Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 22. februar 2024

Scroll to top

Top

En kommentar

VIN UDEN PIS: DEM TIL GRILLMADEN

VIN UDEN PIS: DEM TIL GRILLMADEN
Vinhjernen

Halløj!  Jeg kunne jo gentage grill-svadaen fra sidste år. Eller repetere alle de gode råd fra forrige år.

Men jeg kunne jo også bare konstatere, at jeg ikke aner, hvad du smider på Weberen, yaktorigrillen eller din tocifredetusindlaps japanske kamadogrill.

Men hvis jeg skulle gætte, så er det nok primært en bred byge af animalsk protein, som ledsages af overskuelige salater, måske lidt majskolber og noget brød og smør. Når det er sommer og lunt, skal det nemlig være ukompliceret og nemt.

Det skal de ledsagende vine ikke nødvendigvis være, men de skal have den fornødne pondus til at matche dit uforudsigelige bombardement af marineret hvad som helst med importerede dry-rubs for en mindre formue. Samtidigt skal vinen gerne egne sig til at blive drukket ved sval temperatur, det vil du nemlig sætte pris på i sommerheden, når du fortærer din halvrå wagyu-bøf.

Så altså, vine med saft og kraft og frugtig tyngde, kølet ned til omkring 14 grader, så er du godt drikkende, når de kulinariske herligheder fra støbejernsristen skal sættes til livs.

Og det var da også, hvad testens indkomne vine kunne levere, da de blev testet til en byge af oksekød, svinekød og diverse pølser med ledsagende condiments.

Læs med og find din favoritgrillvin, der er lidt for enhver pris og pengepung.

Grillvine

Byo No. 27 Rouge Gourmand

Pris: 140, –

Forhandler: Propperiet

Kraftig og krydret næse med modne bær, skåret træ og sød røgduft. Munden  er noget slankere, men behagelig, saftig og med et sødmefuldt touch. God til grillet gris eller bbq-marinerede ting.

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Bodegas Tempore Generacion 73 [BEDST TIL PRISEN]

Pris:  79,- (normalpris 129,-)

Forhandler: Kjær&Sommerfeldt

Meget lækker og raffineret næse med mørk frugt, viol og finsk lakrids. Saftig, spændstig og meget let drikkelig mund. Skøn vin, der klarer det meste protein fra din folkevogns-store gasgrill. Røverkøb!

5/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Rebel Syrah 2018

Pris: 69,- (normalpris 109,-)

Forhandler: Kjær&Sommerfeldt

Næsen oser af meget moden frugt og kokosduft fra fad. Munden er alt for sød og savner frugt og balance. Meget kommerciel og amerikansk i  stilen, men desværre ikke særligt god.

2/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Viña Mayor Crianza 2016

Pris:  99,- (normalpris 169,-)

Forhandler: Kjær&Sommerfeldt

Let reduktiv næse, der ikke kaster så meget af sig andet end en let note af egetræ. Munden er tæt og krydret med ru, om end behagelige tanniner. Oplagt ledsager til okse eller lam. Lidt mere forknyt end 2015.

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Clos St. Antonin Plan de Dieu Côtes du Rhône 2017

Pris: 159,- (normalpris 179,-)

Forhandler: Jysk Vin

Mørk og spicy næse med sød garrique og lidt tjære. Munden har masser af frugtsødme, rigeligt alkohol og god fylde. Hold den sval og drik til tommehøje svinekoteletter på skaft. Côte de Porc, velsagtens?

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

”Bootleg” 2015, Napa Valley [BEDST I TEST.. igen]

Pris: 320,- v.3 (normalpris 379,-)

Forhandler: Jysk Vin

Fyrig og gavmild næse, der oser af nyt fad, moden frugt og store armbevægelser. Munden er søde blommer og blåbærparfume, blid balancerende syre og tætte tanniner. Meget flot vin i ultimativ hedonistisk stil. Vinsnobber vil korse sig, vinelskere vil elske den. Grill noget ko, gris, lam eller vildt og invitér nogen, du godt kan lide.

5/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Pago Florentino 2016

Pris: 139, – v. 6 (normal 159, -)

Forhandler: Jysk Vin

Tæt, mørk frugt i næsen med kaffe- og solbærduft. Munden er cremet med rigelig fadvanille og lidt vandet finale. Venlig vin, også til grill,  der ville have godt af mindre fad og mere koncentration.

3/6 Gastromands Bedømmelse' width=
Stik os en kommentar

Kommentarer

Smid en kommentar