Gastromand Bordeaux-seminar – minder fra en herrehyggelig aften

Samtlige 40 billetter var revet væk og scenen var sat til en hyggelig og festlig aften i Gastromands og ikke mindst Bordeaux‘ navn.
Scenen for Gastromands første offline-arrangement var nærmere betegnet Bageriet i Ryesgade, København – et gammelt bagerlokale i bedste Kødbyen-stil, dækket op med langborde og bænke og til lejligheden lyst (og delvist varmet) op af adskillige stearinlys.
Aftenens program
1) CHÂTEAU GUIRAUD G DE GUIRAUD BORDEAUX BLANC 2010
2) CHÂTEAU SOLEIL PUISSEGUIN SAINT-ÉMILION 2011
3) CHÂTEAU SOLEIL PUISSEGUIN SAINT-ÉMILION 2009
4) CLOS MARSALETTE PÉSSAC-LÉOGNAN 2011
5) CLOS MARSALETTE PÉSSAC-LÉOGNAN 2010
6) CHÂTEAU D’AIGUILHE CÔTES DE CASTILLON 2008
7) CHÂTEAU CANON LA GAFFELIÈRE SAINT-ÉMILION GRAND CRU CLASSÉ 2008
8) CHÂTEAU GUIRAUD PETIT GUIRAUD SAUTERNES 2007
Vinene var nøje udvalgt af Hr. Holmgård og var blevet fløjet ind fra Bordeaux et par dage forinden og på programmet stod bl.a. 2 pivfriske fadprøver fra årgang 2011, som normalt kun er tilgængelige for fagfolk og indkøbere – vel at mærke, hvis de bevæger sig til Bordeaux.
Til at føre os sikkert igennem aftenens program havde Rasmus Holmgård smurt stemmebånd og tålmodighed ekstra godt.
20 brød fra Meyers skulle sikre en solid bund mens Lomos havde været så venlige at sponsere et orgie af lækre skinker, pølser, oste, terrines, pickles og oliven i rigelige mængder og det tror jeg ikke, der var nogen der var utilfredse med – en varm anbefaling herfra!
Vi skal ikke lægge skjul på at Eksilsønderjyden og undertegnede var en anelse spændte ved udsigten til vores jomfrurejse som eventmagere. Deltog du i aftenen vil vi meget gerne høre din mening om arrangementet i en kommentar nedenfor…
Tak til Bordeaux, Rasmus Holmgård og alle de deltagende – vi hyggede os sgu!
Stik os en kommentar-
Ser helt fantastisk ud. Hvordan missede jeg den?
-
Tak for en god aften Gastromænd – det var svært hyggeligt! :-)
Langt om længe fik jeg noget interessant bordeaux. Ved I hvor CLOS MARSALETTE PÉSSAC-LÉOGNAN kan støves op henne?
-
Hej Lars
Clos Marsalette var med sin lidt mere tilbageholdte, elegante cabernet-stil én af mine absolutte favoritter i smageprogrammet.
Jeg smagte den første gang i Bordeaux tidligere i november, da en god netværksforbindelse, Julien Magniez, inviterede mig til en solid béarnaisebøf på La Brasserie Bordelaise. Den klarede Marsaletten sindssygt godt, og jeg tænkte, at den ville være god at hælde på nogen til forårets smagninger. Som tænkt, så gjort.
MEN selvom Julien kommer til Danmark senere på året for at forsøge at få nogen til at importere både Soleil og Marsalette, findes de desværre pt. ikke i dansk handel. Så det må blive ved smagsoplevelsen i denne omgang, og så kan 2010’eren forhåbentlig findes på markedet til jul (hvis Julien kan få den solgt).
Dejligt at læse kommentarerne i øvrigt. I er altid velkommen i Bageriet :-)
Rasmus
-
-
Nu var jeg desværre forhindret i at deltage, men det ser super hyggeligt og vellykket ud! :)
-
Det spillede bare. Tak for en virkelig fed aften de herrer! Vi var 3 drenge afsted fra vores loge, og jeg kan love jer for at vi blir næsten fuldtallige ved næste event hvis vi kan nå at sikre os billetter.
-
Fantastisk aften med virkelig god vin, oplagte værter og en superkompetent oplægsholder i Rasmus Holmgård. Jeg er helt sikkert på igen næste gang!
-
Jeg og 2 kammerater havde sikret os billetter som nogle af de første, for dette arrangement ville vi ikke gå glip af! Og alle forventninger blev indfriet x2, stemningen var afslappet og der var plads til jokes og efterfølgende fuldskab i vinbaren. Vi slog os sammen med 3 gutter ved siden af og delte 3 glimrende flasker inden vi tog videre ud i byen… Kanon fed aften, vi deltager meget gerne igen og næste gang bliver vi flere med de gode referencer der er givet ud :)
-
Man sidder godt nok og hænger lidt med næbet når man ser ovenstående billeder, og så husker tilbage på, at man måtte nedprioritere at deltage – uha det svier lige nu, men mon ikke der kommer flere af den slags? :-)
-
Jeg tilslutter mig Rasmus – en dejlig aften. I skal have tak for at have stablet det glimrende arrangement på benene. Fortsæt!
-
Tak for en super aften!
God vin, god mad – fra LOMOS – og godt selskab. :)
Flere af disse aftner, tak.
Kommentarer