Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 22. september 2019

Scroll to top

Top

6 kommentarer

Heftig marengsbombe med skum, pærer og lade

Gastromand

Ærlig talt, jeg har aldrig rigtig synes om marengs, måske skyldes det, at jeg som barn til flere af de utallige børnefødselsdage, som man jo render rundt til ofte blev budt disse færdigkøbte margens-kys eller “kyssekager”, som mine forældre kaldte dem. Jeg tror faktisk det var fordi, at denne tarvelige “kage” faktisk så ud af så meget mere end den smagte, så ofte tog jeg pænt imod når fadet blev sendt rundt, men endte altid med at fortryde noget så inderligt så snart jeg nappede den første bid. Underligt som den slags bare kan forskanse sig i ens bevidsthed.

Dig in...

Nå – det var også derfor, at jeg valgte at ændre lidt på denne opskrift således den lige fik dobbelt op på stort set alt andet end marengsen, dog må jeg sige, at denne hjemmelavede og hård-sukker-pumpede version smager helt fantastisk. Jeg er faktisk lidt træt af, at jeg nu i mere end 20 år har blidt mig selv ind, at jeg ikke brød om margens. Heldigvis så kan der rådes bod på fortidens fejltagelse, hvilket jeg har gjort i denne opskrift.

Heftig marengsbombe med skum, pærer og lade

0 fra 0 stemmer
Antal: 6 -8
Forfatter: Gastromand

Ingredienser

  • 6 æg øko, ja det skal det altså være
  • 150 gram brun farin
  • Et nip salt
  • 3 dåser pære på dåse i sukkerlage jeps, jeg mener det sgu
  • 200 g mørk god kvalitets chokolade 70 %
  • 1 stang vanilje
  • 6 dl piskefløde
  • 50 gram flormelis
  • 50 gram pekannødder

Sådan gør du

  • Del æggene således du har hviderne (gem blommerne til en æggekage el.)
  • Pisk nu hviderne ved medium hastighed og tilsæt langsomt den brune farin
  • Pisk i ca. 8-9 min indtil hviderne er helt bløde mellem dine fingre, der må ikke være sukkerkorn
  • Tænd ovnen på 150 grader
  • Find en bradepande og læg bagepapir på, stil evt. noget tung i hvert hjørne så det er lidt lettere at styre
  • Smør nu hviderne ud i et areal som svarer til et A3 papir, ca. 1-2 cm tykt
  • Bag dem i en time, de skal være sprød udenpå, men blød og sej indeni
  • Åben alle dåserne med pærerne og skær dem i små kvarte, gem lagen fra en af dåserne
  • Stil pærerne til side, kog lagen meget langsomt op og smelt chokoladen deri, pas nu på det ikke brænder på!
  • Find en pande og rist nødderne hurtigt af
  • Skrap vaniljen ud i fløden og tilsæt flormelis, pisk det nu grundigt igennem til en lækker skum.

Noter

Nu bliver det lidt tricky - du skal have flyttet din marengs over på et spækbræt, hvilket godt kan lade sig gøre, bare flyt det i bagepapiret og træk det forsigtigt væk under, brug evt.en kniv til at løse marengsene med. "Klask" nu skummet ud over, læg pærerne på, hak nødderne og drys dem over. Så mangler vi bare chokoladesaucen, som ikke skal være brændende, men lun - hæld den nænsomt over, men spar nu ikke for meget på det!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Så er der dessert klar, som bare smager himmelsk, du kan godt lave det hele på forkant, og så bare smække det sammen til sidst, så skal chokolade saucen bare lunes inden.

Tak til Jamie for inspiration

Velbekomme

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Sukkerhjerte

    Hvis man alligevel forbereder sin dessert i god tid, kan man ligeså godt sylte pærerne selv! Jeg vil næsten gå så langt som at påstå det er hurtigere at sylte dem selv, end at fedte rundt med de dåser der.. ;)

    En omgang syltede pærer svarende til 3 dåser, må være noget i stil med dette:

    6 store, velsmagende, faste pærer
    6 dl. vand
    300 gr. sukker
    Kornene fra 1 stang vanille

    Skræl pærerne, fjern kærnehuset og halver dem. Kog dem under låg sammen med vand sukker og vanille. Prik i dem efter 6 minutter og mærk efter om de er møre. Kog dem ellers et par minutter mere.

    Lad pærerne køle af i sukkerlagen indtil de skal bruges. Nemmere bliver det ikke! :)

  2. Hejsa – lækkert alias til at starte med :-) Det er slet ikke en dum ide, lagen bliver vel også betydelig bedre ikke?

  3. Sukkerhjerte

    Jo helt bestemt! Sylter man dem selv, smager de af pære og sukker som de skal og intet andet, uden den bitre eftersmag af metaldåse og gammelt konserveret sukker.

    Dåsefrugt er et udemærket alternativ hvis desserten skulle have været serveret for 5 minutter siden, men når ikke det tager længere tid (vil skyde på godt og vel 15 minutter) så er det ingen undskyldning for ikke at sylte dem selv! :)

    Skulle man nu lave en gammeldags pæretærte, med syltede pærer, kan sukkerlagen bruges til at glasere mørdejs låget efter tærten er bagt og afkølet, så det får en skinnende overflade. :)

    • Du har styr på sagerne, nu er vi jo mænd og holder nok på visse områder af madlavningen (her desserten) af at springe over hvor gæret er lavest, men 15 minutter kan jeg ikke modargumentere! Det er hermed noteret… tak :-)

  4. lotte

    Hvornår og i hvad skal salten tilsættes???

  5. Årh det har jeg overset at skrive i opskriften, det skal bare i sammen med sukker når du pisker hviderne! Det beklager jeg…

Smid en kommentar