Gastromand.dk | 18. November 2017

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Ny tatar-bar i KBH: “En omgang råt kød med det hele, tak”

Ny tatar-bar i KBH: “En omgang råt kød med det hele, tak”
Familiefaren

Har du også længe gået og været frustreret over, at du ikke lige kan få råt kød, når det lige passer dig at poppe forbi? Sådan har vi haft det på Gastromand i årevis – heldigvis har en ung fyr ved navn Olivier Geppel hørt vores bønner og åbnet den første tatar-bar på Vesterbro…

Vi hilser råt kød velkommen på Gastromand! Der findes næsten ikke noget mere maskulint end at hakke et lækkert stykke okseinderlår eller en mørbrad og mixe den med salt og syrligt og bare nyde det i store mundfulde. Samme følelse kan du nu få på Istedgade 109 på “Tatar“.

Vi ankommer en fredag eftermiddag, hvor der er masser af liv på trods af det grå vejr for at se stedet an. Vi bestiller næsten alt på kortet selv om vi får en advarsel om, at det måske er rigeligt med mad – “Ro på” svarer jeg, “jeg er i god træning”. Ejeren Oliver smiler og tager imod ordren. Du kan vælge mellem at få din tatar i en sprød bolle eller på en bakke med brød ved siden af, jeg vælger lidt af hvert og bestiller også en salat med syrlig dressing on the side.

Menuen og ejeren…

På kortet finder du fem forskellige udgaver, hvor du kan få okse, kalv og laks som “hovedingrediens”. Den første er den “klassiske” med en krydret dressing, tomat, kapers og rødløg. Så kan du få laks med rygeost og radiser, en udgave mere med okse, tomatdressing og parmesan, en med kalv, ærter og rugbrød og til sidst en uden kød, som vi naturligvis gik i en stor buen udenom – vi går ikke på en tatar-bar for ikke at spise kød. Hvis du i øvrigt nogensinde ser en Gastromand bestille noget uden kød, så skynd dig at ringe 112, for så er det noget helt galt!

Økologisk kød og bæredygtig fisk – sådan!

Vi rykker udenfor med en par kolde øl og venter på maden. Imens kigger jeg lidt på konceptet, fordi jeg gerne vil vide lidt om kødet og laksen. Kødet er økologisk og kommer fra fritgående danske kvæg, laksen er bæredygtige og kommer fra Færøerne og grøntsagerne kommer primært fra gårde ved Lammefjorden – “helt perfekt” tænker jeg. Priserne ligger mellem 80-95 kr. hvor laksen er dyrest.

Hele herligheden…

Så ankommer maden og The Feast is on! Min medspiser når næsten at hapse et stykke sprødt parmesan inden jeg skyder billedet af bare iver, hvilket er forståeligt – det ser nemlig lækkert ud. Den med okse og parmesan er ikke i bolle, men det er resten. Det smager godt og er friskt og lækkert – den klassiske er godt saltet og har fået godt med syre – præcis som det skal være.

Rørt tatar i bolle…

Laksen har for mig lidt store stykker, en lille nem justering med at skære dem ud i mindre ville gøre det endnu bedre. Rygeosten og radiserne passer dog helt perfekt.

Laks og rygeost…

Den bedste er dog uden tvivl den med okse, tomatdressing som er meget intens og parmesan – den er fandme i orden og adskiller sig ret meget. Den ferske og rene smag af kød bliver bare bedre med den salte parmesan og så den her dressing af tomat – virkelig godt gået. Den valgte jeg at få uden bollen, (bollen kommer ved siden af), det gør så, at køddet kommer mere til udtryk uden “forstyrrelse” af brødet. Men det er en smagssag, og for mig fungerede det også med bollen.

Okse – tomat – parmesan – virkelig en vinder!

Mangler der noget? Ja for at være ærlig så mangler jeg sgu mine pommes frites – men så igen, konceptet virker til at være med fokus på sundhed og egentlig er det jo ret kalorielet at spise tatar så en omgang friture ville nok ødelægge denne idé lidt. Men for pokker hvor kunne en sprød fritte være lækkert til ovenstående! Men fair nok, hvis det ikke bliver vejen frem for stedet og Oliver – Gastromand approved anyway!

Regningen for fire forskellige retter samt salat lyder på 365 kr. og du går meget mæt derfra – nu skulle vi lige smage så meget som muligt, men reelt kan du sagtens nøjes med en enkelt og en salat.

Vi hilser Vesterbro nyeste bar velkommen in the hood!

Smid en kommentar