Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 22. april 2024

Scroll to top

Top

2 kommentarer

VIN UDEN PIS: En VUPPER med det hele

VIN UDEN PIS: En VUPPER med det hele
Vinhjernen

Så nåede vi til den sidste Vin Uden Pis (på redaktionen kaldet VUP) i denne omgang. Og temaet er det gammelkendte ”Blandede bolsjer” hvor man må sende hvad som helst ind.  Sæsonen taget i betragtning er det ikke så underligt, at de fleste vine er røde og tunge. Vi kommer både omkring store klassikere som barolo og chateauneuf-du-pape, men der er også sjov spansk garnacha, bordeaux og riesling fra Mosel på menuen. Karaktererne spænder helt fra 3 til 6, med stor overvægt af gode vine, heldigvis.

Tak for denne gang og send os gerne dit input til hvilken slags vinstof, du kunne tænke dig at se her på kanalen.

En VUPPER med det hele

Sassocupo Buccia Nera Chianti Superiore 2018

Pris: 109,- (normalpris 189,-)

Forhandler: Kjær&Sommerfeldt

Krydret næse med moden, mørk frugt og et pift af ”nymalet”. Velstrukturet mund med både saftighed og stramme, men medgørlige tanniner.  Fin lille, chianti til din hjemmelavede cacio e pepe eller carbonara.


3 Wooly Sheep Pinot Noir 2020

Pris: 115,- (normalpris 175,-)

Forhandler: Kjær&Sommerfeldt

New Zealandsk pinot med lidt stram næse med smådirty frugt og en reduktiv, krudtet tone, der dog hurtigt damper af. Munden er tør og rank og en lille smule kedelig. Over tid åbner vinen op og får lidt mere charme, men den er meget forknyt fra start, så giv den en ordentlig maveplasker i en karaffel.


Massimo Rivetti Barolo 2018

Pris: 259,- v. 3 stk. (normalpris 289,-)

Forhandler: Jysk Vin
Tobakskrydret kirsebærfrugt og ruskind dominerer den indbydende næse. Munden er en skruestik af vilde tanniner, helt som det skal være på ung barolo. Vellavet og med rustik charme.


Chapoutier Chateauneuf du Pape  ”La Bernardine” 2018 [BEDST I TEST]

Pris: 259,- (normalpris 385,-)

Forhandler: Kjær&Sommerfeldt

Næsen har parfumeret duft af mørke bær og et strejf af engelsk lakrids. Munden er kraftig og intens med charmerende frugt og begyndende blide tanniner. Klassisk neuf, du godt kan drikke resten af vinteren men som også snildt kan ligge nogle år i dit januarudsalgsvinkøleskab.


Sierra de Gredos Rico Nuevo 2020

Pris: 99,- (Normalpris 165,-)

Forhandler: Kjær&Sommerfeldt

Diskret næse med blid duft af knap modne røde bær. Munden er nærmest prikkende frisk med læskende frugt og raspende tanniner. Herligt saftig og rustik, charmerende vin.


Chateau Ladignac 2018 [BEDST TIL PRISEN]

Pris: 79,95  v. 6 stk. (normalpris 119,-)

Forhandler: Jysk Vin

Der er godt med fuldfed frugt og vanilje fra fad i næsen på denne cru bourgeois fra Medoc. Munden er let og elegant i udtrykket med flot balance mellem frugt, tannin og alkohol. Nydelig og drikkevenlig bordeaux til yderst rimelig pris, der sender den op på max-karakter.


Monte Antico 2018

Pris: 75,- v. 6 (normalpris 99,95)

Forhandler: Jysk Vin
Mild duft af mandel, ribs og kirsebær. Saftig mund domineret at let frugt med fint doseret tannisk bid.  Drik i store slurke til hjemmelavet pizza.


Domaine Alary Cairanne Tradition 2020

Pris: 130,- v. 6 (normalpris 145,-)

Forhandler: Jysk Vin

Dejlig næse med boysenbær og en lille røgtone. Yderst charmerende mund med smuk harmoni og spændstig frugt. Lille lakridset bitterhed runder nydeligt af. Godt køb!


Rosch J.R Feinherb 2021

Pris: 115,- v. 6 (normalpris 129,-)

Forhandler: Jysk Vin

Dejligt blomsterparfumeret næse med limeskal og stikkelsbær. Munden er ren riesling fryd med sitrende syre og masser af drinkability. Køb rigeligt.

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Jørgen Jepsen

    Chateau Ladignac. Vin uden pis..?

    3.5 på Vivino vidner om en tvivlende og troværdig berettigelsen af højeste karakter;-)

    Ellers mange glimrende opskrifter og indlæg på Gastromand.

    • Hej Jørgen, tak for din kommentar. Karakteren er et udtryk for min subjektive, men professionelle bedømmelse på dagen. Det er også prisen, der trækker den sjette Gastromand hjem, god bordeaux til den pris er sjældent. Vivino ratings er jo et gennemsnit af alle mulige tilfældige menneskers vurdering, og jeg tager dem personligt med et gran salt, ligesom jeg gør med restaurantratings på Tripadvisor. Men jeg kan love dig at vurderingen af denne vin er aldeles uvildig og blot et udtryk for min oplevelse og begejstring. Mvh Anders/Vinhjernen

Smid en kommentar