Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 2. juli 2020

Scroll to top

Top

22 kommentarer

Côte du Boeuf – Sådan steger du bøffernes konge

Côte du Boeuf – Sådan steger du bøffernes konge
Webmasteren

Det er vist ingen hemmelighed, at vi på Gastromand er ret vilde med steaks i alle afskygninger. Tidligere har den stået på  friteret steak og ikke mindst 24-timers bøffen, men det er naturligvis for dårligt, at der ikke tidligere har været et indlæg om kongen over dem alle – Côte du Boeuf!

En Côte du Boeuf er en Ribeye steak på ben og det betyder den ende af ribs’ene som sidder tættest på skulderen og dermed også en dejlig marmoreret sag med masser af smag! En god fingerregel, når du nu skal ud og købe din Côte du Boeuf, er at bøffen skal være så tyk at den kan stå på panden – uden hjælp…

En rigtig Cote du Boeuf er ikke pålæg!

Côte du Boeuf

4.31 fra 26 stemmer
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: Hovedret
Køkken: Fransk
Antal: 2 -3
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 stk. velvoksen Côte du Boeuf
  • Smør
  • 5-6 fed hvidløg
  • 5 kviste timian el. rosmarin
  • Salt – i mit tilfælde flagesalt fra Maldon
  • Peber – friskkværnet naturligvis

Sådan gør du

  • Tag bøffen ud af køleskabet ca. 1 time før stegning, dvs. 2 timer før servering, og stil den utildækket så den opnår rumtemperatur
  • Giv bøffen en generøs omgang salt og friskkværnet peber
  • Varm din bedste (og største) pande godt op
  • Giv panden lidt olie
  • Efter nogle sekunder bør olien være varm og du kan stille din bøf på panden
  • Sørg for at give bøffens kant en god stegeskorpe hele vejen rundt
  • Giv hver af bøffens sider 1-2 minutter
  • Giv endnu en omgang salt og peber
  • Skru ned for panden og tilsæt en stor klat kold smør, hvidløg og timiankviste
  • Du kan nu vælge 1 af 2 veje – lade din Côte du Boeuf stege stille og roligt færdig på 1/3 varme på panden eller smide panden i en 120 grader varm ovn – begge dele bør tage 30-40 min. – som altid går jeg efter en centrumtemperatur på 55 grader
  • Lad bøffen hvile ca. 10 min. før tranchering – som naturligvis gøres ved bordet
  • Giv dyret en sidste omgang salt

Video

Noter

Du serverer naturligvis din Côte du Boeuf med hjemmelavet pommes frites og bearnaise sauce!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Hvilken udskæring er Cote du Boeuf?

Cote du Boeuf er en udskæring af højreb på ben i tykke skiver med god fedtmarmorering, som er med til at give den gode smag.

Hvem er bøffernes konge?

Svaret er enkelt, det er Cote du Boeuf!

Du kan vist godt tåle lidt flere billeder:

Le Creuset’en på 28 cm. blev presset til det yderste…

Add som more salt...

Add some more salt…


Håndskårne fritter…


Server med hjemmerørt bearnaise... Gastromand style!

Bearnaise…

 

cote du boeuf
Jo jo, det er da fedt at bage, men det er altså federe at stege en stor fed bøf!

Velbekomme!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Der findes kun én kommentar til ovenstående… SMUKT!

  2. Halvamerikaneren

    Ser godt ud – men er I gået helt væk fra sous vide?

    • Hej HA.

      Nej det er vi skam ikke:) Sous viden er bare udlånt pt.

  3. Virkelig smukt!

  4. Tak for roserne, det var også en lækker aften, lidt synd det var den sidste Factor jeg havde tilbage, men sådan er det. Sous Vide holder faktisk lidt ferie, men der er ingen tvivl om, at vi skal have gang i svinet igen – nogle gode forslag? Man kunne selv også have smidt ovenstående deri!

  5. Halvamerikaneren

    5 stars
    Havde en kammerat på besøg i lørdags og inspireret af jeres indlæg herinde besluttede jeg mig for at lave steak sandwich. 800 gram flanksteak fik 20 timer sous vide og blev til to sandwich med karameliserede løg, cheddarost, syltede røde pebre og en smule grønt :)

    • Du bliver nødt til at stoppe med at snakke om de sandwiches – jeg bliver helt bims – hehe! Nej det lyder virkelig godt, jeg skulle have været i sving, men det bliver til en omgang hamburgers – prøvede at lave en forbedret udgave af McDonalds helt plain hamburger – det kan faktisk godt anbefales – hvis alle råvarer er i orden, er det jo en simpelt og vildt lækker burger! Og jeg lavede faktisk de mest hvide og bløde boller med lidt sukker for at ramme det amerikanske, som du fortalte om!

      • Halvamerikaneren

        pudsigt at du nævner burgere for har planer om at prøve at lave et par stykker af dem sous vide inden længe :)

  6. Jens

    5 stars
    Har svært ved at udtrykke min utilfredshed med store nok ord over dette indlæg!!!…

    For helvede, nu skal jeg side med spand under hagen for ikke at dryppe på gulvet!…

    Damn you!

    • Tak takker Jens – det var også en fremragende aften, og retten er indbydende, naturligvis er køddet meget tilgivende, hvis du vel at mærke steger det ordentligt, det skal forstås på den måde, at det næsten ikke kan gå galt :-) Du må i sving i aften!

  7. Anders

    Hvor lang tid ville I give den sous vide? 55 grader i 6 timer?

  8. Lars Hejgaard

    5 stars
    57 grader i 4 timer… så på en varm pande til skorpen er der… der er sindsygt lækkert..

  9. Mikkel

    Har lige købt to styk i dag. Jeg tror, min kødglade kæreste falder i svime, når hun sætter tænderne i dem. Hun får den med chilimayo, syltede rødbeder og grillede rodfrugter.

    Og kæmperos for et fantastisk inspirerende site. God weekend

    • Laila C.

      5 stars
      Ehm, undskyld sproget men det er orgasmisk…
      Jeg vil lave det en aften, hvor manden mindst forventer det – udenom alt det der kunstigt Valentines Dag.

  10. Lækreste stykke kød der kan købes for penge, og med jeres guide kan det jo ikke gå galt

  11. Renè

    Super er prøvet. kan kun anbefales

  12. Sonny Gajhede

    2 stars
    30-40 minutter efter stegningen – det er jo decideret ‘voldtægt’ at et godt stykke kød! 8-10 minutter er så rigeligt for en 500 grams steak. Stegeskorpen skal efter min mening opbygges laaaaasngsomt, hvorfor varmen nok skal trænge ind i kødet under stegningen.

  13. Mie

    Holder bare altid et godt resultat

Smid en kommentar