Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 6. november 2024

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Peachy Centaur cocktail. #tørstslukker

Peachy Centaur cocktail. #tørstslukker
Høvding

Reklame – Flasken er en gave fra Remy Martin.

Det er jo simpelthen så kvalmende varmt, at den grad er nødt til at få lidt væske i kroppen. Jeg læste at skulle være lidt påpasselig med at drikke for meget vand fra hanen, da det kan udtømme ens saltdepoter og nærmest forgifte en, hvis man nu fik for meget. Så jeg tænkte at jeg ville slå et lille slag for de der cocktails, der bare slukker tørsten på allerbedste vist og ikke kræver et stort kørekort i bar at bikse sammen. Hvor der ikke skal shakes og alt muligt, men bare blandes og nydes.

Jeg stiftede første gang bekendtskab med den her cocktail i Frankrig, hvor jeg var inviteret ned for at besøge Remy Martin. Det er var det dog bare en Centaur. Det peachy har jeg selv fundet på. Remy Martins logo er jo også en centaur, so go do the math. Min Centaur bliver så twistet en smule her, ved at køre den ind med fersken bitter i stedet for angustura bitter og så tilføjer jeg lidt fersken skiver til selve drinken. Det er vel 10 procent smag, 90 procent looks. Lige som mig. Hvis du vil have den helt klassisk, så kører du angustura, ginger ale og cognac. Eventuelt med et par enkelte dråber lime eller citronsaft. Jeg synes Fever Trees Ginger Ale smager mest af ginger ale, men hvis du har behov for søbevand i store glas, så er schweppes nem at skaffe og lidt søde (og mindre ingefærs agtig).

Peachy Centaur cocktail.

Ingen vurderinger endnu
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 1 minute
Samlet tid: 3 minutter
Antal: 1 Cocktail

Ingredienser

  • 4,5 cl Remy Martin VSOP (eller anden cognac, ikke for dyr)
  • 4 dashes fersken bitter (alternativt Angustura for the real deal)
  • 0,5 stk ufo fersken
  • 1 strimmel citron skal
  • 10-15 cl Ginger ale
  • Masser af is

Sådan gør du

  • Kom cognac, bitter og masser af is i et højt glas.
  • Garner med skiver af fersken og citronskal.
  • Top med med ginger ale.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Stik os en kommentar

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering