Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. maj 2019

Scroll to top

Top

4 kommentarer

Morten Koks hjemmerøgede økoørred

Morten Koks hjemmerøgede økoørred
Webmasteren

Timm Vladimir har givet stafetten videre. Morten Nielsen aka Morten Kok aka Marquisen – kært barn har mange navne, men restauranten har kun et og det er Mortens Kro og den har gennem en årrække været AA’s bedste af slagsen og er uden tvivl danmarks mest pimpede “kro”. Med sin placering i undertegnedes baghave er kroen et yndet mødested for Gastromands Aalborg-enklave og jeg har ikke længere tal på antallet af gange jeg har spist (eller drukket cocktails) på Mortens Kro.

morten kok

Nu er det Mortens tur til at betale tilbage og det gør han gennem en trilogi af personlige favoritter. Trilogiens første ret byder på hjemmerøget ørred med rygeost, ristet rugbrød og vagtelæg.

MORTEN KOKS hjemmerøgede ørred

Foto: Johnny Mazzilli

Here we go:

Morten Koks hjemmerøgede økoørred

0 fra 0 stemmer
Forb. tid: 2 days
Tilb. tid: 2 minutter
Samlet tid: 2 days 2 minutter
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • Gear!
  • Rygeovn ellers smoke gun
  • Vakuumpakker

Røget ørred

  • 4 stk. ørredfileter
  • Salt
  • Rygesavsmuld

Rygeostcreme

  • 3 spsk. rygeost
  • Lidt fløde
  • Lidt citron

Anretning

  • Vild brøndkarse
  • Ristet rugbrød
  • Lyngblomster
  • 8 vagtelæg

Sådan gør du

  • Ørredfileterne soigneres og drysses med lidt salt - lad ligge et døgns tid
  • Børst overskydende salt af og koldryg i rygeovn et par minutter Filetten tages ud af røgovn og vakuumeres for at give en mere gennemrøget smag i fisken.
  • Lad ligge i vakuum min. 1 døgn inden brug.
  • Anret i små skiver med pisket creme af rygeost, ristet rugbrød, kogte vagtel æg, vild brøndkarse og lyng blomster.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Så er der vist kun tilbage at sige: Velbekomme!

PS. For efterhånden mange år siden snuppede en ung Morten Kok titlen som Årets Kok og udgav efterfølgende kogebøger med smålumre titler som ”Pigernes Kulinariske Fristelser” og “Sensuelle Stunder” – tjek dem ud, de er visuelt stimulerende! ;)

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Hej gutter

    Fedt, at Morten er på banen med denne skønne ret, som jeg heldigvis har smagt på kroen.

    Kan I beskrive proceduren med smoking gun UDEN vakuumpakker? (I know, det er mig, der har et problem).

    Best
    RP

    • Hej Rasmus.

      Ja det er jo ikke en Mortens Kro klassiker uden grund. Jeg ville lægge ørreden i en beholder af en art (jeg ved at Eksilsønderjyden som oftest bruger en plastikpose), fyre en omgang røg i beholderen, lad det være et par minutter eller 5, tag ørreden ud, pak den i film og læg på køl.

      Håber det kan bruges? :)

  2. Tak, Anders – det var nogenlunde samme fremgangsmåde, jeg havde i tankerne. Den skal prøves af, når jeg igen er i DK og har mit røgpistol ved hånden.

Smid en kommentar