Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 18. januar 2019

Scroll to top

Top

3 kommentarer

Pasta med sol og sommertomater

Familiefaren

I denne ret er det tomaterne som skal skabe helheden, og nu hvor vi nærmer os sommeren, og har været forholdsvis heldige med vejret her i Pinsen, er der virkelig god grund til at overveje denne ret. Hvis den ikke er helt maskulin nok, så kan du tredobbelte mængden af smør, olie og parmesan og tilsætte noget bacon eller kylling…

Sommermad når det er bedst...

4.0 from 1 reviews
Pasta med sommertomater
Forfatter: 
Kategori: Hovedret
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 2-4
 
Ingredienser
  • 700 gram øko cherry tomater (gerne i forskellige farver)
  • 500 g pasta (jeg brugte skruer) gem lidt vand fra pastaen
  • 50 g smør
  • En lille håndfuld parmesan (en stor hvis du er Gastromand)
  • En håndfuld basilikum
  • En håndfuld oregano
  • 1 bund forårsløg
  • 1 løg
  • 1 hvidløg
  • En sjat hvidvin
  • 5 spsk. god balsamico
  • 2 spsk. oliven olie
Tilberedning
  1. Skær løget i skiver og halver disse. Skær hvidløget i skiver, svits det i oliven ved middelvarme i en pande (gerne en wokpande hvis du har en)
  2. Skær tomaterne i kvarte og steg dem med når løgene er faldet lidt sammen
  3. Tilsæt balsamico og hvidvin og skru ned til svag varme
  4. Sæt pastaen over
  5. Nu lader du det simre i ca. 10 minutter
  6. Skær forårsløget i skiver på størrelse med en lille lillefinger, hak krydderurterne og steg det med i et par minutter
  7. Tilsæt smør!
  8. Hvis det bliver for tørt så tilsæt lidt pastavand
  9. Bland nu pastaen sammen med tomatblandingen
Noter og anretning
Anret i en stor rustik skål midt på bordet server fx lidt groft brød til og et kølig glas hvidvin til.

Tak til Jamie for inspiration.

Kommentarer

  1. Det ser rigtigt lækkert ud. Vi har lige nu 10 lækre salater på vores hjemmeside: http://www.dropslankekuren.dk/?p=13907

  2. Ser da super godt ud – Må prøves

Smid en kommentar

Hvad synes du om opskriften: