Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 19. marts 2024

Scroll to top

Top

10 kommentarer

Smørrebrød med tatar

Tatar
Webmasteren

Smørrebrødet er i gang med en kæmpe renæssance i Danmark og udlandet er efterhånden også ved at få øjnene op for den danske specialitet.

Råt kød er er en af vores absolutte yndlingsspiser og nu har vi den fantastisk store ære at kunne præsentere opskriften på Danmarks vel nok mest populære smørrebrødsudgave af tataren – tilmed fra smørrebrødskongen Adam Aamanns egen hånd!

 

Læs også: Aamanns appetit er hyggelig

Tatar

Adam Aamanns opskrift på smørrebrød med tatar

4.20 fra 10 stemmer
Antal: 4

Ingredienser

Tatar

  • 600 g hakket skært oksekød inderlår, yderlår eller lårtunge
  • 1 spsk grov sennep
  • 1 1/2 spsk koldpresset rapsolie
  • 16 cornichoner
  • 3 spsk kapers
  • 1 skalotteløg
  • 4 spsk friske estragonblade
  • salt og friskkværnet peber

Urtecreme

  • 1 dl æggeblommer
  • 5 æg
  • 100 g kogt gulerod
  • 50 g grøntsagsfond kogt med krydderurter
  • 5 dl olie
  • 1 tsk dijonsennep
  • 2 spsk æbleeddike
  • salt og friskkværnet peber

Kartoffelchips

  • 4 små kartofler
  • 2 dl neutral olie
  • Salt

Sådan gør du

Tatar

  • Rør oksekødet med grov sennep og raspolie og smag til med salt og peber. Skær cornichonerne i kvarter på langs.
  • Skær skalotteløget i tynde ringe og prik løgringene ud af skiverne.

Urtecreme

  • Kog æggene og pil blommerne ud.
  • Kog guleroden i vand, til den er helt mør, i ca. 20 minutter, køl af og blend til puré i en foodprocessor eller blender.
  • Kom puréen på et rent viskestykke, fold viskestykket omkring puréen og vrid så meget saft som muligt ud af puréen.
  • Kør den tørre puré, dijonsennep, æggeblommer og eddike i en foodprocessor eller blender og tilsæt olien langsomt i en tynd stråle, til al olien er emulgeret.
  • Fortynd med grøntfonden undervejs og smag til med salt og peber.

Kartoffelchips

  • Skrub kartoflerne, skyl dem og skær dem i meget tynde skiver. Varm olien op og friter kartoffelskiverne i olien, kom dem i 2-3 hold ad gangen.
  • Tag kartoffelskiverne op med en hulske, når de er gyldne og sprøde, dryp dem af på køkkenrulle og drys med salt.

Noter

Del tataren i 4 lige store dele og bred hver del ud på en tallerken, som en flad bøf. Dryp klatter af urtecreme rundt ovenpå, fordel cornichoner, kapers, ringene af skalotteløg og estragonblade over tataren. Slut af med kartoffelchips. Server med friskbagt groft brød.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Mon ikke vi kan se frem til en opskrift eller to mere fra Adam i den nærmeste fremtid?

Er du også fan af tatar, så smid da lige et LIKE!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Bettina

    3 stars
    1 dl æggeblommer og 5 æg. Kan ikke helt se hvor der skal bruges hvad???

  2. René Bjørn Jensen

    Mængden af urtecreme er alt for meget. Der er kun brug for 1/4 af det oplyste.

  3. Hvor er det vildt – aldrig troede jeg at jeg skulle sige det – men jeg kan hermed godt lidt tatar! Dog måtte jeg lige på lån efter noget sennep ved naboen, som viste sig at låne mig en der var ved at banke mig af stolen :) og kapers er heller ikke lige min stærke side. Men billedet narrede mig til at prøve det, og kan kun sige god for dette! 5/5

  4. Birgit

    Og hvilken vin skulle jeg så vælge? Pinot noir!!! Eller kunne jeg tage champagne!!! Nogen forslag?

    • Vintagechampagne ville være suverænt til!

  5. 4 stars
    Aamans tatar er super lækker! Det er bare for længe siden sidst!

  6. 5 stars
    Det er så godt det der !! .. Nej hvor bliver jeg bare sulten nu.

    Jeg må virkelig, have lavet mig sådan en kongemad her i weekenden, jeg glæder mig allerede.

    Der er altså bare ikke noget som en perfect tatar mad.

    Bedste Hilsner
    Søren

  7. Birgit Worman

    It looks & sounds wonderful ! If only I was in Denmark to give it a try! Of course I can try to make myself.

    It sounds WONDERFUL ! If only I were in Denmark where I could give it a try without having to make it for myself.

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering