Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. september 2019

Scroll to top

Top

79 kommentarer

Zwilling Spirit – et bud på din nye pande?

Zwilling Spirit – et bud på din nye pande?
Aarhusianeren

Vi er glade for god mad – men hvis det skal være rigtig sjovt i køkkenet, skal gearet også være i orden! Vi kender Zwilling som en ganske udmærket producent af knive og nu er de altså også kastet sig over pander. Og hvem er bedre til at teste dem end os? Nej vel. Here we go:

Udseende og førstehåndsindtryk

Panderne der skal stå sin mandomsprøve er 2 stk Zwilling Spirit pander. Ved første øjekast er der tale om nogle ret stilede pander – de har et flot ydre i børstet rustfrit stål og et strømlinet greb. Selve stegefladen er en lys grå nuance – en ny farve for mig, når vi snakker stegepander, som giver panderne et særpræg – om man kan lide farven eller ej.

Thermolon

Ifølge pressematerialet består panderne af et 3-lags materiale med aluminium i kernen, og så kan de bruges på alle de kendte varmekilder. Panden har den relativt nye keramiske overfladebehandling kaldet Thermolon – og nu vi snakker non-stick er overfladen jo ret essentiel:) Selve overfladebehandlingen kan tåle relativ høje temperaturer, ja faktisk hele 450 grader, så en tur i ovnen er velkommen. Til sammenligning bør fx teflon-pander ikke opvarmes til mere end 350 grader – men hvornår har man egentlig sidst tilberedt mad ved den temperatur? Selvom Zwilling reklamerer med at overfladen skulle være hårdfør overfor ridser og andre skrammer, anbefaler de dog stadig at benytte træ- og silikoneredskaber under brug af panden.

Panderne in action

Bruning af en lille culottesteg…

Biksemad på culotten dagen derpå…

Eggs – and the bacons…

Aftørret pande efter stegning…

Efter 2 ugers intensivt brug er der ikke nogen tvivl om non-stick overfladen virker. Når man svinger panden rundt kan man være sikker på at maden følger med. Efter brug har eneste rengøring typisk været aftørring med køkkenrulle, hvorefter panden stort set er clean. Ved tilberedning af æg sætter der sig typisk flager af æg på panden – det gør det også her, som igen kan tørres af med køkkenrulle eller en blød børste.

Zwilling Spiret aftørret, Le Creuset sat i blød :)

Man kan være både for og imod non-stick pander, jeg har selv en Le Cruset støbejerns pande, som jeg er rigtig glad for. Men det billede her er meget sigende – en aftørret non-stick pande, og bagved står støbejernspanden i blød før den bliver helt ren. Men noget denne test ikke kan svare på er, hvor længe non-stick overfladen vil holde sin standard. I dokumentationen skriver Zwilling også, at efter noget tid ved normal brug, vil panden miste en lille smule af sin slip-let effekt. Jeg venter spændt på hvor lang tid der går og opdaterer naturligvis.

Nitter – et sweet spot for snavs…

Håndtaget er hæftet med to nitter, som i øvrigt ikke er  beklædt non-stick materialet – og her har panden en lille svaghed, det er nemlig et lille sweet spot for snavs og et lidt irriterende sted at skulle rengøre.

Grebet er flot, men ligger ikke helt optimalt i hånden…

Vægt og varmefordeling

Panden har et flot slankt greb, men jeg må indrømme, at det ligger en smule skævt i min hånd. Det virker lidt for slankt, og derfor er jeg glad for panden har en smule mindre tyngde end Le Creuset panden. Med tyngden i mente, skal vi også lige vende pandens varmefordelingen. Den ene pande vi har haft til test er en 32cm pande, altså en STOR pande i et almindeligt køkken. Generelt virker den til at have en fornuftig varmefordeling, men på mit glaskeramisk komfur, som panderne er testet på, har jeg ikke en kogeplade, der kan matche en 32cm størrelse (og ja ja, hvis jeg selv havde indrettet det, snakkede vi gas eller induktion). Her vil man godt kunne opleve at panden er en smule mindre varm helt ude ved kanten, men modsat kan det jo også udnyttes under tilberedningen.

Pris

Sidst skal vi lige vende prisen. Den store 32cm’er har i runde tal en vejledende udsalgspris på 1000kr, og den mindre 24cm har en pris på 600kr, så der er altså ikke tale om brug-og-smid-væk pander. Jeg har dog flere gange set, at de bliver solgt med lidt rabat, så det skulle være muligt at finde dem til en fornuftig pris. Her kan du finde en Zwilling forhandler.

