Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 16. juli 2024

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

The Glenlivet Battle

The Glenlivet Battle
Gastromand

Glenlivet har for nylig indlemmet et nyt medlem i deres i forvejen fantastiske familie – og dette på en lettere utraditionel vis.

Det var nemlig Glenlivets trofaste fans – de såkaldte Guardians – som havde muligheden for at vælge hvilken af de tre whiskys, som skulle udgives i en limiteret udgave. Konkurrencen blev døbt “The Guardian’s Chapter” og vinderen blev valgt i december, sidste år.

Nogle måndeder inden, havde master-distiller Alan Winchester præsenteret fans for tre whiskys han personligt havde udvalgt. Der var tale om tre vidt forskellige udtryk, for at sætte gang i debatten om stilen af nutidens single malts. I anledning af at vinderen netop er blevet sat til salg på det danske marked, giver vi dig her en lille tur rundt med de tre kandidater!

Classic

Lad os starte med “Classic” – det er til at finde ud af!

Som alle de andre holder den diskrete 48,7% som er godt maskeret bag en blid let krydret og sødmefuld whisky. Jeg tænker lidt brun farin og ananas i duften, men ikke for dominerende.

Classic...

Classic…

Hvis du er typen som holder af whisky som bevarer deres klassiske karakter, men hælder til den ikke-røgede og lettere sødefulde så er det her lige dig. Den har en flot gyldenbrun rav-farve, som formegentlig kommer af nogle tidligere sherry-fade de har givet den gas på.

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Revival

Næst i rækken er “Revival” som er noget lysere i farven. Den er lagret på “Butts Hogsheads” hvor sidste er størrelse på faddet som er i den mindre ende af skalaen. Endvidere har den ligget på nogle bourbon-fade.

Revival...

Revival…

Du skal ikke lade dig narre af farven, den har masser af sødme og duft af frugter og vanilje næsten helt trope-agtig frugt. Jeg synes personligt rigtigt godt om denne whisky.

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Exotic

Den sidste i række er “Exotic” – og ja du tænker nok, at det er et underligt navn til en whisky? Hvis du selv har besøgt klipperne eller vil vide hvad jeg mener, så se indlægget om min tur til Highland Park jeg lavede for noget tid siden.

Exotic...

Exotic…

Jeg forbinder ikke Skotland med noget videre eksotisk, men når du smager Exotic forstår du pludselig navnet! Der er virkelig noget sødme og ja eksotisk over både duft og den blide og fyldige smag – chokolade, vanilje, honning, karamel – nævn noget sødt, og det er lige før du vil kunne finde det i enten duft eller smag. De har givet den fuld gas på gamle sherry-fade, hvilket også tydeligt kan ses på den mørke, næsten utraditionelle farve på whiskyen. Jeg vil vove den påstand, at alle kunne nyde denne whisky!

5/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Vinderen…

Tusindevis af stemmer ramte Glenlivet fra intet mindre end 37 forskellige lande og vinderen løb med 39% af alle stemmerne, så en “jordskreds-sejr” kan det ikke ligefrem kaldes. Og lad os så komme til det du muligvis allerede har regnet ud:  “Exotic” løb med sejren og er altså whiskyen der kommer til salg i danske butikker netop nu. Du kan blandt andet finde den hér.

Our small line up...

Our small line up…

Jeg vil ikke kalde det en traditionel Glenlivet, og skal du finde noget som bare tilnærmelsesvis matcher denne sødmefulde karakter, så vil jeg tro, at du skal finde noget med mange år på bagen eller nogle specielle aftapninger. Hvis Webmasteren skulle have haft et par ord med her, ville han have sagt “Crowd Pleaser”, hvilket ikke er helt ved siden af. Flasken koster 600-700 kr., og hånden på hjertet, så er den pengene værd – helt afgjort!

Stik os en kommentar

Smid en kommentar