok stået glemt på hylden et stykke tid, lige dét par i den lille, sorte papæske – men jeg er glad for, at jeg fandt dem. På en måde – netop fordi den overraskede mig – fik jeg en stor champagneoplevelse ud af en meget lille slavepanje. Dét synes jeg er et ret godt incitament til at holde øjnene (og fordommene) åbne. Hvem ved, måske ligger den næste store oplevelse i en gammel, glemt Moët? (Brr….).

Stik os en kommentar

Smid en kommentar