Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 24. maj 2019

Scroll to top

Top

6 kommentarer

Gastromand-brunch – Part I: Stenbiderrogn, røræg royale og røget fløde

Gastromand-brunch – Part I: Stenbiderrogn, røræg royale og røget fløde
Eksilsønderjyden

Vi læner os op ad weekenden og det betyder, for manges vedkommende, en afslappende start på dagen krydret med en omgang brunch. Men brunch er sgu gået hen og blevet lidt kedeligt og forudsigeligt!

Ofte er der det samme på tallerkenen som der var i sidste weekend…og sidste år…og året inden…

 

Stenbiderrogn, røræg royale, røget fløde og rugbrødschips

Stenbiderrogn, røræg royale, røget fløde og rugbrødschips

 

Det eneste reélle alternativ har været en snasket brunch-burger, men det skal være slut nu, skal det! Nu er det nemlig tid til at præsentere dine brunch-gæster for en regulær tre-retters menu.

Og hermed – uden videre introduktion – Gastromands første Brunchmenu:

Forret: Stenbiderrogn, røræg royale, røget fløde

Hovedret: Steak, kålpølse, vesterhavsost, brunet smør

Dessert: French toast, råsyltede bær, Nutella

 I dag må du nøjes med forretten i ovenstående menu. Hovedret og dessert kommer de to kommende fredage.

 

Stenbiderrogn, røræg royale, røget fløde

0 fra 0 stemmer
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Brunch
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 150 gr stenbiderrogn smagt til med salt og sukker
  • 4-6 æg
  • 25 gr smør
  • 1 spsk creme fraiche
  • 1/4 l piskefløde
  • 2 skiver rugbrød
  • Dild
  • Purløg
  • Salt og peber

Sådan gør du

Røget fløde

  • Kog fløden op (for en tykkere konsistens), tag den af varmen og lad den køle ned
  • Hæld fløden i en lufttæt beholder, og ryg den med smokegun

Rugbrødschips

  • Skær rugbrødet så tyndt som muligt (eller skær rugbrødet i mindre tern, og pres dem flade)
  • Bag i ovnen ved ca. 140 grader til de er sprøde

Røræg Royale

  • Smelt smør i en kaserolle ved mellem varme
  • Tilsæt de piskede æg og rør jævnligt til æggene er færdige
  • Tilsæt creme fraiche og smag til med salt

Anretning

  • I en dyb tallerken hældes den røgede fløde i bunden
  • Ovenpå anrettes æg og stenbiderrogn, samt rugbrødschips
  • Afslut med krydderurter
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Stenbiderrogn, røræg royale, røget fløde og rugbrødschips

Stenbiderrogn, røræg royale, røget fløde og rugbrødschips

Velbekomme og god weekend!

Har du nogle forslag til, hvordan man pifter brunchen op?

<

p style=”text-align: center;”>

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Fynboen

    Ser godt ud. Det er så ærgerligt jeg ikke kan lide fisk og skaldy :-(

  2. Hvor ser det vanvittigt godt ud, d’herrer! Jeg er efterhånden blevet overbevist om, at min livskvalitet ville stige betydeligt, hvis jeg erhvervede mig en smokegun/motoriseret bong.. Nogle forslag til hvad man bør købe her – og hvor?

  3. Aaen

    Hvad med at tune røræggen med en smule fint hakket koldrøget laks ??

Smid en kommentar