Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 6. december 2023

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Nu kan du bestille en “Gastromand” hos Ida Davidsen…

Nu kan du bestille en “Gastromand” hos Ida Davidsen…
Gastromand

En tanke, en mail, et opkald, et kort møde over en øl var starten på et lille projekt som skulle ende med, at du i dag kan bestille en ”Gastromand” på Restaurant Ida Davidsen og det synes vi, at du skal have lov til at opleve! 

Vi spoler lige tiden lidt tilbage! Jeg er ret så heldig at have en kæreste som ikke blot er fantastisk men også vildt kreativ og har et sind der ofte ser sammenhæng, som går min næse forbi. Hun arbejder i KBH K og en dag går vi forbi Ida Davidsen hvor hun noget tid efter spørger hvorfor vi egentlig ikke laver et stykke smørrebrød med Danmarks Smørrebrødsjomfru? Jeg tænker først, at det er umuligt – men jeg bliver overtalt og samme dag skriver jeg en mail. Kort tid efter er der allerede svar og Oscar Davidsen Siesby beder mig pænt om at kontakte ham. Herefter er der ikke langt fra tanke til handling….

Klar til frokost…

Restaurant Ida Davidsen

Inden vi går til stålet, så lad os lige vende hele legandariske restaurant med jer. Ser I – De er vilde med smørrebrød i den familien Davidsen. Så vilde at de er nået til femte generation, der har gjort den højtbelagte danske frokostspise til sit levebrød. Det hele startede tilbage i det magiske år 1888, hvor Ida Davidsens oldefar Oscar grundlage forretningen på Nørrebro, som kunne bryste sig af, at have ikke mindre end 177 stykker smørrebrød at vælge imellem. I dag findes den i Store Kongensgade i det indre København.

Anders – Ida og Mads…

Ida Davidsen anses for at være Danmark bedste bud på godt gammeldags smørrebrød og med luksusstykker opkaldt efter vore tids største danskere, som desuden også har besøgt og stadig gør det kan man vel godt sige, at der er noget om snakken. For eksempel kan man sætte tænderne i Uffe Ellemann (nok værd at overveje!) eller Victor Borge. Den gamle showmand er et stykke med laks, frisk marineret stenbiderrogn, krebsehaler, grønlandske rejer, lime og dildmayonnaise.

Århusianeren, Webmasteren og Eksilsønderjyden…

Restaurant Ida Davidsen…

Smørrebrød på rekord tid

På sådan cirka nul komma fem havde Oscar og deres kyndige køkkenchef Brian lavet et forslag til et lækkert stykke smørrebrød! Hjemmelavet rugbrød, godt med smør, grofthakket oksetatar med orientalsk krydderi, friteret gulerød, knust bacon, koriander bearnaise og frisk koriander! Hvordan smager det mon? Jeg havde fornøjelsen af at være den første som smagte og det var himmelsk.

Familiefaren smager…

Herefter var der faktisk kun nogle få ting som blev finpudset – men i store træk blev “Gastromanden” eller “Gastroboys”, som Oscar så sødt kalder den, født. Du kan bestille den allerede nu og den vil være at finde på kortet i efteråret.

Køkkenchefen Brian i aktion…

I stedet for jeg ævler løs så er det måske bedre vi lige genser noget af det liv-streaming vi lavede på dagen:

For os var det lige i skabet – vi elsker koriander og er du typen som holder lige så meget af dem som os, så vil du med garanti blive forelsket ved første øjekast. Lad os lige se en video mere hvor jeg ævler lidt mere imens Oscar sørger for fem lækre stykker til os – læg mærke til jeg lige spørger efter øl :-)

Hvis I tilfældigvis er omkring Store Kongensgade 70 så synes vi I skal lægge vejen forbi og bestille en “Gastromand” og lad os endelig høre hvad I synes om den…? Husk at bestille en “Grill-Snaps” til!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Jette Sauerberg

    Til lykke med “udødeligheden” :-)

    • Tusind tak Jette – du må simpelthen forbi og smage “os” :-)

Smid en kommentar