Gastromand.dk | 26. September 2018

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Sommermad: Cannelloni med paneer, pinjekerner og spinat

Sommermad: Cannelloni med paneer, pinjekerner og spinat
Familiefaren

Vi har for nogle m√•neder siden indg√•et et samarbejde med Karolines K√łkken, hvor de har udfordret os til at lave en r√¶kker retter hvor vi ikke bruger – hold nu fast p√• hat og briller – k√łd! Yes du l√¶ste rigtigt – det har indtil videre givet tre indl√¶g hvor vi har lavet en sandwich med halloumi, indisk dahl med paneer og en salat med queso fresco – nu kommer det sidste indl√¶g hvor vi g√•r all-in og laver cannelloni…

Jeg har aldrig lavet cannelloni f√łr og det er virkelig en fejltagelse. Det er utrolig nemt og v√¶lger du at k√łbe pastar√łrene som jeg har gjort, s√• laver retten praktisk talt sig selv – n√¶sten da :-) Efter at have arbejdet sammen med Karolines K√łkken i flere m√•neder nu vil jeg gerne tilst√•, at jeg har konsumeret mere paneer, halloumi og queso fresco end du kan forestille dig. Mine favoritter af disse er helt sikkert paneer og halloumi – det er dem jeg har nemmeste ved at inkorporere i retter hvor queso fresco som regel forbliver grillet og brugt i en salat.

I denne ret har jeg igen taget fat i paneeren, som er en indisk hytteost. Den er ret fast og kan derfor både skæres, smuldres og rives Рher har jeg gjort sidstnævnte og det fungerer rigtig godt i denne ret.

Endnu engang – k√łdfri dag!

Denne ret er inspirereret af de gode italienere og er fors√łgt lavet som enkelt som mulig – paneer, spint og pinje kerner samt en l√¶kker tomatsauce som har simret i flere timer.

N√¶sten alt hvad du beh√łver!

Sommermad: Cannelloni med paneer, pinjekerner og spinat
Forfatter: 
Antal personer: 2
 
Ingredienser
cannelloni
  • 250 gram cannelloni - du kan f√• dem i F√łtex
  • 3 poser spinat
  • 3 pakker paneer
  • 200 gram pinjekerner
  • 1 tsk revet citronskal
  • 1 hel muskat n√łd
  • 2 tsk knust chiliflager
  • 3 spsk sm√łr til stegning
  • Olie til at sm√łre bradepanden
  • Salt og peber
Tomatsauce
  • 2 d√•ser hakket somat af den bedste kvalitet du kan opdrive
  • 5 store friske tomat - v√¶lg dem som er bedst til √•rstiden
  • 2 store l√łg
  • 4 stengler blegselleri
  • 5 fed hvidl√łg
  • 1 lille glas hvidvin
  • 1 spsk engelsksauce
  • 1 spsk HP-sauce
  • 1 spsk brun farin
  • En lille kvist rosmarin
  • 2 spsk olie til stegning
  • Salt og peber
Tilberedning
Tomatsaucen
  1. Varme en gryde op med olie. Hak l√łg, hvidl√łg og selleri - svits det i 3-4 minutter.
  2. Tilsæt de friske tomater - svits yderligere 3-4 min.
  3. Tilsæt vin - lad det reducere.
  4. Tilsæt resten af ingredienserne og lad det simre under låg i en time.
  5. Tag nu l√•get af og lad det reducere til den √łnskede konsistens - det m√• gerne v√¶re lidt v√•dt for det mister v√¶ske i ovnen.
Cannelloni
  1. Du starter med tomatsaucen og sætter den igang - når den simre så er det cannelloni-tid.
  2. Rist pinjekerner til de er gyldne - pas på de ikke brænder, så bliver de bitre og uspiselige. Imens laver du spinaten.
  3. Skyl og reng√łr spinaten. Varm en pande op med 1 spsk sm√łr og sauter i pose adgangen - det burde kunne v√¶re der - giv den en tredjedel af muskaten, salt og peber imens du vender det rundt - fors√¶t indtil alt er lavet.
  4. L√¶g det varme spinat i en sk√•l og riv dit paneer over - gem ca. ¬Ĺ pakke.
  5. Vend det sammen med spinat og tilsæt pinjekerner, revet citron og chili.
  6. Sm√łr en bradepande med olie og fyld cannellonien med fyldet.
  7. Læg dem side om side i fadet.
  8. Når tomatsaucen er færdig så hælder du den over.
  9. Sæt det i en forvarmet ovn på 180 grader og give det 30 min.
  10. Når der er 15 min igen så tilsætter du det sidste paneer

 

Spinat – muskat – salat – det sidste var kun fordi det rimede…

Sådan ser 3 pakker paneer ud!

Dette er un√łdvendigt – jeg forklarer hvorfor…

Forestil dig lige det her i en omelet dagen efter!

Klar til ovnen – tjek lige det syn…

Paneer har bare sv√¶rt ved at blive ristet s√• der skal h√•rde midler i brug…

Hvad drikker man til Canneloni?

Der er mange gode bud og skulle vi f√łlge traditionen tro s√• skulle vi vel finde noget italiensk hvidvin ikke? Nogle gange er det sgu bare kedeligt at f√łlge traditionen ikke? S√• vi g√•r off the rails og drikker amerikansk – motherfucking – chardonnay! Denne er fra W√∂lffer Estate, der faktisk ogs√• er et¬†stutteri der ligger p√• Long Island ved New York.

Find en god flaske fyldig overs√łisk hvidvin som du nyder til fx fra W√∂lffer Estate…

Perle” er opkaldt efter en af de bedste heste fra W√∂lffer Estate og er “amerikansk Bourgogne” – hvis det findes – fyldt med¬†eksotiske frugter som ananas, fersken, melon men ogs√• “toast” og vanilje. Et godt bud p√• en vin som st√•r godt til retten! Prisen ligger p√• 229 kr. hvis du napper en kasse med 6.

Og ja, to personer kan godt dele sådan et fad Рdet er okay!

Så er der serveret og nedenstående fad er nok til to personer Рeller rettere Рto personer kan nemt spise dette fad Рdog bliver du lidt ramt for osten er fyldig så jeg blev i hvert fald mæt.

Cannelloni!

Endnu en ret uden k√łd og det holde – faktisk m√• jeg sige, at dette er den bedste ret jeg har lavet med paneer indtil videre – jeg tror √•rsagen er, at det blev holdt helt enkelt – f√• ingredienser og masser af smag og fylde! Du kan finde endnu flere retter p√• Karolines K√łkkens hjemmeside.

God sommer!

 

 

 

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: