Gastromand.dk | 27. May 2017

Scroll to top

Top

38 kommentarer

Porchetta – nemt og suverænt på grillen!

Porchetta – nemt og suverænt på grillen!
Webmasteren

Det er ingen hemmelighed, at jeg er stor fan af Pulled Pork, men efter at have lavet Porchetta, har Pulled Pork altså fået konkurrence som den ultimative opskrift til grillen.

Svinemørbraden i bacon fungerer som sammenligningsgrundlag:)

Som det er  tilfældet med PP’en, egner Porchettaen sig suverænt til større forsamlinger og med egnet mener jeg forholdsvis billig mad med masser af smag (og så gør det jo ikke noget at tilberedningen ofte imponerer lidt). Så skulle weekendens grilludfordring vist være på plads…

Læs også: Timm Vladimir og Porchettaen

Kombinationen af krydderier er fundet på Grillguru.dk og især salvien spiller godt sammen med svinet, som Eksilsønderjyden udtrykte det. Price-brødrene bruger bl.a. citronskal, men prøv dig frem til din egen favoritblanding.

Pris

Ca. 300 kr. for 8 personer

4.0 from 6 reviews
Porchetta - nemt og suverænt på grillen!
Forfatter: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 8
 
Ingredienser
  • 1 stk svineslag af passende størrelse – spørg din lokale slagter. Er du i dit dovne hjørne tilbyder flere slagter at krydre og snøre slaget for dig
  • 6 fed hvidløg
  • 6-8 kviste frisk rosmarin
  • en stor potion frisk salvie
  • lidt frisk timian
  • 2 tsk fennikel frø
  • godt med kværnet peber
  • rigeligt groft- eller havsalt
  • olivenolie til det fik en passende konsistens
Tilberedning
  1. Hak hvidløg og krydderier
  2. Mos krydderurter og olie sammen – evt. i en morter hvis du har en sådan
  3. Smag til med friskkværnet peber og rigeligt salt
  4. Smør krydderblandingen ud på svinet (so to speak)
  5. Rul Porchettaen sammen, snør og bind stramt – som du kan se af billedet, var sværene ridset – dette er dog ikke nødvendigt og jeg kunne forestille mig at kødet blev saftigere uden.
  6. Egentlig skal Porchettaen nu på spyd, men det fungerede perfekt uden samtidig med, at du har mulighed for at benytte et stegetermometer, som jeg mere ellere mindre bruger til alt kød.
  7. Grill Porchettaen under låg indtil 65 grader.
  8. Lad stegen hvile 10-20 minutter før udskæring i passende skiver.
Noter og anretning
Skær porchettaen ud ved bordet, så alle kan få glæde af den dejlige duft af grill og krydderier:)

Så er der flæskesvær deluxe…

 

Det er da et smukt syn…

 

Og så skal der spises…

Vi serverede Porchettaen med kartoffelfondant (smørkogte kartofler) og Grillet squash med tomatpesto

Konklusion

Porchettaen sparker røv og den meget tørre svinemørbrad havde naturligvis ikke en chance!

Kommentarer

  1. Det må være næste udfordring, ser lækkert ud og fremragende udført! Good damm what a rush :-)

  2. Ingen billeder af hvordan den ser ud udskåret? Lyder ellers vildt lækkert.

  3. DEN SKAL PRØVES!!! Svin & Grill er jo en Gudekombi! Er selv stor tilhænger af Nakkefilet der er marineret et døgn i mørk øl og krydderurter, men den der Porchetta ser sQ spændende ud – og nem ikke mindst!

    http://klaus-k.dk

  4. Jamen du har da så evigt ret – svin er som skabt til at blive grillet og gerne i et par timer:)

    Øl og krauter lyder heller ikke værst!

  5. Henrik

    Efter at have savlet i omkring 5 minutter opdagede jeg straks at mørbrad’en havde fået for meget ;)

  6. Den er og bliver en vinder, hvilket senest er bekræftet smuk på Griseriet.dk. Synes næsten lige I skal se disse billeder af porchetta man bliver sgu næsten helt rørt :-)

    Velbekomme

  7. JensP

    Ser smukt ud, har fået min venlige slagter til at gøre et slag klar. Har desværre intet spid men førsøger mig med steg holderen.

    • Hej jens.

      Du kan dagens få et super resultat uden et spyd:)

  8. Porchetta er en fantastisk spise og så er det jo dejligt let at variere det med forskellige typer smag. Den opskrift jeg bruger er dog ikke så langt fra den Brdr. Price benytter i deres tv program – altså bl.a. med citron skal da jeg mener det giver en skøn smag.
    Jeg bruger dog normalt et spyd når jeg laver det, da det holder saften endnu bedre inde i kødet.

    Min opskrift er forøvrigt at finde her:
    http://grillkokkerier.dk/2011/02/26/porchetta-den-italienske-rullesteg/

    Over and out,
    Kim Schulz

  9. Nicholas

    Hej med Jer

    Mht slaget skal det så være excl svær som så rulles på bagefter? Jeg tænker på at svær skal vel kun være på ydersiden der bliver grillet og ikke inden i stegen, eller er der en der kan forklare dette nærmere?

    Mvh

    Nicholas

    • Hej Nicholas,

      nej slaget må meget gerne være med svær. De gange jeg har lavet det, passede det lige præcis, så sværen nåede hele vejen rundt uden at blive rullet ind i stegen…

      Var dette nok forklaring? :)

  10. ...And Gentleman

    Da vi lavede det på kurset “Kend dine udskæringer” på AOF, fik vi det råd, at man laver en “prøverulning” først, og markerer stedet, hvortil sværen bliver rullet med ind i stegen. Det skærer man så af (altså kun sværen!), og derved undgår man at få et stykke med blød og træls svær. Simple.

    • Jamen det er jo derfor vi har brug for Gastromand.dk – vidensdeling, vidensdeling, vidensdeling! :)

      Det kursus lyder i øvrigt mere og mere tiltalende…

  11. Lars V

    Ja, vidensdeling er alfa og omega, også når det gælder porchetta:-)))
    Da der sikker er mange, som har lyst til at prøve, men måske er lidt tilbageholdende med at få bestildt slag hjem hos slagteren osv. vil jeg lige påpege at der netop nu er supertilbud på porchetta – af Dansk svinekød – i en af de tyske discountkæder. Så er det måske ikke helt så “farlig” at lave en prøvetilberedning af denne spændende ret…

  12. Michael

    Hej..

    Jeg blir lidt forvirret af billede kontra tekst.
    Det ligner på udskæringen af der er en svinemørbrad i midten, men jeg kan ikke læse mig frem til det nogen steder.
    Hvad er det rigtige?
    På forhånd tak.

    • Hej Michael.

      Jeg tror du har ret i, at der er rullet en mørbrad inden i den på “de tilberedte billeder”.

      Det er dog ikke standard og den var da også voldsom stor:)

  13. Ser rigtig godt ud. Jeg kunne godt tænke mig at høre hvor varm grillen skal være ?

    • Hej Jesper,

      det afhænger naturligvis af hvor lang tid, du har tålmodighed til at stå ved grillen:)

      Men 130-160 er ikke helt ved siden af.

  14. Møller

    Hej, kunne man med fordel evt. koge eller braissere Porchetta’en først, for derved at opnå endnu mere saft og kraft? Evt. også lade den ligge natten over, så kun stegning er nødvendig?

    //

    • Hej Møller.

      Jeg vil i hvert fald tro at du kan koge den inden, men om det giver noget ekstra udover sparet grilltid er sgu et godt spørgsmål. Men vend meget gerne tilbage når/hvis du har afprøvet:)

  15. Anni

    Hvad med temperatur, og stege tid i Weber gas grill ;)

    • Hej Anni.

      Jeg kan se at opskriften trænger til at blive opdateret. Men alt afhængig af stegens størrelse skal den vel have 4-6 timer ved 120-130 grader…

  16. Sven Geertsen

    Puha, kan slet ikke forrestille mig at spise kartoffel fondant til noget kød der er så fedt i forvejen, ville nok lave nogen citruskartofler eller andet der giver noget modspil til det fede.

    Jeg er helt enig i at salvie er rigtig godt til Porchetta, men jeg synes “en stor portion frisk salvie” lyder voldsomt, det er jo virkelig kraftigt og kan nemt ende med at dominere de andre krydderier.

    Jeg kan varmt anbefale at ridse sværen, som på en almindelig flæskesteg, så er den nemmere at skære når den er færdig og man får nogen pæne ensartede skiver der alle har svær.

  17. Tue nielsen

    Genial opskrift!

    Vil dog bare lige pointere at det er MEGET vigtigt at sværen er ridset. Ellers får man én stor flæskesvær som er temmelig svær at skære ud :-) Bin there done that :-)

  18. Peter Z

    Super tråd !

    hvad vil i anbefale af tilbehør hvis der nu også måtte snige sig lidt grønt med ?

  19. Lennarth Christensen

    Hej

    Mht. udskæring af porchatta kan jeg anbefale af bruge en god skarp brødkniv.

  20. Elsker hvidløg og elsker Porchetta, så hvor meget hvidløg vil du mene denne opskrift kan bære når man holder meget af hvidløg uden det bliver for meget?

  21. Niels Reinau Harrestrup

    Hvis man ligger inde med en sous vide kan det helt klart anbefales at give den 8-10 timer i en pose og en nat i køleskab før end den får ca en time på kulgrill på spyd.

    Perfekt på indersiden og perfekt på ydersiden. Mums!

  22. Lars

    Jeg må ile med et forsvar for mørbraden! Jeg plejer at vikle med serranoskinke eller lignende og basilikumblade imellem. Hvis man giver den indviklede gris ca. 4 minuter på fire sider ved direkte varme og 5-6 minuter ved indirekte varme og noget alufolie under, bliver den altså helt spiselig. Men der er bestemt ikke helt den samme glæde ved at stege en mørbrad, som der er ved at tilse sin porchetta på rotisseriet med jævne mellemrum. Porchettaen kan sådan set godt passe sig selv det meste af tiden, men derfor kan man jo godt holde øje med den sammen med en øl!

  23. Kim

    Skal porchettaén vendes i grillen, går ud fra den skal steges ved medium varme på indirekte

  24. Anne Serlev

    Jeg har nu lavet to udgaver af porchettaen, den med citronskal er favoritten. Men hvordan får I kloge hoveder sværen sprød. Jeg steger på rotisserier. Og halvdelen ag sværene er bløde. Den er ristet og saltet. Næste gang vil jeg ikke ridse.

    • Hej Anne.

      Hvor lang tid får din porchetta og hvor mange grader?

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften:  

%d bloggers like this: