Gastromand.dk | 22. November 2017

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Weekendtest: Kogebogen Gastromand har ventet på: “Øl & Mad”

Weekendtest: Kogebogen Gastromand har ventet på: “Øl & Mad”
Fynboen

Her på Gastromand er vi glade for øl (og de fleste andre flydende sager). Så derfor er vi jo altid interesserede, når der kommer en ny kogebog, som netop har øl som tema. Faktisk undrer det os meget, at der ikke kommet flere af den slags “kogebøger”…

Det er vist almen viden for de fleste mad- og ølinteresserede, at øl har gennemgået en ret stor revolution siden starten af nullerne. Mikrobryggerier, specialøl, ølsmagninger og ølfestivaller er blevet kendt i alle egne af Danmark. Og det er med god grund – der findes nemlig rigtig meget godt øl på hylderne i dag.

I kogebogen Øl & Mad fokuserer man ikke udelukkende på øl som ingrediens, men også hvilke øltyper der passer til hvilke retter. Man bliver guidet Igennem bogens 240 sider via syv kapitler med syv forskellige øltyper og dertilhørende beskrivelser.

Læs også: Endelig en opskrift: Maltboller – med ØL!

Øl og mad – what’s not to like?

Udseende og førstehåndsindtryk

Bogens forside og udseende er enkelt og ligetil. Det hele virker som udemærket kvalitet, og størrelsen på bogen er praktisk og passer rigtig godt på køkkenbordet, eller hvis man bare skal sidde og hyggelæse lidt.

Hvert kapitel omhandler en særlig øltype.

Indholdfortegnelse er enkel, overskuelig og giver et ret hurtigt indtryk af, hvad der venter en i bogen – nemlig syv kapitler om øl. Vi kommer igennem alt lige fra det mørke til det lyse og fra det syrlige til det bitre.

Enkelt og overskueligt sat op.

Læs også: Gastromand smager: A “Lidl” Hatherwood Craftbeer

Opbygning, struktur og indhold

Bogen er som sagt opbygget af syv kapitler, der indeholder masser af opskrifter, men også lidt nørderi for de hardcore ølnørder; bl.a. opskrifter, tips og information omkring ølbrygning. Desuden lægger bogen også op til, hvilke øltyper du kan parre med hvilken mad. Det er netop her, jeg synes, bogen bliver interessant. Netop sammensætning med øl og mad er noget, der kan give udfordringer for selv mesterkokken. Hvis du vil servere noget andet end vin til maden, så er der gode tips at hente i denne bog.

Blomkål og hvedeøl – det giver faktisk god mening.

Bogen indeholder desuden retter i alle afskygninger, både lette retter, desserter, bagværk og tunge herreretter, og selvom jeg har et habilt lager af kogebøger, er det lykkes at finde opskrifter og smagskompositioner, som er nye. Det elsker jeg.

Ølglasur, ja tak!

Billeder

Bogen spænder vidt!

Billederne er varierende, godt taget og passer rigtig godt ind i bogens lidt mørke design. De giver også samtidig et fint indblik i, hvad de enkelte retter består af, og hvordan de eventuelt kan anrettes.

Læs også: Gastromand finder Fyns bedste IPA

Dommen

Øl, øl og mere øl!

Øl & Mad er en skøn kogebog og passer i mine øjne både til den inkarnerede ølnørd og til den spirende aspirant. Opskrifterne er nemme at følge og kræver hverken et avanceret køkken, en tur til 7 forskellige butikker efter råvarer eller en kokkeuddannelse for at komme igang. Læg dertil at bogen er let overskuelig og har nydelige billeder, så er slutresultatet ganske fornuftigt. Bogen er perfekt som julegave til den øl- og madinteresserede. Vi ender på en 4½’er på grund de gode billeder, forskellige øltyper og gennemgående gode opskrifter, som spænder vidt. Skulle vi længere op, så skulle der være endnu flere opskrifter og måske nogle der var lidt mere avancerede.

Fakta:
Forfatter: Trine Hahnemann, Bo Jørgensen, Tore Jørgensen, Stig Jensen
Fotograf: Columbus Leth, Louise Houmøller Olesen
Vejl. pris: 349,95,-
Sideantal: 240
Forlag: FADL (nej, ikke FADØL).

 

Smid en kommentar