Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 15. december 2019

Scroll to top

Top

8 kommentarer

Kom i Wagyu-himlen på MASH

Kom i Wagyu-himlen på MASH
Eksilsønderjyden

Wagyu-kød! Et fedtmarmoret stykke af himlen! Der findes simpelthen ikke bedre – og dyrere – kød på kloden. Og er du kødelsker som vi, vil du savle over muligheden for nu at kunne smage Wagyu af allerhøjeste kvalitet fra oprindelseslandet Japan – i Danmark!

En gang imellem dukker der nogle virkeligt interessante invitationer op i gastromand-inboxen. En nylig invitation fra MASH-gutterne faldt bestemt i den kategori. I korte træk lød mailen ca. sådan her: ”Vi smækker snart top-klasse Kobe og Wagyu kød på menuen. Har du ikke lyst til at kigge forbi og smage lidt på det første kød vi har fået hjem?”

Ja tak, jeg tager bare det hele!

Ja tak, jeg tager bare det hele!

Jeg behøver vel ikke fortælle, at det ikke krævede voldsomme overvejelser, før jeg slog til. Derfor mødtes jeg en solrig eftermiddag (Ja! Den ene der var) med MASH’ Food Director Dan Christiansen for at tage en lille snak om Wagyu og Kobe – ja, og så lige smage på varerne.

 

Eneret på Wagyu XO i Europa

Dan fortæller, at MASH har indgået et ekslusivt samarbejde med Wagyu Master Hisato Hamada, som betyder at de vil kunne tilbyde det legendariske Kobe-kød – Wagyu produceret i og omkring havnebyen Kobe, men også den nye dreng i klassen Wagyu XO, som kvalitetsmæssigt ligger på højde med Kobe-kødet, men geografisk stammer fra 50 af de bedste wagyu-landbrug uden for Kobe-regionen. MASH er pt. de eneste, som serverer Wagyu XO i Europa.

MASH_Wagyu (0)

Dan viser hvordan man behandler et stykke kød!

Hvad der også er interessant er, at MASH har valgt at sigte efter den absolut højeste kvalitet, det såkaldte A5, når Wagyu-kvægene rates under slagtning. Denne bedømmelsesproces er ganske unik for kødverdenen og bliver foretaget af Wagyu-inspektører, der visuelt bedømmer kvaliteten af kødet ud fra fedtmamoreringens udseende på et clean-cut gennem kvægets ryg.

 

Smag og terroir gemt i fedtet

Som man ser det i vinverdenen, bliver Wagyu-kødet nogle steder navngivet efter en bestemt geografisk region; Kobe-kødet må udelukkende stamme fra Kobe regionen – ligesom mousserende vine produceret udenfor Champagne ikke må kaldes Champagne. Men også på smagsnuancerne og det såkaldte terroir, kan der drages paraleller til vinens univers.

Turn up the heat!!

Turn up the heat!!

Smagen i et stykke kød sidder først og fremmest i fedtet og den massive fedtmarmorering i Wagyu gør, at man som producent har en unik mulighed for at præge smagsnuancerne i kødet gennem dyrets kost. Derfor vil en trænet gane kunne smage forskellige nuancer i kødet, baseret på dyrets opvækst – meget lig terroir-snakken blandt vin-eksperter.

 

Ekslusivt men tilgængeligt

Det er ikke nogen hemmelighed at kød i topkvalitet er møgdyrt. Men som Dan forklarer, er MASH’ vision, at kødet skal nå så bredt ud som muligt. Derfor serverer de tre forskellige udskæringer i forskelligt prisleje – Kobe Wagyu A5 fra ryggen, Kobe Wagyu XO også fra ryggen og Kobe Wagyu fra låret – og kødet sælges i 100 grams udskæringer. Det skulle gøre det muligt for mange, at få smagt det mytiske kød.

MASH_Wagyu (2)

Fedtkanten får natruligvis også en tur!

Priserne for 100g bliver som følger:

  • Kobe Wagyu premium cut – 550,-
  • Wagyu XO premium cut – 490,-
  • Kobe Wagyu round cut – 410,-
  • Wagyu XO round cut – 340,-
Tre forskellige Wagyu/Kobe udskæringer får lov til at hvile lidt!

Tre forskellige Wagyu/Kobe udskæringer får lov til at hvile lidt!

Og hvordan smager det så?

Dyb umami og intens kødsmag, med en fantastisk saftighed. Smagen bliver siddende i munden lang tid efter du har taget en mundfuld. Selvom en god bearnaise aldrig har gjort noget dårligere, skal du på ingen måde lade dig friste af tilbehør! Kødet skal nydes helt og aldeles ”on the rocks”, så du får det fulde udbytte af den intense kødsmag.

Og der trancheres! Oh yes, baby!!

Og der trancheres! Oh yes, baby!!

Dette er med al sandsynlighed det bedste kød undertegnede nogensinde har sat tænderne i! Anbefalingen herfra kan derfor ikke blive stor nok! Sørg for at få krydset denne af, på din foodie-bucket liste!!

MASH lancerer de fire nye cuts mandag d. 3. August på samtlige MASH-restauranter!

Velbekomme! Der er kun tilbage at sige: Do it!!

Velbekomme! Der er kun tilbage at sige: Do it!!

Har du smagt Wagyu? Hvad var din oplevelse? Hype eller The Real Deal?

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Nikolaj

    “MASH lancerer de fire nye cuts på fredag d. 3. August på samtlige MASH-restauranter!”

    Så er der vist lang tid til, fordi det er da ikke i 2015 at d. 3. AUG er en fredag ;o)

  2. GastroJyden

    Jeg er lige hjem kommet fra Israel,, hvor jeg sammen med kæresten fik prøvet dette mystiske Wagyu-kød. Kødet var af en kvalitet jeg aldrig har oplevet andet sted. Prisen dog en helt anden end MASHs overståede, om det så skyldes, at vi var i Tel Aviv eller fordi det ikke helt er a5 kvaliteten du omtaler, skal jeg ikke kunne sige, men godt var det En 450 gram gude New York Wagyu Steak til 290 kr, til damen, og en en Porterhouse Wagyu Steak på 600 gram til 480 kr.

    • Det lyder jo latterligt billigt! Hvad hed dette fantastiske sted? :D

      • Fynboen

        Priserne på Wagyu er anderledes sydpå. En af mine venner købte i Spanien 7 bøffer a 200 gr. til 410 kr.

  3. Har fået Wagyu i Singapore og USA og her var det dyrt – meget dyrt – men fantastisk. Har fået det på Hereford Beefstouw i Aarhus – det var både tørt og dyrt, men hvad det var dumt af mig at tro at Hereford kunne noget her.

    Jeg er spændt på hvad MASH kan få ud af det. Min erfaring med MASH i Aarhus er at jeg stort set hver anden gang har måtte sende kødet ud igen fordi det ikke var stegt korrekt. Jeg har også været ude for at kødet var alt for fedt. Fik en bone-in rib eye og her kunne max 15% spises – resten var ben og fedt. Gad ikke sende den ud denne gang. Var dog på MASH i aftes og her var alt som det skulle være. Men de er desværre ikke helt prof nok og derfor er jeg lidt betænkelig ved at skulle overlade så godt kød til deres kok.

  4. Grade 5 dækker igen over 5 forskellige kvaliteter. Jeg har ikke set den bedste på MASH endnu.
    Sidst var den max. grade 3 altså middel – det var prisen dog ikke.
    I kan i øvrigt købe Wagyu i 3 MENU forretninger efter jul.
    Frederiksberg, Karlslunde og Frederikssund

  5. Rikke

    Hej
    Vi skal have Wagyukød i morgen aften og vi er meget i tvivl om hvilken vin vi skal servere til? Kan Gastromand hjælpe? ?

Smid en kommentar