Gastromand.dk | 26. September 2018

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Nu kan du bestille en “Gastromand” hos Ida Davidsen…

Nu kan du bestille en “Gastromand” hos Ida Davidsen…
Familiefaren

En tanke, en mail, et opkald, et kort møde over en øl var starten på et lille projekt som skulle ende med, at du i dag kan bestille en ”Gastromand” på Restaurant Ida Davidsen og det synes vi, at du skal have lov til at opleve! 

Vi spoler lige tiden lidt tilbage! Jeg er ret sĂĽ heldig at have en kĂŚreste som ikke blot er fantastisk men ogsĂĽ vildt kreativ og har et sind der ofte ser sammenhĂŚng, som gĂĽr min nĂŚse forbi. Hun arbejder i KBH K og en dag gĂĽr vi forbi Ida Davidsen hvor hun noget tid efter spørger hvorfor vi egentlig ikke laver et stykke smørrebrød med Danmarks Smørrebrødsjomfru? Jeg tĂŚnker først, at det er umuligt – men jeg bliver overtalt og samme dag skriver jeg en mail. Kort tid efter er der allerede svar og Oscar Davidsen Siesby beder mig pĂŚnt om at kontakte ham. Herefter er der ikke langt fra tanke til handling….

Klar til frokost…

Restaurant Ida Davidsen

Inden vi gĂĽr til stĂĽlet, sĂĽ lad os lige vende hele legandariske restaurant med jer. Ser I – De er vilde med smørrebrød i den familien Davidsen. SĂĽ vilde at de er nĂĽet til femte generation, der har gjort den højtbelagte danske frokostspise til sit levebrød. Det hele startede tilbage i det magiske ĂĽr 1888, hvor Ida Davidsens oldefar Oscar grundlage forretningen pĂĽ Nørrebro, som kunne bryste sig af, at have ikke mindre end 177 stykker smørrebrød at vĂŚlge imellem. I dag findes den i Store Kongensgade i det indre København.

Anders – Ida og Mads…

Ida Davidsen anses for at vÌre Danmark bedste bud pü godt gammeldags smørrebrød og med luksusstykker opkaldt efter vore tids største danskere, som desuden ogsü har besøgt og stadig gør det kan man vel godt sige, at der er noget om snakken. For eksempel kan man sÌtte tÌnderne i Uffe Ellemann (nok vÌrd at overveje!) eller Victor Borge. Den gamle showmand er et stykke med laks, frisk marineret stenbiderrogn, krebsehaler, grønlandske rejer, lime og dildmayonnaise.

Århusianeren, Webmasteren og Eksilsønderjyden…

Restaurant Ida Davidsen…

Smørrebrød pü rekord tid

Pü südan cirka nul komma fem havde Oscar og deres kyndige køkkenchef Brian lavet et forslag til et lÌkkert stykke smørrebrød! Hjemmelavet rugbrød, godt med smør, grofthakket oksetatar med orientalsk krydderi, friteret gulerød, knust bacon, koriander bearnaise og frisk koriander! Hvordan smager det mon? Jeg havde fornøjelsen af at vÌre den første som smagte og det var himmelsk.

Familiefaren smager…

Herefter var der faktisk kun nogle fĂĽ ting som blev finpudset – men i store trĂŚk blev “Gastromanden” eller “Gastroboys”, som Oscar sĂĽ sødt kalder den, født. Du kan bestille den allerede nu og den vil vĂŚre at finde pĂĽ kortet i efterĂĽret.

Køkkenchefen Brian i aktion…

I stedet for jeg Ìvler løs sü er det müske bedre vi lige genser noget af det liv-streaming vi lavede pü dagen:

For os var det lige i skabet – vi elsker koriander og er du typen som holder lige sĂĽ meget af dem som os, sĂĽ vil du med garanti blive forelsket ved første øjekast. Lad os lige se en video mere hvor jeg ĂŚvler lidt mere imens Oscar sørger for fem lĂŚkre stykker til os – lĂŚg mĂŚrke til jeg lige spørger efter øl :-)

Hvis I tilfĂŚldigvis er omkring Store Kongensgade 70 sĂĽ synes vi I skal lĂŚgge vejen forbi og bestille en “Gastromand” og lad os endelig høre hvad I synes om den…? Husk at bestille en “Grill-Snaps” til!

Kommentarer

  1. Jette Sauerberg

    Til lykke med “udødeligheden” :-)

    • Tusind tak Jette – du mĂĽ simpelthen forbi og smage “os” :-)

Smid en kommentar