The Aviary – Når kun det bedste er godt nok!
- Anders K
- Den 23. juli 2013
Gode barer! København har helt bestemt sin andel, ligesom har de fleste andre storbyer verden over.
Men spørger du Anders K, skal du et smut til “The Windy City”, hvis du vil opleve det ypperste på barscenen.
Jeg har utallige gange nydt godt af hyggen på Ruby’s, kreativiteten på 1105 og mystikken på Union – for bare at nævne et par stykker.
Ikke desto mindre måtte jeg for nylig bøje mig i støvet for hvad der muligvis er verdens mest gennemførte bar. I Chicago finder man The Aviary, en cocktailbar med et voldsomt fint stamtræ, da den under Grant Achatz’ ejerskab er i familie med Next og Alinea.
Læs også: Anders K’s anmeldelse af Alinea
Det var da også med en smule ærefrygt, at vi ydmygt spurgte tjeneren på Alinea, om vi matte springe kaffen over, for i stedet at nyde et par cocktails på The Aviary. Efter en smule betænkningstid og et opkald var der sørget for taxa til baren samt et bord med udsigt til de yderst kyndige bartendere. En udsigt til det der skulle vise sig at blive kronen på en aften, man skulle tro ikke kunne blive meget bedre.
Inden du læser videre vil jeg foreslå at du lige slår benene op og nyder denne lille youtube-video.
Vi besluttede os for at prøve baren af med 4 gange 3-retters drinksmenu. Alle forskellige, så vi kunne prøve 12 drinks fra det imponerende drinkskort. Første omgang ankom hurtigt og viste på glimrende vis barens usammenlignelige kreativitet. Vi blev blandt andet udsat for destilleret lime med mousserende sellerivin (højt glas) samt appelsin med røget kanel, Cynar og tequila. Alle fire drinks var fint balanceret og meget forskellige, både i intensitet, alkoholprocent og smag.
Hvad der virkelig adskiller The Aviary fra alle andre barer er kreativiteten i deres “bites”. Disse tæller, udover et udvalg af klassikere fra eget køkken, også et udvalg appetizere fra El Bulli, da der på søsterrestauranten Next I øjeblikket kører en 22-retters El Bulli-menu.
Straks efter de før omtalte drinks ankom da også aftenens første “bites”. Blandt barens egne var Wagyu med paprika, græskarkerner og yoghurt samt foie gras med granatæble, pumpernikkel og forkullet løg. Disse var kommet i godt selskab med “huckleberry marshmallow” og “passion fruit diamond” – begge fra el Bulli.
Næste punkt på dagsordenen var endnu et el Bulli-indslag i form af de famøse slikkepinde. Slikkepindende vakte glæde og vi kunne blandt andet nyde chokolade med puffede ris og ananas med marengs.
Det var nu blevet tid til “hovedretten” og fire nye drinks ankom til bordet. Deriblandt var aftens måske med interessante indslag. Glasset til drinken, nærmest fotografen, ankom på et brændende bræt og det røgede glas gav derved sin smag videre til den Amari likør og æble brandy der blev skænket i glasset efterfølgende.
Som aftenens sidste spiselige indslag fik vi serveret ti forskellige el Bulli-chips, der med ingredienser som blæksprutteblæk, safran og tang lagde en vis afstand til deres mere jordnære supermarkedsvenner.
Billedet nedenfor er muligvis en smule sløret, men ligeledes var vores blikke efter ca. 7 timer i Grant Achatz’ varetægt. Vi skulle dog ikke snydes for “cold chocolate” med menthol-is (frosset fast til siden af glasset) og vanilla cream soda (tættest på). Alle fire drinks var i den søde afdeling og lagde en elegant afslutning på de mere intense indslag vi havde fået serveret tidligere.
Det bliver simpelthen bare ikke bedre (så skulle det da lige være på The Office, der er Aviarys speak-easy forbeholdt stamkunder, men det står desværre stadig hen i det uvisse for undertegnede).
Alle elementer var gennemført ned til mindste detalje, og det var åbenlyst at personalet på baren var briefet af tjeneren på restauranten. Dette tydeliggør blot den – ikke omklamrende – professionalisme vi havde nydt godt af hele aftenen.
Går turen forbi Chicago, så bestil et bord! Ingen andre steder i verden kan man nyde cocktails lavet af nogle af verdens bedste bartendere i selskab med “bites” fortolket af verdens måske bedste kok, taget fra kortet på hvad der engang var verdens bedste restaurant! Det lyder overvældende, men ikke et eneste superlativ er for meget!
Stik os en kommentarRelaterede indlæg
Ugens Frækkert; The British Gentleman G&T... 20. marts 2019 | thecocktail.blog
Ugens Cocktailfrækkert: Sulei the Man 24. november 2018 | thecocktail.blog
Smid en kommentar
Lidt godt til maven
- Biksemad – med spejlæg og bearnaisesauce!
- Brændende Kærlighed – opskriften på lykke
- Bøf Stroganoff à la Gastromand
- Grydestegt Kylling med “Skilt sovs” og råsyltede agurker
- Hasselbagte kartofler – super sprøde og møre kartofler
- Høvdingegryde med oksekød, bacon og cocktailpølser
- Frikadeller: Opskriften på perfekte frikadeller
- Kartoffelmos – fed og cremet
- Krebinetter eller Karbonader: Smørstegte mirakler
- Millionbøf – opskriften på den klassiske, danske udgave af Bolognese
- Pariserbøf – den ultimative frokostret!
- Æggekage med bacon – den gammeldags opskrift
Kommentarer