Gastromand.dk | 26. September 2018

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

REJSEGUIDE: Ta’ med p√• fisketur efter verdens bedste jomfruhummere

REJSEGUIDE: Ta’ med p√• fisketur efter verdens bedste jomfruhummere
Webmasteren

Er du lige så pjattet med jomfruhummere, som os, så tag med på fisketur i den vestsvenske skærgård efter verdens måske bedste jomfrhuhummere Рjeg lover det bliver godt!

Artiklen præsenteres i samarbejde med VisitSweden.

Sidst vi skiltes var vi p√• vej ud i den svenske nat. Det blev til et kort, men underholdnede bes√łg p√• den lokale bar i Grebbestad, hvor s√¶rligt de norske turister gav den fuld gas.

P√• dag 2 havde vi desv√¶rre en tidlig date med en hummerfisker. Desv√¶rre, fordi det bet√łd, at vi m√•tte tage den ellers l√¶kre morgenmad p√• Everts Sj√∂bod to-go.

Ingmar, Mira og jagtens på verdens bedste jomfruhummere

Efter en kort tur i Volvoen, som vi efterh√•nden er blevet ret gode venner med, st√•r vi p√• kajen i Fj√§llbacka og trykker h√•nd med Ingmar ‚Äď I know, det bliver ikke mere svensk! Ingmar er Jomfruhummerfisker og kaptajn p√• fiskekutteren Mira.

Foran os venter nogle timer på havet i jagten på, hvad Ingmar kalder, nogle af verdens bedste jomfruhummere.

Lets go fishing…

Se mine rejsekammeraters lækre video fra fisketuren:

Ingmar leverer jomfruhummere til en række af de skandinaviske toprestauranter. Og på vej mod havn fik vi syn for sagen.

Ingmar s√łkoger sine jonfruhummere i bestr√¶belserne p√• at bibeholde friskheden og sp√¶ndstigheden i k√łdet. Og for fanden hvor det virker. Aldrig. Som i ALDRIG har jeg smagt jomfruhummere, som dem vi satte til livs ombord p√• Mira. Lige der midt i den vestsvenske Sk√¶rg√•rd. Uden andet end en lunken kildevand at skylle dem ned dem. Verdens bedste brunch!

Hemmeligheden bag den suver√¶ne smag og konsistens, er, if√łlge Ingmar kombinationen af det k√łlige vand og indfangningen i ruser, der er en tidskr√¶vende proces, men det hele v√¶rd!

Af med hovedet. Ud med halen. Haps. Repeat!

Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at vi, lige der, ikke dr√łmte om et glas k√łlig Bourgogne til at sk√•le i (og m√•ske lige tage de sidste efterveer fra aftenen f√łr‚Ķ), Men p√• den anden side, fungerede jomfruhummerne helt perfekt i sig selv. Mht. Bourgognen skulle vi f√• revanche senere p√• aftenen‚Ķ

Hike og frokost i Fjällbacka

Tilbage p√• havnen i Fj√§llbacka tager vi et hurtigt hike igennem Kungsklyftan (du ved den fra Ronja R√łverdatter‚Ķ). Det kunne jo v√¶re, at man kunne samle appetit til en lille frokost p√• havnen. Pludselig st√•r vi p√• toppen af Vetteberget med udsigt over b√•de Fj√§llbacka og sk√¶rg√•rden. Vestsverige du g√łr det godt!

Vi kan ikke undgå at bemærke de mange kinesiske turister på havnen. Forklaringen viser sig at være simpel: Skuepilleren Ingrid Bergman har boet i byen og kaldte den paradis på jord; forfatteren Camilla Läckberg voksede op i Fjälbacka og en række af hendes romaner tager sit udgangspunkt i og omkring byen.

Turen til toppen har, som h√•bet, gjort os sm√•sultne og vi sl√•r os ned udenfor Bryggan Caf√© & Bistro, hvor vi har en fremragende udsigt over havnen i Fj√§llbacka. Vi kunne selvf√łlgelig have valgt pizzaen med friskfangede rejer, creme fraiche og frisk dild, men ryger p√• en gang pizza og burger ‚Äď ikke specielt svensk eller lokalt, men det var som om der alligevel ikke rigtig var noget der, rent kulinatisk, kunne overg√• jomfruhummeroplevelsen ombord p√• Mira lige med det samme.

Bare en hurtig frokost…

Mætte og tilfredse sætter vi kursen mod Smögen, hvor der skal tjekkes ind på et af den svenske vestkysts mest ikoniske hoteller.

Smögens Hafvsbad

Fra hovedindgangen ser Sm√∂gens Hafvsbad ikke ud af meget. Men allerede i receptionen emmer hotellet af √¶gte badehotelstil, som vi kender det fra Ruths hotel i Skagen eller Svinkl√łv Badehotel, dengang det stadig stod smukt ved Slettestrand.

Rigtig imponerende bliver hotellet, da vi g√•r igennem den store diningsal, ud p√• den h√łjtliggende tr√¶terasse og om p√• bagsiden af hotellet.

Foodscene in action…

Smögens Hafvsbad er kendt for sit lækre spaområde, og hvad er mere oplagt end at teste det for at samle appetit inden middagen.

Vi nupper en flaske Gamay fra baren, tager den med ud p√• den store terrasse og nyder b√•de vin og udsigt og begynder s√• sm√•t at gl√¶de os til aftenens middag, der skal indtages p√• Sk√§ret, der skal vise sig at v√¶re meget mere end, men f√łrst og fremmest en fremragende restaurant med en karismatisk k√łkkenchef.

Skål i Skærgårdens solskin

Mere om det i n√¶ste indl√¶g…

Smid en kommentar