Dommen

Zwilling Spirit er helt sikkert nogle rigtig lækre pander med et flot design. Non-stick behandlingen har i testperioden vist sig at fungere upåklageligt, og det er typisk det jeg går efter, når jeg skal købe en non-stick pande. Om panden mister evnen over tid, som jeg før har set med bl.a. Teflon pander, er uvist. Men umiddelbart vil jeg bestemt vælge en Thermolon pande over en Teflon, hvis vi snakker non-stick pander. Rengøring af panderne er let og hurtigt, den skal dog lige ha’ en ekstra tur omkring nitterne til håndtaget. Prisen er en anelse høj og det trækker lidt ned, men det er min erfaring, at pander i en ordentligt kvalitet ligger i det prisleje.

Hvad siger du, har du erfaringer med panderne? Er du til non-stick eller ej, og ikke mindst hvorfor? Hvad er din favorit pande?

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Lisa

    Brug opvaskemiddel!
    Jeg er forhandler af denne pande, og hvis du vil beholde den slippende effekt, så er det altså virkelig vigtigt at vaske panden med sulfo efter hvert brug! Det ender med at øggehvidestofferne fra maden, ja især æg, kylling osv brænder sig fast, og så slipper panden ikke synderlig godt længere. Vi har utrolig mange reklamationer fordi folk af en eller anden grund ikke sys de skal vaske deres pande op? Det samme gælder pander med teflon belægning..

    Lisa

  2. opzouten

    Støbejern til en hver tid. Igen grund til at lade den stå i blød, det er bare igang med stålsvampen.

    Pander der ikke kan tåle metalredskaber hører (næsten) ikke hjemme i et køkken.

    Og nej, ingen opvaskemiddel.

  3. Jeg har haft panderne siden jul. Og det er absolut de bedste pander, jeg nogensinde har haft. Nem rengøring – jeg bruger altid sulfo og de har pt ikke ændret sig ift sliplet.

  4. Guldhamster

    Jeg kender ikke thermolon, men teflonpander skal altid rengøres med sulfo – det er ganske rigtigt, at belægningen lever længere på den måde.

    Støbejern skal til gengæld kun se sæbe, hvis det er gået helt galt, og så skal man genbehandle den med olie bagefter.

    Jeg har mødt overraskende mange, der tror at alle pander skal behandles som støbejern – der er helt forkert.

  5. Lækkert med nogle kommentarer på rengøring af pander – vi ønsker alle, at favorit panden holder længst muligt. Jeg har altid haft den tilgang, at rengøringen skulle udføres med mindst mulig brug af rengøringsmidler og “skraberedskaber”. Men det kan jeg se, at der er delte meninger om:)

    Jeg tror desværre, at den lille pjece, der fulgte med panderne, er røget ud. Men jeg er temmelig sikker på, at Zwilling selv skriver at pander “tåler” opvaskemiddel – altså ikke en direkte anbefaling om at benytte opvaskemiddel – det kan man så undre sig over. Måske man skulle lave en længerevarende test af opvaskemiddel eller ej. Men min støbejernspande kommer dog ikke i nærheden af opvaskemiddel.

    Hvis der er flere, der har kommentarer, viden og holdninger om, hvad der er best-practice for både non-stick og støbejernspander – og ikke mindst hvorfor – så skal I ikke holde jer tilbage.

  6. Jeg må tilslutte mig Klaus’ kommentar – jeg har altid (måske fejlagtigt) lært, at man netop skal undgå sulfo/opvaskemiddel på pander såvel støbejern som teflon? Det lyder dog til vi har lidt eksperter her, så hvad er fup og hvad er fakta?

    • halv-amerikaneren

      For det første er det ca. 40 år siden det blev forbudt at opvaskemiddel indeholder sulfo så det behøver vi vist ikke være bange for – tror betegnelsen bare hænger lidt ved som synonym for opvaskemiddel. Tror lidt det samme er tilfældet med teflon og sæbe – så vidt jeg har kunnet erfare og læse mig til gennem de sidste år så gjaldt det vist hovedsageligt de første generationer af teflonpander hvorimod de nuværende sagtens kan tåle opvaskemiddel uden at miste sin “slippe-evne” hurtigere end uden brug af sæbe. Dog er det utrolig vigtigt at man grundigt får al sæbe vasket af, så der ikke er indtørrede sæberester tilbage når panden tages i brug næste gang

      • Jamen så blev vi lidt klogere, jeg synes dog min pande som ganskevist blot er fra Jamie Olivers Proff-serie hurtigt er gået til, jeg ved så også godt at det ikke er bedste kvalitet…

  7. Anvender kun non stick pander til hakkebøffer, frikadeller o.l.

    Lær at varme din pande ordentligt inden brug – så undgår man fødevarer der hænger fast i panden.

    http://www.youtube.com/watch?v=CB-SCA1reqE

  8. Spillekant

    En test af varmefordelingsevnen havde været en god tilføkjelse. Udføres med et helt tyndt lag sukker. Jo mere ensartet sukkerlaget smelter, jo bedre er varmefordelingsevnen. Især vigtigt hvis varmefeltet er mindre end panden, men også til gas, der jo varmer mere ujævnt end induktion f.eks.

    • Ikke dumt – men det lader da til, at man kan lave en ligeså god test med vand ikke? Eller tager jeg fejl?

      • Spillekant

        JA! – eller for at udtrykke det lidt mere høfligt, det er ikke helt det samme vi tænker på tror jeg. Det er en fin demonstrationsvideo med den lille vandperle, der skøjter rundt på sin damppude over det hele, men det siger blot noget om temperaturen.
        Med varmeFORDELINGsevnen mener jeg evnen til at være lige varm over hele grundfladen til trods for, at varmekilden måske ikke er det. Aluminium, som der angiveligt er indlagt i bunden, er en god varmeleder, det er derfor man har gjort det. Spørgsmålet er, om det virker efter hensigten. Kobber havde været bedre, men er dyrere og tungere.
        Indrømmet, med nogle millimeter vand i bunden kan man godt se, hvor jævnt eller ujævnt boblerne begynder at dannes, men det er lidt mere diffust end med sukker.

      • Sucker it is then!

  9. halv-amerikaneren

    LIsa – det er sku en god artikel

  10. Der er en anden variant af panden (28cm) sat ned fra 999 til 599 i Magasin lige nu.

    Den har ikke det helt samme greb som spirit panden, som ellers ser meget fedt ud, og har derfor heller ikke de samme snavs sugende nitter indenfor panden.

    http://shop.magasin.dk/TWIN-CHOICE-stegepande-28-cm./4009839274084,default,pd.html?start=24&cgid=Bolig&prefn1=brand&prefv1=Zwilling

  11. halv-amerikaneren

    Imerco har i denne uge tilbud på Spirit panderne til nogle ret gode priser:
    http://www.imerco.dk/Default.aspx?ID=6169&SearchPhrase=spirit

    • Godt spottet, det er jo pludselig en relativt fornuftig pris! :)

  12. Chr

    God artikel. Jeg købte for en måneds tid siden en Bourgeat med keramisk belægning. Den fungerer super godt, og bruger den flittigt. Men når bøfferne skal steges, bruger jeg altid min Skepshult støbejernspande. For mig at se, skal man altid bruge en rygende støbejernspande, når en bøfferne skal steges :-)

  13. Altså jeg havde bestilt “spirit”-panden (32 cm) http://www.zwilling.com/en/cookware-series.1237/items/zwilling-spirit–4055.html men har nu fået “choice” http://www.zwilling.com/en/cookware-series.1237/items/twin-choice–3805.html i stedet.

    Jeg er i tvivl om jeg skal bytte den? Prisen er 1000 kr uanset hvilken model (begge 32 cm), og den eneste synlige forskel er håndtaget og højden på panden. What to do?

    /Martin

    • Jeg ville beholde den hvis jeg var dig…

      I min optik har Spirit et pænere design, da håndtaget bare er lidt federe, MEN som der også bliver skrevet i artiklen så er der nitter på indersiden, hvilket tiltrækker snavs som er næsten umuligt at få rent uden bruge af skarpe ting som belægningen er knap så glad for…

      Twin Choice ser lidt mere kluntet ud, men kommer med en helt ‘ren’ inderside.

      Så selvom den er svær vil jeg her gå med funktion over design.

  14. Søren Andersen

    vores zwilling pande der er 10 mdr nu har ingen slip evne længere den har ellers været den bedste pande de førete 9 mdr . Panden er købt hos IMERCO for 500 kr sat ned fra 799kr-Håber at den kan redes

    • Meget interessant Søren.

      Jeg ville da forsøge at bytte panden…

      Kunne være interessant at høre om Aarhusianeren har oplevet det samme?

      • søren

        min erfaring med imerko er desvære ikk for god de plejer at sige at panden har været for varm det kan de se på den gyldne farve den har udvendig.men det skal prøves alligevel
        ps den mistede slip efekten over en måned eller sådan noget

      • Mine har også den gyldne farve under bunden. Men i min optik har det mere at gøre med, at panderne og komfuret ikke altid på helt rent unden brug, og derved brænder der noget snavs fast… Og det kan da godt være, at der kommer mere ved højere varme.

      • Lone

        Jeg må sige at vores pander ( 2stk) ikke har levet op til forventningen. Begge to har mistet slip effekten efter 1 mdr. Så det har været en skuffelsen når prisen er 1000 kr :(

    • Det lyder da lidt specielt, at panderne skulle miste evnen nærmest fra den ene dag til den anden. Jeg har ikke oplevet nogen nævneværdig forringelse af slip-let evnen – dog også kun efter ca. et halvt års brug.

      Det bliver spændende, om der sker det samme hos mig om nogle måneder, så kunne vi lave en sjov teori om planlagt forældelse: http://en.wikipedia.org/wiki/Planned_obsolescence ;)

      Men jeg vil da også smide en klage hos butikken/leverandøren.

  15. Lene

    Har købt min zwilling pande i imerco i sommer. Blev anbefalet denne da jeg stod og ville købe en scanpan og ekspedienten sagde at nu havde jeg stegepande de næste mange år. Jeg måtte så indrømme at så længe holder de ikke hos os, fordi vi skruer helt op for varmen og det holder de ikke til ret længe. Derfor lød ekspedientens råd at jeg skulle købe en Zwilling for den kunne tåle det.
    Men men…der er nu en plamage på ca 15 cm i dia. (startede som en lille plet der har vokset sig større) Det ligner fedt der har brændt sig fast og det går ikke af med opvaskemiddel. Stegepanden har ellers hele tiden været vasket af efter anvisning.
    Er der nogen der har erfaring med dette?

    • Katja

      Jeg har oplevet præcis det samme, desuden er det som om at panden er fohøjet på midten hvor der også en plamage.

      Men måske jeg skulle købe noget skurecreme og se om det gjorde noget, for som det er lige nu så er det stort set umuligt at stege noget uden det brænder fast.

  16. Christopher Mørk

    Hvordan er belægningen nu?

  17. Katrine Meldgaard

    Jeg har ikke særlig gode erfaringer med disse pander. Jeg har to og nærmest alt man laver sidder fast på begge. Dog var der en ret lang periode hvor den ene pande var ret god, men det er desværre gået ned af bakke igen.
    Jeg køber helt 100, IKKE en zwelling pande igen når jeg skal have nye pander!!! desværre..:(

    • Jeg har stadig en fornuftig slip-let effekt, men den er dog ikke som ny. Mht. rengøring benytter jeg opvaskemiddel, som tidligere anbefalet – og ellers aftørring, hvis de kun er let beskidte.

      Hvilke kogeplader benytter du panderne på? Om nogle måneder flytter jeg adresse, og i den forbindelse opgraderer jeg til induktion – her bliver det interessant, om det kan smadre panderne. Den vender jeg tilbage med en melding på…

  18. Claus

    Har haft denne pande siden jul, og valgte den pga. dens evner mht. høj varme.
    Sliplet’en er den bedste jeg nogensinde har prøvet.
    Rengøring det værste!!!!!!! Fedtstoffet brænder sig fast op ad siderne selv ved stegning ved lav temperatur. Efter at have stegt bøffer i går ved jeg ikke hvordan den nogensinde bliver brugbar igen.
    Konklusion: Køb ALDRIG en Zwilling Spirit

    • Jeg undre mig lidt over, at du nævner, at non-stick effekten er rigtig god, men rengøringen er umulig. I min bog følges de to ting ad – altså god non-stick giver nem og ubesværet rengøring?

      • Claus

        Jeg forstår din undren. Men jeg har oplevet, at non-stick og rengøring ikke fuldtes ad. Koger jeg fx kartofler i min Tefal-gryde, er kartoffelskummet pænt drøjt at få af – samme kartoffelskum i en stålgryde er intet problem.

        Jeg har i øvrigt skrevet til Zwilling og fået et interessant svar, bl.a.: “Synes du at noget er brændt på, kan dette rengøres med grov svamp og skuremiddel (pulver eller creme) -brug dog ikke stålsvampe !”

        Panden har nu fået en ordenlig tur med svamp og skurecreme. Den ser ret pæn ud, men resultatet får jeg at se ved næste stegning – er selv ret spændt!

      • Vi hører gerne om resultatet.

      • Anders Heilemann

        Hvordan blev resultatet?

      • Claus

        Resultatet af skurecreme:
        Panden er brugbar og ser rimelig pæn ud. Jeg tror ikke overfladen har taget skade ar skuringen, men panden er ikke som ny. Jeg kan godt anbefale Zwillings “rengørings-kur”, men jeg kommer ikke til at købe denne pande igen.

        Når slipletten virker er den enestående – men jeg bruger ALT for mange kræfter på rengøring :-(

  19. Anders Heilemann

    Synes det er en rigtig spændende dialog der har været her. Købte selv en Zwilling Spirit i Imerco på tilbud i starten af 2012, passede godt på den og var rigtig glad for den, men efter et halvt års tid begyndte det meste at brænde på.
    Valgte den fremfor min IKEA Favorit pande fordi jeg har gas og var nervøs for om der var for meget drøn på til den gamle pande, den høje varme skulle Zwilling panden jo netop være god til, i.flg. ekspedienten.
    Nu bruger jeg kun IKEA panden igen, og den har ingen problemer.

    Har nogen haft held med reklamationer?

  20. Jonas

    Kan virkelig anbefale Scanpan´s CTX stegepander, de er rigtig gode.

  21. Claus

    Fik Zwilling stegepanden i julegave, og er mega-skuffet! Den var enestående fra starten, men det ophørte hastigt. Lidt dialog med Zwilling oplyste jeg kunne bruge skurecreme og skuresvampe (ikke stål). Det fik genoplivet panden så den blev brugbar, men god blev den ikke. Nu er jeg nød til at købe en ny, og den er ikke engang 1 år gammel.

    Køb ALDRIG en Zwilling stegepande.

    • Uha Claus – det lyder som en lidt træls oplevelse, hvad havde du brugt før deres anbefaling? Og skurecreme alligevel? Hvad er der galt med kogende vand og en børste?

    • Ingen tvivl om at en pande skal holde længere end det du beskriver. Jeg har haft panderne i halvandet år nu, synes stadig der fornuftigt slip-let effekt – dog ikke som ny – rengøringen klarer jeg i de fleste tilfælde med varmt vand og en opvaskebørste, indimellem får de også en tur med almindelig opvaskemiddel.

      Skurecreme synes jeg også lyder voldsomt, men det er ikke første gang jeg hører det. Men da jeg har to pander, kunne jeg da give det et forsøg på den ene og derefter sammenligne (skal dog lige skaffe noget skurecreme først :)

      Hvilken varmekilde benytter du i øvrigt, induktion, gaskomfur, andet?

      • Claus

        Jeg bruger gas – det er muligvis en del af problemet…? Overvejer at tage chancen med en keramisk pande.

  22. Scuzzz

    Jeg købte to Zwilling Spirit i går. Jeg stillede mange spørgsmål, og fortlate om hvordan mine andre pander har været. Ekspedienten anbefalede Zwilling Spirit, og noget af det første hun sagde, var at den skulle gøres rent med skurepulver/creme og en svamp.

    Jeg har en Scanpan 200 wok, som er ret fantastisk, og ville gerne have haft stegepander fra dem. Hun sagde at Scanpans belægning var blevet ændret for år tilbage, og da de havde flere reklamationer på dem end salg, var de ikke i sortimentet.

    Det er ikke let :(

    Jeg krydser fingrene for Zwilling, og håber på det bedste. I det mindste var de på tilbud.

  23. Pia Feldborg

    Vi var også vildt begejstrede for vores Zwilling pande til en start, MEN efter kort tid brænder alt fast under stegning. Vi forærede vores søn og svigerdatter en pande samtidig med, at vi købte vores egen og de har fuldstændig samme oplevelse. Begge pander bliver vasket af med sulfo efter brug. De er nu begge blevet kasseret, så det har været et dyrt og skuffende bekendtskab.

  24. Oelbye

    Ligner Greenpan Stockholm (meget) den købte jeg for et par år siden, og den lignede l… Efter 1 måned. Den blev vasket af hver eneste gang med sulfu und alles, men blev bare ringere og ringere. Røg direkte på Genbrugsstationen! Måske er Gas (som jeg bruger) bare for hård ved den slags grej?

  25. Pia Feldborg

    Bruger også gas – men det er da paradoksalt, at man kan udvikle grej, der kan holde til at sende rumskibe gennem atmosfæren, men udvikle en pande med nonstick, der kan holde til gas, det er ikke lykkes endnu….

    • Du har ret, det er paradoksalt :) Men det dog sandsynligt, at I med gas får temperaturen højere op end panderne kan tåle. I december ristede jeg noget så maskulint som solsikkekerner, men pga. lidt uro med ungerne, glemte jeg panden på fuld gas (på induktion). Det resulterede i delvist forkullede kerner, men også et område af panden, som er misfarvet, mørkere – og her er slip-let effekten også forringet.

  26. husmoderen

    den dyreste og mest elendige pande jeg har haft i 35 år
    min søn siger det samme, jeg købte tre for et år siden og slip-effekten
    holdt ikke længe

  27. Jørgensen

    Har beklageligvis også anskaffet mig en Spirit pande. Den er købt i december. Efter 2-3 ganges brug begyndte alt at brænde fast. Har vasket den af med sulfo og en svamp. Håber jeg kan få penge tilbage, for det har godt nok været et rigtig møgkøb. Har tidligere slidt både en scanpan og en gastrolux pande op, men de har begge været glimrende i lang tid før de gik på pension.
    Jeg vil klart fraråde at man køber en Zwilling spirit pande.

  28. vagn thomsen

    Hej. Vi købte et sæt med 28 cm og en 24 cm pande i imerco et par mdr før jul af mærket zwilling og fik at vide at de skulle være de bedste på markedet. Må nok sige det er en overdrivelse, for nu er de begge begyndt at brænde på og de er altid blevet gjordt rene med varmt og opvaskemiddel og en blød børste som foreskrevet. Men der er en metode til at rense dem, kan bare ikke huske hvordan. Det er noget med at man skal lave en blanding af eddike og vand og så lade den koge i ca 20 min. så skulle den være så god som ny. Er der nogen der har hørt dette før?

  29. Gitte Henriksen

    Min Zwilling pande er efterhånden 1½ år gammel og jeg kan faktisk ikke rigtigt huske at jeg nogensinde har været glad for den, eller har stegt noget der ikke hang fast på trods af rigelige mængder fedtstof. Efterspurgte en pande med slip let så jeg kunne spare på fedtstof og som kunne tåle stegning ved høj temp. og fik anbefalet denne pande. Synes prisen var i den høje ende, men var meget opsat på et få den perfekte pande.
    Med hensyn til vedligeholdelse så blev jeg anbefalet at vaske den i opvaskemiddel og en gang imellem at koge panden af med vaskepulver i ca. 20 min. Panden bliver rigtig flot men slip let effekten mindes jeg aldrig den har haft og ærgrer mig bare over jeg aldrig har reklameret over den :(

  30. @Gitte

    Der er en mindre procentdel af de her Zwilling pander (vil gætte på det er din model) som har en fejl fra produktionens side af. Vil tro at alle Imercoer (og måske de fleste større forhandlere?) er klar over dette, og de tager også panden retur på stedet. Om de så gør det efter 1,5 år, tvivler jeg måske på :)

    – Jeg har ikke links til at bakke min påstand op. Men den søde dame i Imerco på Ærø lød som en gangske fornuftig kilde :)

    • Det er sgu da en super oplysning Mads. Den er hermed givet videre:)

  31. Christian M

    Vi købte en sådan pande for et år siden med blik på at når vi skulle flytte til et sted uden gaskomfur på et tidspunkt, ville vi gerne have nogle nye lækre pander. Nu er vi så endelig flyttet og har taget panden i brug. Jeg kan kun sige at vi har været gevaldigt skuffede over panden. Efter at have brugt panden en håndfuld gange er belægningen blevet helt mat i et område på midten af panden og alt brænder fast i dette område. Har kontaktet Zwilling og deres eneste råd er at rengøre panden ordenligt med den grove side af en skuresvamp og hvis det ikke hjalp, så bruge skurepulver. Det har ikke hjulpet en meter så nu står vi med en stort set ny non-stick pande hvor alt brænder fast på.

  32. arne

    jeg har to Zwilling pander der er omkring et år gammel, de har mistet lidt af sin non stick, men de fungere stadig upåklageligt, jeg er meget bevist om ikke at lade dem stå på varme, uden noget i, det er der efter min erfaring ingen non stick pander der kan holde til.

  33. Mette Kalmberg

    Vores 32 cm pande har også over tid udviklet en lysebrun plet på ca 15 cm i diameter hvor alt brænder på! Har også prøvet med skuresvampe – og kan også få det af, men det kommer straks igen ! Smadder ærgerligt ved så dyr en pande :(

  34. Mikkel Secher

    Jeg har 3 stk. af disse, og alle tre er ubrugelige… Alt brænder fast med det samme, selv ved laveste varme… Jeg har afleveret dem i Imerco, hvor jeg købte dem. Og de har nu haft dem i to måneder, og jeg har ikke hørt noget fra dem endnu. Jeg har været inde og rykke for dem, og de siger at de venter på at få besøg af en mand fra Zwilling der skal kigge på dem… Jeg håber mest af alt på at jeg bare kan få et tilgodebevis og købe nogle andre pander… Jeg ville ikke købe dem igen, hvis jeg skulle have nye pander…

  35. Sonja Andersen

    Har en pande som alt brænder på… fik den i julegave sidste år, mon den kan bygges??

  36. De er komplet ubrugelige. Efter 4 ugers brug har jeg nu givet op og kylet panden hen hvor peberet gror. Den virkede fint i ca. 2 uger, hvor jeg var VIRKELIG imponeret over dens non-stick evner. Derefter gik det hastigt ned ad bakke, og til slut kunne man ikke stege et spejlæg uden, at det hele endte som brændt røræg. Jeg ved ikke, om jeg har fået en særlig defekt model – det er muligt, men det virker som om, at der er andre i dette kommentarspor, der har haft samme oplevelser…

    • Byt lortet Peter eller få pengene tilbage! :)

  37. Martin

    Har haft både 32 og 28 cm modellerne i et halvt års tid. Købte disse da jeg havde et par le crest non stick pander der efter et halvt års tid begyndte at skalle af.
    Jeg er virkelig tilfreds med overgangen til zwilling panderne.
    De virker begge stadig upåklageligt.
    Har induktions varme. Måske det har noget at sige?
    Anyway så har panderne ikke mistet noget af deres non stick. Og varmefordeling er også god. De bedste pander jeg har haft.

  38. Per Nielsen

    Fandt denne anmeldelse, da jeg Googlede efter en ny 32 cm pande til erstatning for den gamle. Genkendte straks de beskrevne symptomer og tjekkede lige min model. Ganske rigtigt, det er en Zwilling, som er blevet ganske ubrugelig.
    Før den have vi en Green Pan som holdt lige så dårligt.

    Er konklusionen mon, at non-stick bare ikke virker i længden?

    • Noget om snakken er der helt sikkert, jeg har stadig min Le Cruset støbejernspande – og vil faktisk sige at den er som ny.

  39. Annette Sandorff

    Jeg har en billig 32 cm som jeg købte i Aldi for nogle år siden og den er så småt ved at få brændt belægning, Jeg har også en 28 cm Raadvad som er over et år gammel og den har jeg misligholdt så den fik brændte belægninger i kanten.Læste et råd om Natron, og det prøvede jeg. Godt med natron og lidt vand til en lind grød, skrubbe med en lidt hård plastic børste, Randen var meget svær, så der brugte jeg en lille træspatel som til Raclette til at skrabe med. Bagefter smurt ind i olivenolie, gjorde det samme med den store, og nu har jeg to nye pander.

    • Det kunne da godt være man skulle afprøve Natron – har prøvet med skurecreme som andre brugere tidligere har anbefalet. Vil mene det havde en positiv effekt, men ikke specielt langvarig.

  40. Jesper

    Har samme pande, med samme problem som alle andre. Var helt fantastisk den første måneds tid, nu brænder ALT på. Prøver mig frem med natrontricket og vender tilbage hvis det virker. Hvis ikke, så må den retur til Imerco.

  41. sidselh

    Jeg bruger flittigt mine pander og har også forsøgt mig med Twilling, men oplevede samme problem som Jesper, hvor alt nu brænder på. Jeg er blevet anbefalet af en af mine veninder, at prøve Scanpans stegepande da de også reklamerer meget med deres non-stick overflader. http://www.scanpan.dk/shop/classic-stegepande/24-cm-10
    Natron tricket skal helt sikkert også afprøves her og så vil jeg vende tilbage med mine konklusion efter at have prøvet de to pander – spændende projekt :-)
    – Sidselh

  42. Johnny korifitzen

    Jeg har haft 2 stk twilling pander non stick og har fået dem byttet 2 gange og 3 gang penge retur . De er super gode i ca 30 dage men så begynder det stille og roligt at
    gå ned ad bakke og alt brænder på. Twilling er godt klar over problemet så bare byt og få penge retur :-)

  43. Jonas Johannessen

    Har købt panden, oplevede samme mønster som andre beskriver. God i starten, men efter kort tid fungerer belægningen ikke. Alt brænder på, og den tager en krig om at gøre ren. Ved købet blev jeg gjort opmærksom på at jeg bare kunne komme ned, hvis der var problemer. Det gjorde jeg så. I første omgang fik jeg at vide, at den skulle gøres ordentlig ren. Det gjorde jeg så (svamp og skurecreme iflg. vedligeholdelsesvejledningen). Det hjalp ikke. Så afsted igen. Imerco ville beholde panden og derefter snakke med Zwilling. Efter 4 dage fik jeg at vide, at panden var fin, og jeg kunne komme og hente den igen. Det kan jeg garantere den ikke er. Kan ikke stege noget som helst, uden at det brænder på. Penge lige ud af vinduet.

    • Jonas Johannessen

      Har også prøvet natron-tricket.

  44. Helle

    Jeg har lige indleveret min Zwilling pand. Den har en bule på midten. Den er ikke meget brugt. Fik den til jul 2014.
    Men de vil ikke bytte den da der ikke er garanti mere end 6 mdr på stålet. Så er det da flot med en salgstale, der siger at der er 10 års garanti på panden. Flot Zwilling. Køber ikke noget fra dem mere

  45. Thomas

    Jeg har nu haft denne pande i 2 mdr. og jeg bruger den minimum 5x om ugen. Den er fantastisk. Jeg ville aldrig bruge den til at stege bøffer på. Der ville jeg vælge en støbejernspande. Den klarer utroligt høj varme uden problemer og uden at belægningen tager skade. Jeg købte den hos Imerco og fik af vide at jeg skulle sørge for at vaske den grundigt med opvaskemiddel hver gang. Mange har åbenbart en forkert opfattelse af at mange pander ikke skal vaskes op med sæbe men det er en misforståelse. Det er kun støbejernspander du ikke må vaske af med opvaskemiddel fordi så trænger sæben ind i jernets “årer”. Jeg ved ikke om det kan forklare hvorfor nogen har dårlige oplevelser med jeres Zwilling pande, som jo i øvrigt i virkeligheden er af mærket Green Pan, men Zwilling har købt rettighederne på det europæiske marked. Jeg bruger i øvrigt selv min på et gaskomfur…

  46. Lauge Abildgaard

    Fik en i fødselsdagsgave og den er fuldstændigt ubrugelig. I en 15cm diameter midt på panden brænder alting fast – uanset temperatur.

  47. Jon Jessen

    Der er en god grund til at det ikke virker. Keramiskbelægninger på bla. stegepander har faktisk intet med keramik at gøre. Keramik skal sintre/bages ved meget høj temperatur for at blive glat >1400c, dette er noget over smeltepunktet for aluminium og rustfritstaal, og det er derfor ikke teknisk muligt at lave en keramisk stegepande. “keramisk”stegepander er fremstillet ved en teknologi der hedder SOL-GEL, det kan beskrives som en maling der bliver meget hård og glat når den bages ved 300-320c. Den har en fantastisk slipevne, som desværre forgår ved varmepåvirkning. Kommer man over 350c i et stykke tid så forsvinder slip-evnen helt eller delvist og det forbliver sådan. Desværre er det er det normalt at komme op på disse høje temperature under stegning. Teflon holder general meget længere end SOL-GEL – men den er meget sårbar. Der ud over har Teflon en række sundhedsmæssige ulemper da det udskiller PFOA og teflon partikler fra 240-260c som nemt optages i kroppen, PFOA er blevet ulovlig sidste år men det sælges vist stadig. Ved højere temp. kommer der andre og meget værre ting ud.

    Hvis i ønsker at holde liv i jeres “keramiske” pander, så pas på varmen – test evt. jeres kogeplade med et IRkamera for at finde maksimum indstillingen. tjek også hvad levrendøren siger omkring maks. temp. for det er kun de absolut bedste der kan klare 350c. tja.. og for sundhedens skyld gør det samme med teflon pander.

    Til info så har jeg både teflon gryder med ridser og “keramiske” pander der virker som bøfvelcro – for alternativet er en håndvask fyld med støbejern der står i blød:-)

  48. Birthe

    har haft min 20cm zwilling keramisk pande i over et halvt år, bruger den næsten daglig. Jeg tørrer den efter brug mens den stadig er lidt varm i køkkenrulle og hvis den har været brugt til flødesovs eller lign. skyller jeg med kogende vand. Intet hænger fast og den ser ud som første gang jeg brugte den. For nylig havde jeg glemt at jeg havde sat den til at varme op efter brug til rejeflødesovs, opdagede først fadæsen, da der lugtede brændt. Jeg var ulykkelig over det sorte brankede lag på panden, troede den var færdig, men da panden var kølet lidt kunne jeg tørre det hele væk med køkkenrulle, og panden var som ny. Jeg har gaskomfur

Smid en kommentar