Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 19. marts 2024

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Sommermad: Cannelloni med paneer, pinjekerner og spinat

Sommermad: Cannelloni med paneer, pinjekerner og spinat
Gastromand

Vi har for nogle måneder siden indgået et samarbejde med Karolines Køkken, hvor de har udfordret os til at lave en rækker retter hvor vi ikke bruger – hold nu fast på hat og briller – kød! Yes du læste rigtigt – det har indtil videre givet tre indlæg hvor vi har lavet en sandwich med halloumi, indisk dahl med paneer og en salat med queso fresco – nu kommer det sidste indlæg hvor vi går all-in og laver cannelloni…

Jeg har aldrig lavet cannelloni før og det er virkelig en fejltagelse. Det er utrolig nemt og vælger du at købe pastarørene som jeg har gjort, så laver retten praktisk talt sig selv – næsten da :-) Efter at have arbejdet sammen med Karolines Køkken i flere måneder nu vil jeg gerne tilstå, at jeg har konsumeret mere paneer, halloumi og queso fresco end du kan forestille dig. Mine favoritter af disse er helt sikkert paneer og halloumi – det er dem jeg har nemmeste ved at inkorporere i retter hvor queso fresco som regel forbliver grillet og brugt i en salat.

I denne ret har jeg igen taget fat i paneeren, som er en indisk hytteost. Den er ret fast og kan derfor både skæres, smuldres og rives – her har jeg gjort sidstnævnte og det fungerer rigtig godt i denne ret.

Endnu engang – kødfri dag!

Denne ret er inspirereret af de gode italienere og er forsøgt lavet som enkelt som mulig – paneer, spint og pinje kerner samt en lækker tomatsauce som har simret i flere timer.

Næsten alt hvad du behøver!

Sommermad: Cannelloni med paneer, pinjekerner og spinat

Ingen vurderinger endnu
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

cannelloni

  • 250 gram cannelloni - du kan få dem i Føtex
  • 3 poser spinat
  • 3 pakker paneer
  • 200 gram pinjekerner
  • 1 tsk revet citronskal
  • 1 hel muskat nød
  • 2 tsk knust chiliflager
  • 3 spsk smør til stegning
  • Olie til at smøre bradepanden
  • Salt og peber

Tomatsauce

  • 2 dåser hakket somat af den bedste kvalitet du kan opdrive
  • 5 store friske tomat - vælg dem som er bedst til årstiden
  • 2 store løg
  • 4 stengler blegselleri
  • 5 fed hvidløg
  • 1 lille glas hvidvin
  • 1 spsk engelsksauce
  • 1 spsk HP-sauce
  • 1 spsk brun farin
  • En lille kvist rosmarin
  • 2 spsk olie til stegning
  • Salt og peber

Sådan gør du

Tomatsaucen

  • Varme en gryde op med olie. Hak løg, hvidløg og selleri - svits det i 3-4 minutter.
  • Tilsæt de friske tomater - svits yderligere 3-4 min.
  • Tilsæt vin - lad det reducere.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og lad det simre under låg i en time.
  • Tag nu låget af og lad det reducere til den ønskede konsistens - det må gerne være lidt vådt for det mister væske i ovnen.

Cannelloni

  • Du starter med tomatsaucen og sætter den igang - når den simre så er det cannelloni-tid.
  • Rist pinjekerner til de er gyldne - pas på de ikke brænder, så bliver de bitre og uspiselige. Imens laver du spinaten.
  • Skyl og rengør spinaten. Varm en pande op med 1 spsk smør og sauter i pose adgangen - det burde kunne være der - giv den en tredjedel af muskaten, salt og peber imens du vender det rundt - forsæt indtil alt er lavet.
  • Læg det varme spinat i en skål og riv dit paneer over - gem ca. ½ pakke.
  • Vend det sammen med spinat og tilsæt pinjekerner, revet citron og chili.
  • Smør en bradepande med olie og fyld cannellonien med fyldet.
  • Læg dem side om side i fadet.
  • Når tomatsaucen er færdig så hælder du den over.
  • Sæt det i en forvarmet ovn på 180 grader og give det 30 min.
  • Når der er 15 min igen så tilsætter du det sidste paneer
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Spinat – muskat – salat – det sidste var kun fordi det rimede…

Sådan ser 3 pakker paneer ud!

Dette er unødvendigt – jeg forklarer hvorfor…

Forestil dig lige det her i en omelet dagen efter!

Klar til ovnen – tjek lige det syn…

Paneer har bare svært ved at blive ristet så der skal hårde midler i brug…

Hvad drikker man til Canneloni?

Der er mange gode bud og skulle vi følge traditionen tro så skulle vi vel finde noget italiensk hvidvin ikke? Nogle gange er det sgu bare kedeligt at følge traditionen ikke? Så vi går off the rails og drikker amerikansk – motherfucking – chardonnay! Denne er fra Wölffer Estate, der faktisk også er et stutteri der ligger på Long Island ved New York.

Find en god flaske fyldig oversøisk hvidvin som du nyder til fx fra Wölffer Estate…

Perle” er opkaldt efter en af de bedste heste fra Wölffer Estate og er “amerikansk Bourgogne” – hvis det findes – fyldt med eksotiske frugter som ananas, fersken, melon men også “toast” og vanilje. Et godt bud på en vin som står godt til retten! Prisen ligger på 229 kr. hvis du napper en kasse med 6.

Og ja, to personer kan godt dele sådan et fad – det er okay!

Så er der serveret og nedenstående fad er nok til to personer – eller rettere – to personer kan nemt spise dette fad – dog bliver du lidt ramt for osten er fyldig så jeg blev i hvert fald mæt.

Cannelloni!

Endnu en ret uden kød og det holde – faktisk må jeg sige, at dette er den bedste ret jeg har lavet med paneer indtil videre – jeg tror årsagen er, at det blev holdt helt enkelt – få ingredienser og masser af smag og fylde! Du kan finde endnu flere retter på Karolines Køkkens hjemmeside.

God sommer!

 

 

 

Stik os en kommentar

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering