Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 29. maj 2023

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Musik i Lejet 2019: Sol, blæst, sand og vand…

Musik i Lejet 2019: Sol, blæst, sand og vand…
Fynboen

… en kvinde og en mand.

Ja, jeg havde sgu helt lyst til at høre noget John Mogensen med de omgivelser, som Musik i Lejet kunne diske op med. En festival på stranden – det er sgu da luksus ud over alle grænser.

Billedet indeholder sandsynligvis: en eller flere personer

Årets Musik i Lejet er slut, og jeg er næsten helt ked af, at der skal gå et helt år, før vi igen skal nyde en kold øl eller cocktail med havets brusen i baggrunden – altså når musikken ikke spiller.

Sammenlignet med de øvrige, større festivaller er Musik i Lejet i en lidt mindre størrelsesorden. Der er dog sket lidt siden 2009, hvor festivalen startede. Omkring 700 gæster var til stede første gang, og nu i 2019 snakker vi et samlet besøgstal på 14.000 inkl. frivillige.

Så kom Fyn til Nordsjælland.

Det er da også tydeligt at mærke at festivalen har haft vokseværk. Sidst på dagen og henad aftenen/natten bliver der også virkelig crowded på festivalpladsen, og det kan til tider være en udfordring at komme til mad og drikke, når festen er på sit højeste.

Mad i Lejet

Det er ikke kun musik, der er i fokus på Musik i Lejet. Maden, der serveres, er på et højere niveau end ved de fleste andre danske festivaler. Det er i hvert fald noget af det bedste festivalmad, vi er stødt på længe.

Udvalget er bredt og godt sat sammen, og det er tydeligt, at man ønsker at gøre madoplevelsen til noget ekstra særligt. Jeg tror faktisk kun, jeg har set noget lige så fornuftig på Heartland.

Noget særligt lækkert, var årets sommerfrokost. For mens min søn og moren var til MotorMille-koncert, så sad jeg klar til at indtage lækker frokost med gode øl og snaps til – naturligvis.

4 retter blev serveret af Jan Friis Mikkelsen fra Restaurant Tinggården. Det var gode råvarer serveret enkelt – håndmadder-style. Der var ikke noget, som ikke hørte til, og det var en fornøjelse at spise.

Børn i Lejet

Noget helt specielt for Musik i Lejet er de mange aktiviteter for børn om eftermiddagen. De mange aktiviteter foregik fredag og lørdag, og var alt lige fra skattejagt og familiedisko til koncert med MotorMille. Sidstnævnte var et kæmpe hit for min søn.

Motor Mille kom lige forbi og underholdt alle ungerne.

Det er alt i alt noget som virkelig gør Musik i Lejet attraktivt for børnefamilier, og er med til at skabe en masse aktivitet for de mindste festivaldeltagere. Så kan far og mor skændes lidt om, hvem som senere skal gå med ungerne hjem, og hvem der skal blive til den “bitre” ende.

Som sagt fik vi dog også mulighed for og tid til at smage på en masse mad, og nedenfor har vi udvalgt vores favoritter.

Burgeren

Gastrotrucken løber med bedste burger. Det var ret godt skruet sammen, og der er ekstra point for at skaffe ketchup til børneburgeren. Det bragte stor glæde hos junior.

Derudover vil jeg lige slå et slag Musik i Lejets egen flæskestegssandwich, som vel også falder ind under burgerkategorien.

Den var virkelig lækker, og så fik jeg lov til at købe ekstra flæskesvær. De var ustyrlig gode.

Den politisk korrekte

Noget, der fangede os, var vegetariske, fritterede risottokugler fra Anarki. De var helt syndige, så sprøde og fede og smagfulde, de var. Vi kunne snildt have ædt os mætte i dem alene. Den medfølgende trøffeldip var også et virkelig godt match, og der var lige nok af den, så man ikke løb tør. Godt gået!

Risottokugler fra Anarki.

Tømmermændsdræberen

Vi har nævnt dem flere gange på andre festivaler, og de bliver bare ved med at levere et super produkt. Her er selvfølgelig tale om Snack & Blues.

Deres to burgere er simple men proppet med smag og lækkerhed og kan kurere de fleste tømmermænd.

Det er som om, at hver gang jeg støder på deres lille burgervogn, drages jeg mod den som det sikre valg – og dem, jeg taler med, (som har prøvet deres mad) er rygende enige.

Den eksotiske

Der var flere veje at gå her, men det bedste var nok lakseburgeren fra Hooked. Vi var lidt usikre på, om den var asiatisk eller mexikansk inspireret – det må være en fusion, og den var overraskende saftig og smagfuld.

Vi har tidligere stiftet bekendtskab med deres lobster roll som festivalmad, så vi havde håbet på et gensyn. De var dog altså skiftet ud med lakseburgeren til Musik i Lejet. Det går nok, for den var ganske lækker. Men tænk, hvis Hooked næste år har både lobster rolls og lakseburger! Det vil blive til mange besøg hos deres madbod.

Tørstslukkeren

Der var en del forskellige drikkevarer på Musik i Lejet. Mange af dem gjorde ikke noget særligt væsen af sig, men var bare lette af kyle ned. Min medspiser (ikke gastromand junior) var godt tilfreds med den gule mojito fra Mojitobaren. Jeg fik til gengæld en Tom Collins fra et eller andet sted, som jeg ikke lige husker for noget godt. Den var virkeligt alt, alt for sød og blev ikke drukket op.

Mens far henter cocktails, så kan sønnike lige gynge lidt.

Til gengæld overraskede Lillet-baren positivt med en af deres drinks. En frisk bandit, som når solen stod højest smagte ekstra dejligt.

Jeg smagte den første gang om fredagen inden sommerfrokosten, og den blev både fredag og lørdag bestilt flere gange.

Det ku’ vi li’ :-)

Overraskelsen

Måske ville man forvente et eller andet eksotisk i denne kategori, men det var noget så traditionelt som en hotdog, fra Musik i Lejets egen pølsebod, som overraskede. Måske ikke selve hotdoggen som ret, men mere pølsen.

Lavet på lokale råvarer og frilands svine- og oksekød, så havde den lokale slagter virkelige skruet noget godt sammen. Jeg ærgrer mig nu lidt over, at  jeg ikke kørte forbi butikken på vej hjem for at købe lidt til fryseren.

Pølsen var bare virkelig god, og havde en super smag. Jeg kunne sagtens nøjes med med MiL-pølsen, men de øvrige ingredienser i hotdoggen var nu også ganske velsmagende.

Brødet var lidt skuffende, men pølsen sejrede alligevel hele vejen.

Crowdpleaseren

Den hawaiianske salatbod, MyPoké, havde ofte lange køer, og det virkede virkelig til, at folk var tilfredse med de sunde salater.

Vi afprøvede en Huli Huli, som var med kylling. Oven på de mange “brune retter”, så var denne salat da også et friskt pust, og utrolig mættende. Man fik ret meget for pengene.

Særligt deres Huli Huli-dressing var med til at løfte salaten til noget spændende. Bare synd der var måske lige var en anelse for lidt af den.

 

Bliv ved med det, I gør

Jeg ville ønske, at jeg egentlig bare kunne nævne alle madboderne, for det spillede sgu nærmest over det hele. Så det er virkelig småting, som har skilt favoritterne fra resten af feltet.

Ja, Musik i Lejet kan noget, andre festivaler ikke kan. Det er en fantastisk beliggenhed, der er noget for de mindste, det er ren luksus at spise maden fra boderne, og der er stort udvalg af drikkevarer. Så er det ikke så vigtigt, om der er store internationale navne på plakaten eller ej, når alt andet spiller ret godt.

Jeg synes dog, at antallet af gæster har nået sit maksimum i forhold til de nuværende omgivelser. Der bliver ret crowded om aftenen, og både toiletbesøg, drikkevarekøb og madindtag bliver en logistisk udfordring. Læg så oveni fulde og til tider lidt utålmodige mennesker, så bliver det lidt træls.

Trods irritationsmomenter, så skal Musik i Lejet endelig fortsætte det, de har startet. Det er et sindsyg hyggeligt arrangement – og det er helt sikkert ikke sidste besøg fra min side af.

Tisvildeleje … Vi ses til næste år!

 

Stik os en kommentar

Kommentarer

Smid en kommentar