Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 16. april 2024

Scroll to top

Top

16 kommentarer

Gastromand 2.0 – nu brugbar på mobil og tablet

Gastromand 2.0 – nu brugbar på mobil og tablet
Webmasteren

Kære Gastromand-venner.

Da Gastromand.dk så dagens lys i 01.01.2010 var der ikke noget der hed smartphones eller tablets – det var i hvert fald ikke noget, der var særlig udbredt og da slet ikke noget vi havde tænkt os at tage hensyn til – vi skulle jo bare dele et par opskrifter.

Idag ser verden helt anderledes ud og Gastromand er blevet fast inventar på iPads og mobiler i supermarkeder og køkkener landet over. Ja faktisk kommer mere end 55% af vores besøg fra en mobil eller tablet – et tal der er kraftigt stigende!

mobile

Derfor har vi længe arbejdet på et nyt og mere mobil-venligt design til Danmarks bedste madblog (du er på den, skulle du være i tvivl:-).

Gastromand er blevet fast inventar på iPads og mobiler i supermarkeder og køkkener landet over

Det betyder samtidig at vi har sagt farvel til vores elskede sorte design til fordel for et nyt logo og en højere grad af læsbarhed på siden.

Så sidder du ikke på en mobil eller tablet, så prøv det evt. og kom gerne med feedback. Al konstruktiv kritik tages til efterretning og med videre i udviklingen af vores lille barn.

Venlig hilsen.

Anders, Klaus, Mads, Brian

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Halvamerikaneren

  Det fungerer rigtig fint på ipad og iphone men synes forsiden virker uoverskuelig på laptop

  • Hey HA.

   Kan du uddybe det med det uoverskuelige? :)

 2. Akademikeren

  Som en person der er meget lidt fan af windows 8 look-a-like interface, og som helt ærligt syntes det i en PC sammenhæng skal holde sig utroligt langt væk, er jeg ikke overraskende utroligt skuffet over designet. (Forbehold dette design til at være et “mobile interface design perhaps?”)

  Billeder som overskrifter i en sammensurium af store og små, meget femina agtigt (ikke overraskende er det indtil videre de to damer, no offence meant, nor intended der har været tilfredse med designet. Navneskifte til gastrometrosexuelmand.dk eller gastrokvinde.dk ville være en umiddelbar løsning på problemet), meget lidt maskulint/gadget agtigt. Apple-gadget-hipster agtigt måske, seriøst absolut ikke!

  Som jeg umiddelbart kan dekode billederne lige nu, så er det nyeste øverst til venstre, næst nyest øverst i midten og ældst i tredje kolonne. Sammme gør sig gældende fra øverst til nederst.
  Så når jeg læser gældende overskrifter i bedste tegneserie stil. Så går det fint med de 3 første, men når mine øjne vender tilbage til første kolonne så skipper jeg til 3dje linje pga. det store billede, men fordi ikke alle de 3 nyeste historier er store billeder så skal jeg så for at finde 5te nyeste historie gå skråt op derfra. Det bliver så ikke bedre af at 6te nyeste historie befinder sig på 6 og 9 nyeste histories plads hvormed den står både foran og bagved historien som er 7ne nyest. Meget pænt grafisk, som en præsentation af en lineær blog, hvor det giver mening at kunne se nyhedsdannelsen på en hurtig og logisk måde, så bliver det utroligt rodet da øjnene skal skippe op og ned.

  Baggrunden er for lys, teksten utydelig. Det er allerede nævnt af 2 andre.

  Håber ikke det forbliver sådan her, for det er godt nok under niveau.

  • Akademikeren

   Jeg formåede enda at forvirre mig selv i navigeringen af jeres billed kollage. For det som jeg finder når jeg kommer til 3dje linje, det som for mig er det logiske 4dje nyeste indlæg, er i virkeligheden 6te nyeste indlæg.

   Kan forestille mig det er væsentligt mindre rodet på en tablet med 2 kolonner eller endnu bedre på en smartphone hvor der (ligesom det gamle) kun er 1 kolonne. *sigh

   • Hej Akademiker.

    Tak for den delvist konstruktive kritik.

    Der har været et par helt centrale punkter for os i opdateringen, som jeg måske skulle skrive ind i ovenstående:

    – Responsive design der er optimeret til tablet og mobilm hvor det gamle design var decideret ubugeligt
    – Mørk tekst på lys baggrund for at øge læsbarheden – dette er ikke helt lykkedes på dektop endnu, men vil blive rettet
    – Præsentation af flere indlæg i det umiddelbare synsfelt (tidligere kunne man kun se det nyeste indlæg uden at scrolle)

    Referencen til Femina forstår jeg desværre ikke – og jeg har endda været en tur inde på deres side:)

    At du formår at forvirre dig selv, siger måske mere om dig end om designet;)

   • Akademikeren

    Syntes også det er et væsentligt minus at billederne er så længe om at loade på en 100 mbit linje, chrome og en meget hurtigt maskine, at man ser jeres nyheder uden for billed kollagen først.

    Som sagt, lav det nye design et mobile/ipod only. Benyt et godt gammeldags webdesign til resten. Ser ikke nogen desktop rettede hjemmesider som benytter dette design udover sladderbladsnyhedssiderne, som trods alt opdaterer hele siden flere gange dagligt med nyhederne og har lavet det i et væsentligt lettere kodesprog (hele eb.dk + bt.dk loader hurtigere end billedoverskrifter hvis jeg sætter dem allesammen til at køre samtidig). Det virker som skudt langt over målet, brugervenlighed >>>> wannabe win8 fancy design som er beregnet til mobildevices.

   • Det kan vi hurtigt blive enige om og det er naturligvis noget vi arbejder seriøst på at forbedre, men det lyder også som om du har nok viden til at vide, at det ikke er en triviel opgave og som du udmærket er klar over, er det hverken del- eller fuldtidsarbejde for os.

   • Akademikeren

    Referencen til femina var en stereotyp hentydning til opfattelsen af kvindehjemmesider i midt 90’erne. Just make em pretty, don’t make em useable. Dengang det handlede mere om eyecandy end noget andet.

    Win 8 designet er blevet anerkendt som udemærket til smartphone og tablets, til desktop præsentation var det så dårligt at de fleste adminstratorer nægtede at installere det, det endte med at windows selv anerkendte hvor dårligt det var til desktops og satte standarden til at være win7 agtig (win 3.1 style) igen. Derfor virker det en kende uovervejet at inkorperere noget som hovedparten af IT tech verdenen har dødsdømt overfor 45% af jeres læsere.

    Hvad jeg måske i virkeligheden prøver at fortælle er at jeg som gentagen læser og med 3-4 daglige besøg stort igennem 1½ år, som desktop bruger pludselig ikke føles som velkommen her på siden når i skubber noget ud som bare ikke fungerer fordi i hungrer efter hurtigst muligt at konsolidere jeres position. Tillykke med jeres succes i blogger verden, tak for det jeg i dag føler er en intro til mange fine ting. Med det her tror jeg at jeg vil finde mig noget nyt læsestof, som jeg føler er lige så fokuserede i var engang, og som er på en læselig og brugbar hjemmeside.

    Har egentlig følt at i efter i offentliggjorde jeres testformat af gadgets har forsøgt at bide over for stor en mundfuld, men det er nok bare mig.

    Desktop bruger, signing off.

   • Jeg vælger at overhøre den nedladende tone, se bort fra det faktum, at du skyder os en forkert og langt ude bevæggrund i skoene og ønske dig held og lykke i din søgen efter et mere fokuseret site.

    Got work to do.

 3. Marlene J

  Jeg læser altid med fra min iPhone, og er MEGET tilfreds med det nye design. Det er blevet mere overskueligt at læse opskrifter herinde, hvilket jeg tidligere oplevede som et stort problem. Så thumps up for et lækkert design – og selvfølgelig en lækker blog ;-)

 4. EsbenU

  Jeg er enig med Johnny (og min alder er ikke så forfærdelig høj ;-) )
  Jeg oplevede i går, at min safari browser på iPad’en lukkede helt ned, da jeg var inde på jeres mayonnaise-opskrift. Den kunne godt læse det øverste tekst, men med det samme jeg scrollede ned til Youtube-vinduet crashede det… Flere gange.
  Jeg synes, at siden er blevet MEGET tung at loade. Det er et pænt design, men designet går lidt itu, hvis det er på bekostning af fart.

  Desuden oplevede jeg flere gange med det gamle layout, at jeg ikke kunne logge på siden med min bruger – og en gang i mellem ikke se de nyeste emner i forum. Det er måske nogle af de bugs, der er blevet rettet nu?

  Jeg skal lige se, om jeg kan finde på mere :-)

 5. Kan godt ske at det skyldes min fremskredne alder, men jeres tekst er svært at læse på den lyse baggrund.

  Måske gøre teksten mørkere?

  • Hej Johnny.

   Det skyldes vist (ikke kun) din alder:) Teksten er lille og meget svær at læse på en desktop – vi arbejder på en løsning.

  • Hej igen Johnny.

   Er det blevet bedre?

 6. Stinne

  Jeg synes vildt godt om jeres nye layout! Skarpt som før – men meget mere brugervenligt og lettere at læse (jeg følger altid med fra smartphone).

Smid en kommentar