Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 1. oktober 2023

Scroll to top

Top

9 kommentarer

Weekendtesten: Ny Bodum Pour Over kaffemaskine skuffer

Weekendtesten: Ny Bodum Pour Over kaffemaskine skuffer
Webmasteren

Bodum… Måske ikke lige et brand der rimer på Gastromand. Ikke desto mindre hr vi valgt at kaste os over Bodums første filterkaffemaskine. Argumenterne var noget i stil med: En gennemsigtig bagside med kig til 1450 watt varmelegeme i kobber, brusehovede der fordeler vandet jævnt over kaffen, men ikke mindst et kaffefilter i GULDBELAGT rustfrit stål! Now we’re talking…

Derfor valgte vi på Gastromand, en hyggelig aften/nat (hvor vi alligevel ikke skulle sove) at drikke adskillige kander kaffe mens vi lavede kaffe-duellen.

Bodum Pour Overs hovedattraktion…

Bodum er formentlig bedst kendt for deres stempelkande Bistro, som er solgt i mere end 100 mill. eksemplarer!

Læs også: Dansk produkt kæmpehit i USA

Udseende og førstehåndsindtryk

Guldfilteret og kobbervarmelegemet er naturligvis det der, i første omgang, fanger en Gastromands øje og afføder et smil på læben. Det samme gør størrelsen på kaffemaskinen- med andre ord er der tale om en stor maskine, hvilket er positivt, når vi taler gadgets, i min verden, men absolut ikke i kærestens. Det sorte design er naturligvis en smagssag, men jeg er fan.

Forvent en forholdsvis stor kaffemaskine…

Materialevalg og kvalitet

Det samme er jeg af filterets guldbelagte rustfrie stål. Hvad jeg derimod ikke er fan af, er maskinens plastkvalitet. Maskinens chassis er tyndt og føles simpelthen for billigt.

Miljørigtig kaffebrygning

Vandet opvarmes hurtigt og overhældes kaffen i det papirløse filter vha. “brusehovedet” ved 93-96 grader og løber direkte i termokanden. Idéen er god og sikrer et minimum af energiforbrug og en meget velsmagende kaffe, der betyder, at du også kan bruge lidt mindre kaffepulver, da der simpelthen trækkes ekstra smag ud af kaffen.

Gennemsigtigt gejl…

Selve testen

Bodum

1L kaffe: 4 min. rent

Temperatur: 85 grader

Temperatur efter 1 time: 76,5

Familifarens Moccamaster

1L kaffe: 5 min. 11 sek.

Temperatur: 83,6 grader

Temperatur efter 1 time: 86,1

Testen afslørede et par uheldige bivirkninger hos Bodum-maskinen:

 1. Det manglende papirfilter resulterer i en anelse kaffegrums i de sidste kopper af en kande

 2. Skal du lave en hel kande kaffe, kan filteret have svært ved at følge med – forstået på den måde at den varme kaffe har tendens til at løbe ovenud i stedet for ned gennem filteret

Til gengæld var Bodum-maskinen hurtig og mere eller mindre lydløs under brygningen af 1L kaffe. Kaffen faldt i temperatur, men havde i modsætningen til Moccamasterens kaffe præcis samme smag efter 1 time.

Dommen

Ifølge Bodum er deres vision: Udvikling af produkter, som altid opfylder de højeste krav til funktionalitet og kvalitet i forening med rimelige priser. Med en pris på den forkerte side af 1500 kr., maskinens bivirkninger og Bodums populære stempelkande in mente kunne man godt forvente mere af Bodums første regulære kaffemaskine – herunder en bedre plastikkvalitet (hvis det absolut skal være i plastik) og en pænere designet  kande, som holder bedre på varmen, der var lidt mere i tråd med brugen af kobber og guld.

For

 • Strømbesparende
 • Papirbesparende
 • Kig til varmeelement
 • Mulighed for at hælde vand direkte i beholder
 • Design – hvis man kan li’ det

Imod

 • Kaffen holdes ikke ordentlig varm i termokanden
 • Plastkvaliteten
 • Bivirkningerne fra testen
 • Design – hvis man ikke kan li’ det

 

Tekniske specifikationer:
Kaffefilter i guldbelagt rustfrit stål
1450 watt varmelegeme i kobber
Maskinen fås i farverne: Sort, rød, lime og off white.
Vejledende udsalgspris: 1699,-

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Jeg elsker produkterne fra Bodum, men prisen på denne kaffemaskine er simpelthen i overkanten!

 2. Hej Lone.

  Det lyder ikke som om maskinen er testet tilstrækkeligt inden den er blevet sendt på markedet, men godt at høre at servicen i det mindste er i top:)

 3. Lone Dons Bech

  Jeg købte en Bodum bistro kaffebrygger for 1½ år siden. Efter ca. 6 måneder var plastikken revnet på bagsiden og der lå kaffegrums inde i maskinen. Jeg kontaktede Bodum og fik øjeblikkelig en ny maskine. Efter 3 mdr. kunne jeg se at det samme ville ske igen og kontaktede igen Bodum. Denne gang ville de gerne have maskinen på fabrikken så de kunne se hvad problemet var. De sendte igen en ny maskine hvorefter jeg skulle sende den gamle retur, dette blev gjort uden udgifter for mig, de sørgede for at sende en returseddel til mig. Efter endnu nogle måneder skete det igen og jeg ringede atter til Bodum. Denne gang fik jeg igen tilbudt en ny maskine eller pengene retur. Jeg valgte det sidste da jeg ikke regnede med at den 4. maskine var bedre. ærgerligt, da jeg godt kunne lide maskinen og ikke mindst den design. Samtidig vil jeg lige understrege at bedre service har jeg aldrig oplevet andet sted.

  VH Lone Bech

 4. Alexander B. Lind

  Ser ud til at har haft en god kaffeaften, mens i har tjekket de to forskellige modeller ud. Er selv en ihærdig kaffedrikker og bodum modellen, lyder bestemt som en fornuftig løsning. Nu hvor man kan forvente den samme smag efter en time, håber dog ikke på alt for meget grums:/

 5. Philfare

  Wired gav den 7 ud af 10! Testen kan læses på engelsk her:

  http://www.wired.com/reviews/2012/04/reviews_fetish_bodumbistro/

  • Hej Phil.

   Tak for link!

   Wired har tydeligvis ikke testen maskinen i praksis…

 6. Simon

  Vildt nok at Moccamasterens kaffe er varmere efter en time end da den kom fra maskinen… ;)

  • Det undrede os sgu også, så vi testede en ekstra gang, men den var go’ nok. Jeg er dog ikke sikker på, det er en bevidst feature:)

   • benzon1960

    Genkender effekten – som jeg faktisk er glad for.

Smid en kommentar