Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 2. maj 2024

Scroll to top

Top

3 kommentarer

Nem pastaret med svampe og marsala

Gastromand

I kender det alle, klokken er nærmer sig 18.00 med hastige skridt og traditionen tro har man glemt at købe kød ind til aftensmaden (eller for de rationelle, glemt at tage det op ad fryseren). Nu er gode råd dyre, men heldigvis kan det løses forholdsvis simpelt. Den eneste du skal bruge er:

Pris

Ca. 60 kr. (marsalaen koster ca. 50 kr. men holder til mange gange og så har du jo også til tiramisu!)

Ingredienser

250 g blandede svampe (friske champion el, østershatte, Karl Johan, portebello)
1-2 skalotteløg (og ja, alm. løg kan også brugs A!)
En sjat fløde
En sjat marsala – eller hvidvin eller hvad du lige har stående
Frisk basilikum
Frisk persille
1 fed hvidløg
Citronsaft
Olie

Tilbehør: Fuldkornspasta

Evt.: Frisk parmasan + frisk basilikum

Tilberedning

Starte med at sætte pastaen over til kogning.

Hvis man er så heldig at kende en svampejæger, der kan skaffe Karl Johan, skal man skære nogle forsvarlige skiver af dem, riste dem i halvt olie og halvt smør på panden, evt. med en anelse hvidløg, krydre med salt og peber, give dem lidt hakket persille og lægge et par skiver på hver brødskive.

Har man kun lidt champignon eller lidt blandede skovsvampe, kan man også lave en lille italiensk-inspireret svampestuvning:

– Skær svampene i passende skiver og hak løget.
– Steg løget på mellem varme, indtil stykkerne bliver klare i olien. Kom hvidløget ved og steg videre et minut. – Skru op for varmen og smid svampene, basilikum og persille på. Svits dem nogle minutter.
– Kom salt, peber og marsala på.
– Kog marsalaen ind et minuts tid og kom så fløden ved. Kog den ind til passende konsistens og smag.

Vend svampene med pastaen og server med friskkværnet peber og masser af revet parmesan over – der ingen kød i, men det smager pissegodt og pigerne er vilde med det;)

Tip: Svamperetten egner sig også særdeles godt på bruchetta som forret!

/Velbekomme!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Anders Agerbeck

    Er også god med lidt bacon.
    Er det Milda creme fin i har på billedet? Hvad er der i vejen med god gammeldags 38 % fløde?

    • Hej Anders – det er sgu meget sjovt at se vores gamle opskrifter – den er næsten 3 år gammel, faktisk er billede fra Webmasterens køkken, måske han lige vil komme med en forklaring – jeg er mindst lige så rystet som du er!

      Og ja, bacon eller noget ristet parmaskinke sparker røv i den ret!

    • Hej Anders.

      Busted! Som Familiefaren er inde på, er opskriften fra dengang Gastromand ikke engang hed Gastromand og jeg dermed også var ung og naiv!

      Du skal i øvrigt have tak for at tage os en tur ned af memory lane – håber du synes der er sket lidt på både opskrift og billedside siden da:)

Smid en kommentar