Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 17. september 2024

Scroll to top

Top

57 kommentarer

Arme Riddere – opskrift på den glemte morgenmad

Arme Riddere – opskrift på den glemte morgenmad
Gastromand
En brunchklassiker

Jeg tror egentlig det var i tiden hvor Madkonsortiet eksisterede i hjertet af Aalborg, hvor man hver lørdag kunne få en udsøgt brunch, som faktisk var forud for sin tid, at jeg blev introduceret for Arme riddere.

Oprindelen har jeg lidt svært ved at finde ud af, egentlig troede jeg at det var amerikansk efter deres French Toast, men det lader vist nærmere til, at det kommer fra Italien, hvor vi så gennem Tyskland har taget det til os. Det er ikke det sundeste eller mest kalorielette – men det er er vildt lækkert som erstatning for morgenkagen, og hvis du har små i hjemme, så vil de elske det. Hjemme hos mig, er det efterhånden blevet til et krav, at det bliver serveret.

Arme riddere

En brunchklassiker
4.05 fra 42 stemmer
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Ret: Amerikansk
Køkken: Tilbehør
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 4 stykker lyst brød - og ja det skal være lyst
  • 2 æg
  • 1 dl sødmælk
  • 1 spsk sukker
  • 2 tsk kanel
  • 3-4 spsk smør

Sådan gør du

  • Varm en pande godt op med et par skefulde smør, lad det bruse af og skru ned til middelsvag varme.
  • Bland alle ingredienser på nær brød og smør sammen.
  • Dyb brøddet grundigt i masse og lad det suge godt til sig.
  • Smid brøddet på panden og lad det stege 4-5 min på hver side.
  • Det er vigtigt, at temperaturen er lav, så det ikke branker.
  • Drys efter med lidt ekstra sukker.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Der skal smør til...

Der skal smør til…

Du kan brug det brød du vil og for den sags skyld også boller, men de skal være hvide og skåret noget lunde tyndt, så bliver det bedst.

Klar til servering...

Klar til servering…

Er du til arme riddere?

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Christina

    Vi fik det altid til aften, efter aftensmaden i mit barndomshjem som børn. som en lille dessert med flødeskum og syltetøj ovenpå. Mums, siger jeg bare.

  2. Gb

  3. Hans

    5 stars
    God morgenmad

  4. Helen

    Min egen version som jeg laver herovre i Irland: jeg bruger skiveskåret brioche, som jeg vender i en blanding af æg, lidt mælk og vanilje sukker. Brødet må godt suge en del af blandingen i sig. Det stegte brioche bliver serveret med mascarpone ost rørt med lidt mælk og smule vanilje ekstrakt, friske bær og ahornsirup. Undskyld mig dårlige dansk, jeg har boet uden for Danmark i over 30 år.

  5. Maria

    5 stars
    Det er suuuuper lækkert som en dessert – Hvis man lige serverer en kugle syrligt sorbet til, så er man i himlen…. :)

  6. Emma Hansen

    Det skal ikk være lyst brød man bestemmer selv om det skal være lyst eller mørkt

  7. Alenefar

    RIGELIGT MED SMØR 😉

  8. toastmanden (͡ ͡° ͜ つ ͡͡°)

    mmmmmmmmmmmmm det så fkn lækkert
    :))

  9. Jesper

    Konge morgenmad

    • Amen! :)

    • Jesper Hvilsom

      5 stars
      Det er ikke begrænset til kun at være morgenmad…
      Det er også natmad… 😁

      • Rikke Rousseau

        Lige Nu ✌️✌️

  10. Jimmy

    4 stars
    Har lige en lille tilføjelse til denne fine ret.
    Smør først leverpostej på toasten følg så opskriften :-P

  11. Jenni

    Jeg bruger ikke æg. Har aldrig hørt om æg til arme riddere. Det må være et nyt påhit.

    Typiske arme riddere fra min barndom.

    Brødet skal være halvtørt/halvgammelt brød.
    Brødskiverne overhældes med kold mælk. Ikke mere, end at det lige suges op i brødet. Det tager 1 minut, mens du varmer panden.
    De fugtige brødskiverne vendes i en blanding af sukker og kanel – som den blanding, man bruger på risengrød – og skriverne steges i smør eller margarine på panden ved ikke for høj varme, til de er gyldenbrune og sprøde karamelliserede på overfladen.
    Spis dem med brombærsyltetøj til.

    • Lyder lækkert Jenny – der er masser som bruger æg i dem 😊 tror det er lidt efter opvækst – men Far brugte fx æg derfor gør jeg – men begge dele fungerer….

    • Køkkenchefen

      Hej Jenni

      Det med at det er et nyt påhit er ikke rigtigt.
      vi er inde i de klassiske køkken både i Frankrig og senere i USA.
      så hvis man går efter at det er autentisk, så er der ingen vej udenom, der skal æg i arme ridere. alt anden er blot noget der ligner elelr læner sig op ad orginalen.

      Det står selvfølgelig folk frit for at gøre som man vil, så er det bare noget anden man laver :-)

  12. Charlotte

    5 stars
    Glemte lige at vurdere din opskrift som også er virkelig lækker

  13. Charlotte

    Min far lavede det også på en anden måde til morgenmad : undlad sukker og kanel, og drys istedet når de er stegt med salt og peber. Pynt med tomatskiver, bacon og purløg :-)

    Eller lav dem drysset med farin og pyntet med bananskiver.

    • Respekt Charlotte! Navnlig delen med bacon! Din Far var uden tvivl Gastromand før os 😉

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering