Gastromand.dk | 14. August 2018

Scroll to top

Top

6 kommentarer

To slags fisk med karrysauce og en r√łvfuld salat

To slags fisk med karrysauce og en r√łvfuld salat
Familiefaren

Jeg m√• nok hellere starte med en disclaimer: Dette indl√¶g indeholder hovedsageligt fisk og gr√łntsager! Og hvorfor nu det? Jo, sagen er den, at jeg som den Familiefar jeg jo er, har takket p√¶nt ja til at modtage en ordentlig r√łvfuld fisk for at teste konceptet fra Skagenfood, da jeg t√¶nkte, at det ville v√¶re en god m√•de, at f√• mine 3 piger til at spise noget mere fisk (og f√• nogle flere fiskeopskrifter ud over disken her p√• Gastromand)!

Pakkerne fra Skagenfood kommer i √łvrigt allerede med opskrifter, udviklet af bl.a. Jacob Dahl, tidligere Br√łndums Hotel, men det skal jo ikke forhindre en gastromand i at freestyle lidt og s√¶tte sit eget pr√¶g p√• retterne…

 

Det ser nu indbydende ud...

Fresh fish…

Nå, men i disse leverancer fra Skagenfood kommer der altså også en del salat med Рdet lever vi med. Og nu hvor de lyse nætter stadig er her og grillen alligevel står der Рskal vi så ikke bare komme i gang?

Til de lyse nætter: Stegt lange og grillet lask
Forfatter: 
Kategori: Hovedret
K√łkken: Dansk
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 6
 
Ingredienser
Laks og Lange
 • 500g laksefilet
 • 500g langefilet
 • 1 spsk sm√łr
 • 2 spsk oliven olie
 • Salt/peber
Karrysauce!
 • 2 skalottel√łg
 • 1 √¶ble
 • ¬Ĺ fennikel
 • 2 fed hvidl√łg
 • 20 g/1 spsk revet ingef√¶r rod
 • 1.2 tsk karry (det er meget afh√¶ngig af hvor st√¶rk din karry er)
 • 3 dl god h√łnsefond
 • 2 dl fl√łde
 • Salt/peber
Basquaise:
 • 1 r√łdpeber
 • 2 l√łg
 • 3 tomater
 • 4 kviste timian
 • 3 fed hvidl√łg
 • 1 spsk sm√łr
 • 1 spsk oliven olie
 • Saften af en ¬Ĺ citron
 • Salt/peber
Kartoffelsalat
 • 500 gram nye kartofler
 • 2 modne avokadoer
 • 75 gram rygeost
 • 1 bundt purl√łg
 • 1 bundt br√łndkarse
 • 1 citron
 • 2 nye l√łg med top eller for√•rsl√łg
 • 2 spsk jomfru oliven olie
 • Salt/peber
Tilberedning
Laks og Lange
 1. Giv begge fisk en omgang salt og peber og lad dem trække i 10 min.
 2. Lange steges p√• en pande i en god sjat olie som er varmet godt op. Den skal have ca. 3-4 minutter. Efter 2 min tils√¶tter du sm√łrret og h√¶ldet det over fisken indtil tiden er g√•et.
 3. Laksen steges på en grill for fuld hammer på skinsiden. Pensel den med olie inden. Den skal have ca. 4 minutter.
Karrysauce
 1. Varm en lille gryde op med en god sjat olie. Hak l√łg, fennikel, √¶ble, hvidl√łg groft og svits det grundigt i 5 min.
 2. Tilsæt så karry og giv det yderligere 3 min.
 3. Tils√¶t fond og reducer kraftigt, til ca. 1 dl tilbage. Det tager ca. 20-25 min., g√•r der l√¶ngere sker der ikke noget, bare pas p√• det ikke bliver helt t√łrt.
 4. Si s√• skidtet og tils√¶t fl√łden og kog ind til passende konsistens. Lige inden servering kan du give det en god omgang piskning, s√• det skummer lidt op. Er du til textura, s√• bank noget Lecite i - s√• skal du se skum!
Basquaise
 1. Varm en pande godt op med olie og sm√łr. Tils√¶t hvidl√łggene hele og riv timian-bladene af to af kvisterne og smid dem p√•. Lad det bruse af.
 2. Sk√¶r gr√łntsagerne i strimler, fors√łg at g√łre det nogenlunde ensartet.
 3. N√•r sm√łrret er bruset af, s√• tils√¶tter du gr√łntsagerne og svitser dem ved h√łj varme i 3 min. Tils√¶t det sidste timian og citron til sidst.
Kartoffelsalat
 1. Kog kartoflerne perfekt - altså 7 min., masser af salt og fx en kvist timian i og lad dem trække resten af tiden. Tro mig, det virker!
 2. Mos avokadoerne og rygeosten sammen med citron, salt og peber.
 3. Snit l√łgene og purl√łg fint og vend det i.
 4. N√•r kartoflerne er k√łlet lidt af vendes det hele sammen.
Enhver Gastromands mareridt!

Enhver Gastromands mareridt?!

Nyd nu de hvide danske aspages imens sæsonen er!

Nyd nu de sidste danske asparges!

Karrysauce in the making...

Karrysauce in the making…

Ja jeg ved det, gr√łntsager...

Ja jeg ved det, flere gr√łntsager…

Jeg lyver ikke, men jeg har aldrig lavet bedre karrysauce...

Jeg lyver ikke, men jeg har aldrig lavet bedre karrysauce…

Derfor hedder det nok en "Lange"...

Derfor hedder det nok en “Lange”…

 

Hvis I insisterer p√• at f√• opskrifter p√• salaterne, s√• kan jeg nok godt overtales. Mellem os, s√• var de faktisk gode, og den med hvide aspages og p√¶re kunne sagtens f√• et genvalg herhjemme. Hvis s√¶sonen ikke passer med de hvide aspages, s√• kunne den sagtens laves med knuste valn√łdder og for√•rsl√łg i stedet.

 

Appelsin-marinerede p√¶rer, frillice salat, hvide asparges og valn√łdde--vinaigrette...

Appelsin-marinerede p√¶rer, frillice salat, hvide asparges og valn√łdde–vinaigrette…

Fennikel/æble salat...

Fennikel/√¶ble salat…

Avokado-rygeost creme og nye kartofler - win!

Avokado-rygeost creme og nye kartofler – win!

S√• er der serveret... Ros√©'en var i √łvrigt perfekt dertil...

S√• er der serveret… Ros√©’en var i √łvrigt perfekt dertil…

 

Du kender sikkert konceptet med leverance til d√łren af forskellige varer, Skagenfood er blot en af dem, sidste sommer testede vi lidt fra Gris & Ko, som nogle af jer m√•ske husker. Skagenfoods leverance er nu helt i top – jeg undrede mig lidt over en seddel hvor de beklagede, at avokadoerne ikke kunne f√•s b√•de “ready to eat” og √łkologiske, da jeg ikke havde forestillet mig, at alt var √łkologisk – men det er det, og det er indtil videre l√¶kre varer, hele vejen igennem.

Hvilken fisk er i √łvrigt din favorit p√• grillen?!¬†

 

Kommentarer

 1. Fynboen

  Synes ikke jeg f√•r mareridt over gr√łntsager. S√• l√¶nge vi stadig m√• lege med sm√łr, olie, fl√łde, √¶g osv… :-)

  • Du har ret min K√¶re Fynbo – heldigvis overlevede jeg – faktisk m√• jeg tilst√•, at ovenst√•ende ordning har bidt mig rigtig godt og grundigt i r√łven, konen forlanger nu, at det skal v√¶re fast leverance i huset – for evigt! For evigt! S√• m√• jeg jo se om jeg kan f√• fiskeburger p√• menuen en gang om ugen :-) nej sp√łg til side, det er faktisk vildt l√¶kkert det Skagenfood leverer, jeg vil se om jeg kan lave nogle nye opskrifter idag, hvor n√¶ste sending kommer…

   • Fynboen

    Husk at få noget ud af den handel. Nyt grej, en herretur eller lignende :-D

 2. Karina andersen

  Jeg ville da mægtig gene tjekke de der salat opskrifter ud. Og kartofler med advokado lyder spændende

  • Hej Karina, dette er vist den f√łrste opskrift jeg lavede med Skagenfood, husker den tydeligt, det blev virkelig ogs√• godt. Ja det passer glimrende, rygeost er i √łvrigt ogs√• en god kombinationen til kartoffelsalat…

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: