Lækker mad på 20 min.: Frisk pasta med Ramsløgspesto | | Gastromand.dk Lækker mad på 20 min.: Frisk pasta med Ramsløgspesto – Gastromand.dk

Gastromand.dk | 22. September 2017

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Lækker mad på 20 min.: Frisk pasta med Ramsløgspesto

Lækker mad på 20 min.: Frisk pasta med Ramsløgspesto
Familiefaren

“Så for pokker” – der kommer sgu kvinder på besøg og de skal imponeres. Så er gode råd dyre, men frygt ej for her på Gastromand er vi ret gode til det der med at lave mad der imponerer, og vi deler gerne ud af vores råd…

Jeg har egentlig sværget, at jeg aldrig ville indlede et indlæg, sådan som jeg lige gjorde, for det er sgu lidt letkøbt, men for pokker, nu skete det så alligevel. Jeg havde også lovet mig selv, at jeg aldrig ville bruge argumentet “du kan lave denne ret på 20 min”, men nu gør jeg det sgu alligevel.

Pasta, tomater, ramsløg, citron, nødder og parmesan…

Pasta imponerer meget og hjemmelavet pasta imponerer endnu mere – det er lidt snyd, men faktisk noget som Jamie Oliver praktiserer. Retten er enkelt og nem at sætte vin til. Pestoen kan varieres efter årstiden så nu kan du fx bruge ramsløg, persille, basilikum eller noget helt tredje. Senere kan du udskifte til fx grønkål eller andet.

Pesto…

4.0 from 1 reviews
Den hurtige scoremiddag: Frisk pasta med Ramsløgspesto
Forfatter: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 2
 
Ingredienser
  • 400 gram frisk pasta fettuccine
  • 1 bundt ramsløg (gem ca. 5 plade til pynt)
  • 1 bundt basilikum
  • Saften af ½ citron
  • 50 gram god parmesan - du skal bruge et helt stykke for der skal også bruges til pynt.
  • 50 gram pinjekerne
  • 50 gram
  • paranødder
  • 2 dl oliven olie
  • Salt/peber
Tilberedning
  1. Varm en gryde saltet vand op og pastaen er klar til at bliver kogt
  2. Varme en pande op og rist nødderne og kerne let - de må endelig ikke få for meget
  3. Find en blender med en hurtig-hakker og blend alt grundigt - det skal have en del olie
  4. Skær tomaterne ud i kvarte
  5. Skær nogle tynde skiver af parmesanen
  6. Når pastaen er kogt hælder du vandet fra - men lad lidt være tilbage, for det bliver hurtigt lidt tørt.
  7. Kom pastaen op i to store skåle eller tallerkener eller andet
  8. Kom en god omkring pesto over. Så tomater og parmesan
  9. Pynt til sidst med lidt ramsløgblade som du skærer ud i tynde strimler

Lidt gode nødder og kerne til pestoen…

Brug en god tør ost…

Nu virker det lidt underligt at skrive det, men til denne ret bruger du kun det bedste af det bedste, god parmesan, gode økologiske tomater og samme stil hele vejen. Årsagen er, at der er ret få ingredienser og vælger du fx en tvivlsom olivenolie, så kommer det til at kunne smages i pestoen. Sådan er det naturligvis generelt, men blot vigtigt at understrege – du skal jo imponere lidt ikke?

“Snyde-pasta” – men hjemmelavet er nu bedst…

Nu hvor vi er ved det med at imponere, så kunne du jo godt, hvis du ikke siger det til nogen og hvis du meget gerne vil se virkelig professionel ud lade som om, at du selv har lavet pastaen. Ellers så råder vi dig til, at lave den selv.

Èn til hver…

Hvis du virkelig vil køre den hjem, så er et godt bud til både kvinder og mænd nogle vintage bobler. Möets Vintage 2008 klarede sig ret godt til kåring af vores nytårsbobler 2016 og kommer også i en rosé som er vildt lækker. Af en eller anden årsag, så er Vintage kun marginalt dyrere end deres NV Brut og kan ofte købes for 400 kr. mod ca. 300 for en NV. Her er de sidste penge givet godt ud.

To utrolig gode bud hvis du vil imponere lidt…

Så er der vist bare maden tilbage, som gør sig virkelig godt på nogle store dybe tallerkener. Hvis du skal have noget dertil, så arrangerer du lige et godt brød, som du evt. rister på panden i noget olie og hvidløg!

Mad der imponerer – navnlig kvinderne…

Velbekomme og god sommer!

Kommentarer

  1. Det ser lækkert ud, men hvor bliver kødet af :D

    • Hver ting til sin tid Alexander;)

      Men du smider da bare en T-bone på siden…

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: