Guinness Chokoladekage – en rigtig herrekage!
Hvorfor ikke smide øl i en kage? Og hvorfor ikke smide Guinness stout i en chokoladekage. Denne chokoladetærte er meget mørk og trøffelagtig og kan på ingen måder associeres med en “almindelig” chokoladekage.
Kagen er intens, tilnærmelsesvis bitter og Guinness’en tilføjer en udefinerbar lækker smag. Kagen egner sig godt som en dessertkage og det er bestemt en kage jeg vil eksperimentere mere med i fremtiden.
Ingredienser
- 2½ dl. Guinness
- 220 gr. smør
- 4 dl. brun farin
- Kornene fra en vanillestang
- 2 dl. usødet kakao
- 2 æg
- 1½ dl. creme fraiche 18%
- 4½ dl. mel
- ½ tsk. bagepulver
Sådan gør du
- Varm Guinness og smør op i en kasserolle ved lav varme, til smørret er smeltet.
- Sigt kakao, smør og vanille i en skål, tilsæt smørblandingen og pisk det til det er godt indarbejdet.
- I en anden skål piskes æggene luftige og vend derefter creme fraichen i.
- Sigt mel og bagepulver i dejen og vend til sidst æggeblandingen forsigtigt i.
- Hæld dejen i en smurt springform, beklædt med bagepapir i bunden.
- Bag kagen i 40 minutter i en forvarmet ovn på 175 grader.
Noter
Velbekomme!
Har du erfaring med øl i kager eller desserter? Og hvordan ser din favoritchokoladekage ud?
Stik os en kommentar-
Rikke spørger om frysning af kagen. Jeg kan klart svare ja! Med optøning i køleskab. Usandsynlig lækker kage. Eneste anke er, at uanset hvordan jeg vender/rører/pisker creme fraichen i, så ender massen med at være ret flydende. Men slutresultatet er en lækkker kage.
-
Jeg er meget forvirret. Jeg skal smelte smørret men jeg skal også sigte smørret ? Og blande i smør blandingen??? Og hvornår og hvor skal jeg blande brun farin ind i opskriften ?
-
Hej😊
Kan man fryse kagen tror du?
Har du en ide til en creme eller musse man kunne putte mellem lagene, som ikke indeholder fløde, -
Nu er det godt nok en gammel opskrift, men jeg håber på at der stadig er nogen der læser med herinde, hvor lang tid i forvejen kan man lave kagen inden den skal spises, bliver den kedelig af at stå i køleskab?
-
Så er jeg her igen og denne gang for at hugge jeres ølkage. Jeg vil dog putte lidt hakket chokolade i. Kagen er til en mand som fylder 47. Han skal give kage på arbejdet – 16 mænd! Og så er der sgu da ikke andre måder end denne. Nu mangler jeg bare t få løst marcipan mysteriet, for det vil han nemlig også have på.
Tak for en god side..
VH Hanne
-
Hej Hanne – det er nu skønt når kvinderne kigger forbi vores blog :-) den minder mig om en kage min gamle studiekammerat bagte – han kaldte den ganske vist bare for “Øl-kagen”, lidt krydderkage-agtigt, som denne, jeg husker, at jeg undrede mig meget over opskriften, men god det var den!
-
Jamen – når I nu hælder øl i en kage, så kommer jeg jo forbi. I dag skal jeg hælde squash i en kage til en brunch i morgen.
Den her hedder også bare ølkage og den er som du siger mørk, ond og krydret. Inden jeg fandt ud at det skulle være den gik jeg længe og spekulerede over hvad kage mænd egentlig godt kan lide, hvis man nu rigtig skulle forkæle jer. En ølkage er vel et godt bud, det kom jeg hvert fald til.
Glædelig Bede dag
-
En ølkage er bestemt et godt bud, hvis man skal forkæle en mand – alternativt, så skal der smides noget bacon i :-) som Sukkerhjerte lavede fornylig – dog ikke som kage – http://gastromand.dk/hjemmelavet-pretzels/ men pretzels!
-
-
-
Øl og kage er genialt.
Jeg bagte denne lækre kage til min kærestes ølloge som lige var forbi.
http://kunstnerkram.blogspot.com/2012/04/lkage-med-fldeosteglasur-med-jordndde.html
Det er mit bud -
D’herrer,
Som begejstret amatørkok, med en særlig hang til herremad og, af udefinerlige årsager også Mette Blomsterberg, så vil jeg påpege en enkelt uoverenstemmelse mellem overskrift og opskrift… der er ingen chokolade i denne chokolade kage.Det duer altså ikke! En chokolade kage skal indeholde chokolade, og smage af chokolade – ikke af kakao.
Kommentarer