Få pladser tilbage: Alsace betaler vinen på Mortens Kro
Ikke så få gange er vi blevet skudt i skoene at konkurrencepræmier og events altid ligger i hovedstaden. Og nu gør vi noget ved det! Vi har allieret os med Alsace-vin og Mortens Kro i Aalborg og kan dermed tilbyde verdens bedste læsere en sommeraften i lækre omgivelser med god mad og vin til en latterlig lav pris! Vi glæder os til at hilse på jer…
Hvad skal vi så have at spise? Jo den står på en lækker dansk sommermenu bestående af 3 retter + snacks tilpasset de sprøde Alsace-vine.
Snacks
Surprise
Cremant d’Alsace
Forret
Hvide asparges, friskpillede rejer
2012 Pinot Gris Lerchenberg fra Marc Kreydenweiss
Hovedret
Unghane fra Gråsten, nye kartofler, sauce, sprødt skind
2011 Riesling Clos Windsbuhl fra Zind Humbrecht
Dessert
Rabarber
2005 Gewurztraminer Vendange Tardive fra Trimbach
Læs også: Sådan gik det sidst…
Vi har kroens selskabslokale for os selv, så tag konen, kæresten, elskerinden eller gutterne under armene og lad os få en festlig aften sammen. Vi ser frem til en sommeraften med masser af mad, vin og højt humør i selskab med vores læsere!
- Hvem: Gastromændene og venner
- Hvad: Sommermenu med vinmenu bestående af sprøde Alsace-vine
- Hvor: Mortens Kro, Aalborg
- Hvornår: Torsdag d. 12. juni
- Hvorfor: Fordi du fortjener det
- Hvordan: Du sparer 300-400 kr. og der er et begrænset antal billetter – du kan købe dem nu!
Og så lidt om Alsace
Alsace ligger i Frankrigs nordøstlige hjørne og er kendt af mange danskere, som ofte stopper op på vejen sydpå. Vejret er for det meste godt, Alsace er nemlig den region i Frankrig, der har flest solskinstimer, og den lokale mad bliver serveret i rigelige mængder sammen med den lokale vin på en af de utallige ”winstub”.
Alsace er speciel i den henseende, at man for det meste laver vine på en enkelt drue, så vinene får navne efter druesorten. Der er 7 tilladte druesorter i Alsace, hvoraf de 6 er hvide:
Sylvaner, Pinot Blanc, Riesling, Pinot Gris, Muscat, Gewurztraminer og den blå – Pinot Noir. Desuden laver man også vine på senthøstede druer ”Vendanges Tardives” og på udvalgte druer med ædelt råd ”Sélection de Grains Nobles”. En særlig kvalitet er ”Grand Cru”. Der er 51 udvalgte marker, der må kalde sig dette. Disse marker har en særlig typicitet, som afspejler sig i vinen, det såkaldte ”terroir”. Alsace er nemlig en mosaik af forskellige jordbunde – granit, ler, kalk, skifer, der alle sætter et bestemt præg på vinen. Hvis du vil vide mere om vinene fra Alsace, kan du besøge hjemmesiden alsacevin.net, hvor du kan finde alle oplysninger om vinene, turistattraktioner, oversigt over producenter, og hvem, der tager imod besøg (det gør de fleste).
Kan vi regne med at se dig på Morten Kro sammen med Gastromændene?
Stik os en kommentar-
Vi ses tøser :-)
-
Fy for satan! I har gang i toppen, hva?! Se NU er det fandme et besnærende tilbud :D
-
Jamen ehhh.. hvilke producenter kommer vinen fra?!
-
Er der ikke i hvert fald 10 tilladte sorter i Alsace? Chasselas, Auxerrois blanc og Savagnin rose (kendt som Klevener de Heiligenstein) er i hvert fald alle tilladt (se fx vinsalsace.com). Hvis I har i sinde at servere Cremant d’Alsace til arrangementet, vil I helt sikkert møde den ene af de to førstnævnte.
Det lyder ellers som et fremragende arrangement.
Kommentarer