Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 4. august 2021

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Få sommeren til at vare længere: Syltede agurker og asier

Få sommeren til at vare længere: Syltede agurker og asier
Ingeniøren

Der er få ting, der kan løfte et måltid som de rigtige syltevarer. Måske er du så heldig, at du har et drivhus, der er ved at eksplodere af grøntsager, som du faktisk ikke aner, hvad du skal bruge til.

Syltning af frugt og grønt er en af de ældste konserveringsmetoder, og det kan bevare den gode smag i meget lang tid. Foruden at det bare smager hamrende godt. Om det er til hotdogs, bøfsandwich, grydekylling med skilt sovs eller en leverpostejsmad, bestemmer du selvfølgelig selv.

Asier eller asieagurker er en anden sort, end den de fleste dyrker, og så er processen en lille smule anderledes. De to viste glas er faktisk fra samme plante. “Asierne” er blot en almindelig agurk, der var blevet alt for stor og knap så spændende.

Det kræver ikke mange minutters arbejdskraft, så se at få det gjort nu. Så du kan glæde dig over syltevarerne, når vejret bliver koldere og sovsen brunere.

Syltede agurker og asier

5 fra 2 stemmer
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Ret: Aftensmad, Frokost, Tilbehør
Køkken: Dansk
Keyword: agurker, asier, syltede agurker, syltede asier, syltet, syltevarer

Ingredienser

  • 1 L lagereddike
  • 600 g hvidt sukker
  • Syltekrydderier 1 spsk sennepsfrø, 1 tsk sort peber, lidt tørret chili
  • 2 store agurker
  • Dildskærme er fantastiske, hvis du har dem i haven

Udstyr

  • Syltetøjsglas

Sådan gør du

Syltede asier

  • Hvis du har asieagurker eller bare store agurker, kræver det lidt forberedelse.
    En halv eller hel dag før, du sylter, skal de lægges i saltlage.
  • Vask dem godt med vand og skræl dem.
    Flæk dem på midten og skrab alle kernerne ud.
  • Skær dem i skiver på 5-10 mm efter smag, læg dem op i en skål og dæk dem godt med salt.
  • Når du senere skal sylte dem, skal alt saften hældes fra, og alt saltet skal skylles grundigt af dem. Nu er de klar til syltning.

Syltning af agurker og/eller asier

  • Kog en lage af eddiken, sukkeret og alle krydderierne. Den skal bare koges op og så køle helt af. Det kan sagtens gøres dagen før.
    Hvis du bruger dildskærme, skal de ikke koges med men blot ned i sylteglasset før agurkerne.
  • Skold sylteglas og eventuelle gummipakninger i kogende vand, så de er rene og klar til syltningen.
  • Vask agurkerne grundigt med vand.
  • Skær de hele agurker i skiver – gerne riflede, hvis du synes, det er frækt.
  • Placer agurker og/eller asier i et syltetøjsglas. Der skal gerne være ekstra plads over dem, da de skal være helt dækkede med lage. Hvis de ikke er det, kan de let blive mugne.
  • Hæld nu den afkølede lage i glassene med krydderier og det hele.
  • Stil dem mørkt og eventuelt køligt og vent mindst en uge. Eller en måned eller seks måneder. Hvis du har vasket dem ordentligt, kan de holde sig i meget lang tid.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Stik os en kommentar

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering