Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 23. juli 2019

Scroll to top

Top

En kommentar

Kokkeelevens Tarte tatin

Kokkeeleven

Sidste del af Kokkeelevens forårstrilogi er en dessert som smager af mere end den ser ud og som med garanti vil falde i god smag hos både det mandlige og kvindelige køn – Tarte tatin!

Pris

ca. 40 kr. for 4 personer alt afhængig af prisen på is (eller om du laver den selv).

Kokkeelevens Tarte tatin

0 fra 0 stemmer
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 4 æbler
  • 600 g sukker
  • 200 mL æblejuice
  • Lidt smør
  • Lidt fløde
  • Æbleeddike
  • Olivenolie
  • 1 stjerneanis
  • Lidt rosmarin
  • To plader butterdej

Sådan gør du

  • Kog en sukkerlage op med 2/3 sukker og æblejuice, stjerneanis og rosmarin.
  • Start med at brune sukkeret først og tilsæt derefter juicen og lad det simre indtil konsistensen er ligesom sirup.
  • Skræl æblerne og skær dem over på midten i passende portionsstørrelse. Lad kernehuset sidde, da dette er med til at holde formen på æblet under tilberedningen.
  • Læg æblerne i et ovnfast fad og overøs med sukkerlagen (endnu bedre – brug sous vide poser og et vandbad!) og sæt i en 140 grader varm ovn og overøs æblerne løbende. Tilberedes i en lille time eller indtil de er godt møre. Æblerne tages ud og sættes til side.
  • I mellem tiden dampes de fint skårne rester af æblerne (skæres for at nedsætte kogetiden) med EN LILLE SMULE æbleeddike i en filmet gryde indtil de er møre (tilsæt eventuelt en smule vand hvis gryden koger tør).
  • Køres på blender og der tilsættes en anelse olivenolie indtil passende konsistens og smag, mens blenderen stadig kører (denne pure kan bl.a. også bruges til forretter, den spiller f.eks. rigtigt godt til laks pga. pureens syrlighed).
  • Udstik butterdejspladen så den passer til ramekinerne.
  • Lav karamelmassen ved at brune sukker og tilsætte smør og fløde og lade simre ved lav varme indtil passende konsistens.

Noter

Inden servering udstikkes æblerne.
Læg lidt karamelmasse i bunden af ramekinen, udstukket æble med skærefladen opad ovenpå, æblepure i hullet fra kernehuset og ramekinen lukkes med butterdejen. Bages i ca. 14 minutter ved 180 grader eller indtil butterdejen er sprød.
Ramekinerne tages ud af ovnen og æblet vendes ud i et lille fad og overøses med karamelmassen.
Sættes på tallerknen med butterdejen nedad.
Serveres med vanilieis.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

/Velbekomme!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. bo

    hej – kan i hjælpe med at præcisere følgende:.
    I punkt 4 – hvad skal æblerne og lagen overøses med, mere lage?
    Punkt 5 – hvilke fintskårne rester af æblet? Er det skrællen?

Smid en kommentar