Gastromand.dk | 21. July 2018

Scroll to top

Top

4 kommentarer

Gastromand-brunch – Part III: French toast, råsyltede bær og masser af Nutella

Gastromand-brunch – Part III: French toast, råsyltede bær og masser af Nutella

Så er vi nået til den afsluttende øvelse i vores tre-retters brunchmenu. Stod det udelukkende til undertegnede, ville desserten blive erstattet med endnu en forret!

 

Stenbiderrogn, røræg royale, røget fløde
Steak, kålpølse, vesterhavsost, brunet smør
French toast, råsyltede bær, Nutella

Men nu er der jo ofte en tilstedeværelse af hunkøn og feminine sjæle omkring bordet, til sådanne arrangementer. Og et fravær af den søde afslutning kan ganske givet føre til lockout-lignende tilstande i det lille hjem.

 

French toast, råsyltede bær, nødder og Nutella

French toast, råsyltede bær, nødder og Nutella

 

Desserten er lidt af en klassiker, som vi dog først har opdaget for nyligt. Den har dog høstet rigeligt med brede smil fra den dessert-hungrende del af vores gæster. Krydder French toasten som du lyster og brug bare friske bær, når vi når sommeren. Desuden kunne en omgang smeltet chokolade sikkert også være godt, hvis man ikke er tosset med Nutella.

 

French toast, råsyltede bær, Nutella
Forfatter: 
Kategori: Brunch
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
  • 4 tykke skiver hvidt brød
  • 1 stang vanille
  • 1tsk kardemomme
  • 1tsk kanel
  • 1½dl sukker
  • ¼l fløde
  • 2 æg
  • En smule revet muskatnød
  • En god klat smør
  • 200gr bær
  • 1 håndfuld hasselnødder
  • Nutella
  • Evt. Flormelis
Tilberedning
Råsyltede bær
  1. Vend bærrene med ½dl sukker og korn fra ½ vanillestang
  2. Pres bærrene lidt, uden at mase dem
  3. Lad bærrene trække i et par timer på køl
Ristede Hasselnødder
  1. Hak nødderne groft
  2. Rist ved jævn varme i lidt sukker
  3. Køl ned
French Toast
  1. Rør korn fra ⅓ vanillestang kardemomme, kanel, ¾dl sukker, muskatnød, fløde og æg sammen.
  2. Læg brødene i blanding og lad det suge så meget som muligt
  3. Steg brødene i smør på en pande ved jævn varme til de er gyldenbrune (ca. 2 min på hver side)
  4. Bag færdig i ovnen ved 200 grader i ca 5 min.
Anretning
  1. Start med en klat Nutella på tallerknen
  2. Ovenpå placeres din toast
  3. Afslut med nødder, bær og evt. lidt flormelis
French toast, råsyltede bær, nødder og Nutella

French toast, råsyltede bær, nødder og Nutella

 

Hav en dejlig weekend derude…

Kommentarer

  1. Ahh, det ser godt ud!

    Meeeeeeeeeeeen, selvom Nutella er godt, er en hjemmekørt ‘Nutella’ altså noget bedre – og ambitioner har vi vel? :)

    Også jeg må hellere snart poste en opskrift.

  2. Hej Rene!

    Du har naturligvis så evigt ret! Lover at det ikke skal gentage sig….

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: