Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 24. juli 2024

Scroll to top

Top

6 kommentarer

To slags fisk med karrysauce og en røvfuld salat

To slags fisk med karrysauce og en røvfuld salat
Gastromand

Jeg må nok hellere starte med en disclaimer: Dette indlæg indeholder hovedsageligt fisk og grøntsager! Og hvorfor nu det? Jo, sagen er den, at jeg som den Familiefar jeg jo er, har takket pænt ja til at modtage en ordentlig røvfuld fisk for at teste konceptet fra Skagenfood, da jeg tænkte, at det ville være en god måde, at få mine 3 piger til at spise noget mere fisk (og få nogle flere fiskeopskrifter ud over disken her på Gastromand)!

Pakkerne fra Skagenfood kommer i øvrigt allerede med opskrifter, udviklet af bl.a. Jacob Dahl, tidligere Brøndums Hotel, men det skal jo ikke forhindre en gastromand i at freestyle lidt og sætte sit eget præg på retterne…

 

Det ser nu indbydende ud...

Fresh fish…

Nå, men i disse leverancer fra Skagenfood kommer der altså også en del salat med – det lever vi med. Og nu hvor de lyse nætter stadig er her og grillen alligevel står der – skal vi så ikke bare komme i gang?

Til de lyse nætter: Stegt lange og grillet lask

5 fra 1 stemme
Forb. tid: 1 time 15 minutter
Tilb. tid: 1 time 15 minutter
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Laks og Lange

 • 500 g laksefilet
 • 500 g langefilet
 • 1 spsk smør
 • 2 spsk oliven olie
 • Salt/peber

Karrysauce!

 • 2 skalotteløg
 • 1 æble
 • ½ fennikel
 • 2 fed hvidløg
 • 20 g/1 spsk revet ingefær rod
 • 1.2 tsk karry det er meget afhængig af hvor stærk din karry er
 • 3 dl god hønsefond
 • 2 dl fløde
 • Salt/peber

Basquaise:

 • 1 rødpeber
 • 2 løg
 • 3 to mater
 • 4 kviste timian
 • 3 fed hvidløg
 • 1 spsk smør
 • 1 spsk oliven olie
 • Saften af en ½ citron
 • Salt/peber

Kartoffelsalat

 • 500 gram nye kartofler
 • 2 modne avokadoer
 • 75 gram rygeost
 • 1 bundt purløg
 • 1 bundt brøndkarse
 • 1 citron
 • 2 nye løg med top eller forårsløg
 • 2 spsk jomfru oliven olie
 • Salt/peber

Sådan gør du

Laks og Lange

 • Giv begge fisk en omgang salt og peber og lad dem trække i 10 min.
 • Lange steges på en pande i en god sjat olie som er varmet godt op. Den skal have ca. 3-4 minutter. Efter 2 min tilsætter du smørret og hældet det over fisken indtil tiden er gået.
 • Laksen steges på en grill for fuld hammer på skinsiden. Pensel den med olie inden. Den skal have ca. 4 minutter.

Karrysauce

 • Varm en lille gryde op med en god sjat olie. Hak løg, fennikel, æble, hvidløg groft og svits det grundigt i 5 min.
 • Tilsæt så karry og giv det yderligere 3 min.
 • Tilsæt fond og reducer kraftigt, til ca. 1 dl tilbage. Det tager ca. 20-25 min., går der længere sker der ikke noget, bare pas på det ikke bliver helt tørt.
 • Si så skidtet og tilsæt fløden og kog ind til passende konsistens. Lige inden servering kan du give det en god omgang piskning, så det skummer lidt op. Er du til textura, så bank noget Lecite i - så skal du se skum!

Basquaise

 • Varm en pande godt op med olie og smør. Tilsæt hvidløggene hele og riv timian-bladene af to af kvisterne og smid dem på. Lad det bruse af.
 • Skær grøntsagerne i strimler, forsøg at gøre det nogenlunde ensartet.
 • Når smørret er bruset af, så tilsætter du grøntsagerne og svitser dem ved høj varme i 3 min. Tilsæt det sidste timian og citron til sidst.

Kartoffelsalat

 • Kog kartoflerne perfekt - altså 7 min., masser af salt og fx en kvist timian i og lad dem trække resten af tiden. Tro mig, det virker!
 • Mos avokadoerne og rygeosten sammen med citron, salt og peber.
 • Snit løgene og purløg fint og vend det i.
 • Når kartoflerne er kølet lidt af vendes det hele sammen.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Enhver Gastromands mareridt!

Enhver Gastromands mareridt?!

Nyd nu de hvide danske aspages imens sæsonen er!

Nyd nu de sidste danske asparges!

Karrysauce in the making...

Karrysauce in the making…

Ja jeg ved det, grøntsager...

Ja jeg ved det, flere grøntsager…

Jeg lyver ikke, men jeg har aldrig lavet bedre karrysauce...

Jeg lyver ikke, men jeg har aldrig lavet bedre karrysauce…

Derfor hedder det nok en "Lange"...

Derfor hedder det nok en “Lange”…

 

Hvis I insisterer på at få opskrifter på salaterne, så kan jeg nok godt overtales. Mellem os, så var de faktisk gode, og den med hvide aspages og pære kunne sagtens få et genvalg herhjemme. Hvis sæsonen ikke passer med de hvide aspages, så kunne den sagtens laves med knuste valnødder og forårsløg i stedet.

 

Appelsin-marinerede pærer, frillice salat, hvide asparges og valnødde--vinaigrette...

Appelsin-marinerede pærer, frillice salat, hvide asparges og valnødde–vinaigrette…

Fennikel/æble salat...

Fennikel/æble salat…

Avokado-rygeost creme og nye kartofler - win!

Avokado-rygeost creme og nye kartofler – win!

Så er der serveret... Rosé'en var i øvrigt perfekt dertil...

Så er der serveret… Rosé’en var i øvrigt perfekt dertil…

 

Du kender sikkert konceptet med leverance til døren af forskellige varer, Skagenfood er blot en af dem, sidste sommer testede vi lidt fra Gris & Ko, som nogle af jer måske husker. Skagenfoods leverance er nu helt i top – jeg undrede mig lidt over en seddel hvor de beklagede, at avokadoerne ikke kunne fås både “ready to eat” og økologiske, da jeg ikke havde forestillet mig, at alt var økologisk – men det er det, og det er indtil videre lækre varer, hele vejen igennem.

Hvilken fisk er i øvrigt din favorit på grillen?! 

 

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Karina andersen

  Jeg ville da mægtig gene tjekke de der salat opskrifter ud. Og kartofler med advokado lyder spændende

  • Hej Karina, dette er vist den første opskrift jeg lavede med Skagenfood, husker den tydeligt, det blev virkelig også godt. Ja det passer glimrende, rygeost er i øvrigt også en god kombinationen til kartoffelsalat…

 2. Fynboen

  Synes ikke jeg får mareridt over grøntsager. Så længe vi stadig må lege med smør, olie, fløde, æg osv… :-)

  • Du har ret min Kære Fynbo – heldigvis overlevede jeg – faktisk må jeg tilstå, at ovenstående ordning har bidt mig rigtig godt og grundigt i røven, konen forlanger nu, at det skal være fast leverance i huset – for evigt! For evigt! Så må jeg jo se om jeg kan få fiskeburger på menuen en gang om ugen :-) nej spøg til side, det er faktisk vildt lækkert det Skagenfood leverer, jeg vil se om jeg kan lave nogle nye opskrifter idag, hvor næste sending kommer…

   • Fynboen

    Husk at få noget ud af den handel. Nyt grej, en herretur eller lignende :-D

   • Spoken like a true Gastromand! :-)

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering