Morten Koks hjemmerøgede økoørred
Timm Vladimir har givet stafetten videre. Morten Nielsen aka Morten Kok aka Marquisen – kært barn har mange navne, men restauranten har kun et og det er Mortens Kro og den har gennem en årrække været AA’s bedste af slagsen og er uden tvivl danmarks mest pimpede “kro”. Med sin placering i undertegnedes baghave er kroen et yndet mødested for Gastromands Aalborg-enklave og jeg har ikke længere tal på antallet af gange jeg har spist (eller drukket cocktails) på Mortens Kro.
Nu er det Mortens tur til at betale tilbage og det gør han gennem en trilogi af personlige favoritter. Trilogiens første ret byder på hjemmerøget ørred med rygeost, ristet rugbrød og vagtelæg.
Here we go:
Ingredienser
- Gear!
- Rygeovn ellers smoke gun
- Vakuumpakker
Røget ørred
- 4 stk. ørredfileter
- Salt
- Rygesavsmuld
Rygeostcreme
- 3 spsk. rygeost
- Lidt fløde
- Lidt citron
Anretning
- Vild brøndkarse
- Ristet rugbrød
- Lyngblomster
- 8 vagtelæg
Sådan gør du
- Ørredfileterne soigneres og drysses med lidt salt - lad ligge et døgns tid
- Børst overskydende salt af og koldryg i rygeovn et par minutter Filetten tages ud af røgovn og vakuumeres for at give en mere gennemrøget smag i fisken.
- Lad ligge i vakuum min. 1 døgn inden brug.
- Anret i små skiver med pisket creme af rygeost, ristet rugbrød, kogte vagtel æg, vild brøndkarse og lyng blomster.
Så er der vist kun tilbage at sige: Velbekomme!
PS. For efterhånden mange år siden snuppede en ung Morten Kok titlen som Årets Kok og udgav efterfølgende kogebøger med smålumre titler som ”Pigernes Kulinariske Fristelser” og “Sensuelle Stunder” – tjek dem ud, de er visuelt stimulerende! ;)
Stik os en kommentar-
Tak, Anders – det var nogenlunde samme fremgangsmåde, jeg havde i tankerne. Den skal prøves af, når jeg igen er i DK og har mit røgpistol ved hånden.
-
Hej gutter
Fedt, at Morten er på banen med denne skønne ret, som jeg heldigvis har smagt på kroen.
Kan I beskrive proceduren med smoking gun UDEN vakuumpakker? (I know, det er mig, der har et problem).
Best
RP
Kommentarer