Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 13. november 2019

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Weekendtesten: Aamanns appetit er hyggelig

Webmasteren

Inspireret af Mads Madglads Mand – lav din snaps! rev jeg for nylig Aamanns Kryddersnaps ned af hylden i et nærliggende supermarked, hvorefter den blev konsumeret med stor tilfredshed på terrassen i svigerforældrenes sommerhus.

Adam Aamann er netop nu på trapperne med sin 3. restaurant Aamanns/Copenhagen, hvor han altså bliver den anden dansker efter Mads Refslund til at indtage selveste New York. Der er dog ikke meget New Yorker stemning over hans nye kogebog Aamanns appetit.

Udseende og førstehåndsindtryk

Bogens underoverskrift er “Hyggelige retter til gode dage” og den hyggelige og positive stemning gennemsyrer bogen – bl.a. er de første tre billeder i bogen henholdsvis en gammel grøn cykel, en familie sidende foran et gammelt sommerhus og et glødende bål. Der er tale om en hardback med lidt over 200 sider i et format lidt mindre end en A4-størrelse, hvilket stemmer fint overens med bogens generelle udtryk.

Struktur

Bogen er forholdsvis klassisk bygget op, med overskrifter som Salater, Frokost, Oste & bagværk. Og det er vel kun kapitlet Røget der rigtig skiller sig ud.

Hver opskrift starter ud med en kort introduktion – i form af en kort anekdote, en introduktion/uddybning af en eller flere af rettens hovedingredienser eller tilberedningmetoder – kort sagt bonusinfo man bliver klogere af.

Billeder

Billederne i bogen understreger den hyggelige og positive tone i bogen. De er lyse, lækre og oser af dansk sommer – lige til at blive i godt humør af. Lidt atypisk indeholder flere af billederne Adam selv igang med at plyndre en bærbusk, bære brænde til et bål eller noget tredje.

Opskrifter

Opskrifterne er forholdsvis simple, let tilgængelige, overvejende  nordiske og kan vel bedst betegnes som klassikkere med et moderne nordisk twist. Som eksempelvis Løgsuppe med mørkt maltøl og surdejsbrød, Marsklam-frikassé med sommergrønt, ramsløg og kørvel, samt den øverste på min to-cook-liste Braiserede oksekæber med majs, ribs og kartoffelkompot med skovmærke.

Jeg har allerede lavet et par af opskrifterne – ubevidst, men ikke overraskende mens jeg har været i sommerhus.

Når vi herhjemme enten sylter, salter eller ryger vores råvarer, er det ikke ud fra en bydende nødvendighed som for bare 100 år siden, men udelukkende fordi vi elsker smagen.

Jeg bliver lige nødt til at fremhæve kapitlet Røget, der løfter bogen op over gennemsnittet. Med opskrifter som Røget makrel med æggeblomme og hjemmelavet rygeost,  Letrøget leverpølse krydret med nellike og sort peber og ikke mindst Hjemmerøget bacon med enebær virker Adam virkelig på hjemmebane og jeg ser frem til en hel bog fra hans hånd kun med “røgerier”.

Dommen

Alt i alt en gennemført kogebog, som jeg med garanti vil vende tilbage til næste gang jeg besøger den i sommerhuset.

 

Fakta:
Forfatter: Adam Aamann-Christensen
Fotograf: Columbus Leth
Vejl. pris: 270,-
Sideantal: 218
Forlag: Politikens Forlag
Bogen kan købes hos eLounge til 213,-

Stik os en kommentar

Smid en kommentar