Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 20. juni 2021

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Amerikanske pandekager – luftige og uimodståelige

Amerikanske pandekager
Nem og lækker opskrift på luftige amerikanske pandekager.
Amerikanske pandekager

Vil du lege amerikansk diner derhjemme – eller bare have en lækker ret på morgenbordet – så bør du lave disse lækre og luftige amerikanske pandekager.

Når det kommer til morgenmad i den mere – skal vi sige – knap så sunde ende, så er amerikanerne i førertrøjen. Og en af kongerne på de amerikanske morgenborde er deres uimodståelige amerikanske pandekager. Du ved, sådan fluffy, luftige og dryppende af lækker ahornsirup og masser af smør.

Jeg kan huske, første gang jeg var i USA, hvor jeg flere gange besøgte en diner i Denver, Colorado. Der fik vi serveret de skønneste amerikanske pandekager. Ovenpå pandekagerne lå der, hvad jeg først tænkte, var en kugle is. Men nej, det var ikke is – det var en kugle smør, som så kunne ligge der og smelte sammen med pandekager og sirup. Åh, min Gud, hvor smager det godt – og hvor tæller det hurtigt opad på kaloriekontoen.

Det var i øvrigt på selvsamme tur til USA, at vi måtte lave en regel om, at man på en diner kun måtte bestille én ting ad gangen. Og det var svært, for der var så meget, der fristede. Men portionerne var – og er jo generelt i USA – gigantiske.

Se også: Japanske souffle-pandekager

Se også: Bananpandekager

Amerikanske pandekager

Nemt at lave amerikanske pandekager

Nu er det jo ikke, fordi vi vælter os i amerikanske dinere her i Danmark. Og på de fleste brunchborde på ligegyldige caféer kommer pandekagerne jo gerne færdiglavede fra frost og er egentlig ikke rigtigt vær at have med at gøre.

Men fortvivl ej, for det er heldigvis ikke svært at lave amerikanske pandekager selv derhjemme.

De bliver bedst, hvis du bruger kærnemælk, men har du ikke kærnemælk, så kan du også bruge almindelige mælk – så får de bare ikke helt den samme syrlige smag, og konsistensen bliver også lidt anderledes.

Hvis du i øvrigt oplever, at pandekagerne ikke bliver tykke nok, fordi de ikke hæver ordentligt op og holder formen, så prøv at tilsætte lidt mere mel til dejen. Det afhænger nemlig meget af, hvilken konkret type mel, du bruger, hvor meget mel, der præcist skal i.

Amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager

Nem og lækker opskrift på luftige amerikanske pandekager.
5 fra 1 stemme
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Ret: Brunch, Morgenmad
Køkken: Amerikansk
Antal: 4

Ingredienser

  • 6 dl kærnemælk Kan erstattes med almindelig mælk
  • 2 æg
  • 275 g hvedemel Evt. lidt mere, hvis pandekagerne ikke hæver ordentligt under bagning og bagefter falder sammen
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk natron Hvis du bruger almindelig mælk kan du udelade natron og evt. tilsætte lidt ekstra bagepulver
  • 50 g smør
  • 1 tsk Salt
  • Smør til bagning af de amerikanske pandekager

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde.
  • Bland mel, salt, bagepulver og natron godt i en skål. Rør mælk, æg og smeltet smør i, til du har en ensartet dej. Lad evt. dejen hvile en halv times tid i køleskabet, inden du bager pandekagerne.
  • Smelt smør på en pande ved middejhøj varme og kom en stor klat dej på. Bag pandekagen et par minutter, og vend den, når dejen begynder at boble og pandekagen begynder at være bagt halvvejs igennem. Vend forsigtigt, så den stadigt flydende del af dejen ikke kommer for meget ud over det hele. Nu hæver pandekagen voldsomt. Hvis den falder sammen igen efterfølgende under bagning, så tilsæt lidt mere mel – og evt. en anelse mere bagepulver til dejen.
  • Bag resten af de amerikanske pandekager på samme måde.
  • Server med honning, ahornsirup eller lignende – og måske med en god klar smør, der kan smelte sammen med siruppen. Nam, nam, det er godt.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Stik os en kommentar

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering