Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 16. april 2024

Scroll to top

Top

Øl
2 kommentarer

Beertenderens øl-anbefalinger: Juli

Beertenderens øl-anbefalinger: Juli

Enhver læser hos Gastromand ved at kvalitet kan være svært at opdrive. Det rigtige værktøj skal man nøje overveje, de rigtigt gode ingredienser skal man gå langt efter og god mad skal som regel laves med tid og kærlighed.

Det samme gør sig gældende når snakken vender sig mod øl. Det lokale supermarked har måske et stort udvalg, men der er oftest lang mellem de snapsene. Som en sand ølsnob vil jeg nu give et par anbefalinger, så du kan styre udenom de dårlige øl. Det vil gøre  sommeren lidt varmere og dine smagsløg lidt gladere. Takketaler kan smides i kommentarfeltet.

Anbefalingerne for denne måned er opgjort efter tilgængelighed. Vi starter med den lettest tilgængelige og ender med en sværvægter, der skal ledes lidt længere efter. Til gengæld er den derimod værd at rejse langt efter.

Rise Bryggeri, Ærø Tangøl

Kvickly Allerød har som et af de eneste danske supermarkeder et udvalg der kan gøre de fleste kendere svage i knæene og utroligt tørstige. Resten af Kvickly koncernen ser ud til at halte lidt bagefter, men får da stablet et ganske interessant ølvalg på benene hvert år.

Billede: Rise Bryggeri

Billede: Rise Bryggeri

En af øllene fra i år kommer fra Rise Bryggeri og jeg blev gjort opmærksom på den af bagmanden bag Kunstbryggeriet Far & Søn, der har været ideudvikler på øllen. Resultatet er en frisk øl der ikke ligger helt langt fra de vante pilsnere. Til trods for at den bryster sig af masser af amerikansk humle, bliver den aldrig helt farlig. Der dukker til gengæld lidt appelsin frem alt imens jeg forsøger at overbevise mig selv om at jeg godt kan smage tangen – på sådan en strand-agtig sommermåde. Med en ret tør finish og sine “små” 5 % alkohol er den en sand ven i varmen.

3/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Sidst set i Kvickly

 

Alefarm Brewing, Greener Pastures

Det er ikke fordi bryggeren og undertegnede deler hjemby at øllen er kommet på listen. Det er udelukkende fordi den er så fantastisk til den sagnomspundne, danske sommer.

Billede: humulusblog.blogspot.dk/

Billede: humulusblog.blogspot.dk/

Alefarm er et ganske nyt, lille bryggeri, der endnu ikke distribueres så vidt. Heldigvis kan herlighederne erhverves via det store internet, så selv udkantsdanmark kan få lidt storby-feeling ind i deres dagligstuer. Brett er en fast gæst hos Alefarm og det giver øllene en ekstra kant ovenpå det stille hav af citrus (fra Citra humlen). Et funky indslag der gør Greener Pastures til et farligt bekendtskab med sine 7,5 % alkohol. Ikke desto mindre skal den nydes mens der stadig er lidt sommer tilbage på kontoen… Eller gemmes i kælderen, sådan noget Brett udvikler sig hele tiden i flasken.

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Sidst set på Boxbeers

 

Omnipollo, Bianca Mango Lassi Gose

At Omnipollo i 2014 blev udnævnt til Sveriges bedste bryggeri,og i samme ombæring fik sin entre på verdens top 100 over ditto, bliver til stadighed slået fast med 9 tommer søm for hver udgivelse. En konstant legesyge med frugter, desserter og proteinpulver (!!) sætter helt nye standarder indenfor skandinavisk ølbrygning.

Billede: kihoskh.dk

Billede: kihoskh.dk

Denne måneds sidste anbefaling til sommervarmen er en Gose – en let bitter, let syrlig og super forfriskende stilart der tilhører sommeren i ledtog med Berlinerweisse. Bianca er en ‘Mango Lassi Gose’ og til de der holder af indiske specialiteter ved man nogenlunde hvor det bærer henad. Denne er dog langt friskere, lettere og et vidne om det høje niveau de holder hos Omnipollo. I Danmark er vi så heldige at få lidt leveret grundet de strikse regler på Systembolaget, men øl som denne ryger hurtigt af hylderne.

5/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Sidst set i Kihoskh.

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Hov Mads! Kan se, at jeg havde lavet en mindre fejl da jeg lagde artiklen op! Beertenderen havde ratet den 3/6 og ikke 4/6, som den så ud til tidligere!

    Må prøve deres valnødde-øl! Lyder lækkert!

Smid en kommentar