TOUCHDOWN: 3 suveræne Super Bowl Cocktails
Som en ægte Gastromand, har du sikkert allerede sørget for øl og sodavand i bedste kvalitet til dette års Super Bowl. Her har jeg sammensat en lille flok cocktails, der med garanti vil gå godt til dine perfekte hotwings, nachos og andre lækkerier!
Hvilken type spiritus vælger man så til en gang amerikansk underholdning? Jep, you guessed it! Bourbon whiskey!
Super Bowl Chili Sour
Og hvad er så mere oplagt end en klassisk Whiskey Sour? Naturligvis Gastromandet lidt op. Her har jeg brugt chili som ekstra smagsgiver.
Valget af bourbon faldt på den klassiske Maker’s Mark. Det er en udmærket bourbon til cocktails, hvor det lidt kantede og grove udtryk lader whiskeyen smage godt igennem. Den er sødlig og har masser af krydderi. Simpel, men utrolig velsmagende til cocktails.
Her har du opskriften på en SB Chili Sour:
Ingredienser
- 6 cl Bourbon
- 3 cl Citronsaft
- 1,5 cl Sukkersirup 1:1 sukker og vand kogt sammen og kølet helt ned
- ca. 2 cl Æggehvide
- Et par dashes Angostura Bitters
- Frisk chili efter smag jeg brugte ca. 3 cm af en alm rød thai chili
Sådan gør du
- Mos chilien let i shakeren
- Tilsæt whiskey, citron, sukkersirup og æggehvide uden is
- Shake til det skummer godt. Tilsæt is, og shake igen.
- Sigt det hele over i et lavt glas med isterningerne
- Garnér med et par dashes Angostura Bitters på det tætte skum
Og nu vi er igang, hvorfor kombinerer vi så ikke bare Bourbon og øl?
Cherry Ale Touchdown
Her har jeg valgt at lave en cocktail med både frugtsmag og bitterhed fra øllen.
Til denne cocktail valgte jeg en bourbon i noget højere kvalitet. Elijah Craig 12 year Small Batch. Den er lidt mere kompleks, og knap så sødlig.
Som frugtig komponent faldt valget på den altid klassiske Cherry Heering likør. Det giver sødme, og fantastisk kirsebærsmag. For at tilføre lidt syre valgte jeg at tilsætte saft fra blodappelsin (fordi de er i sæson nu). Alm. appelsinsaft kan også sagtens bruges.
Her er opskriften på en Cherry Ale Touchdown:
Ingredienser
- 4,5 cl Bourbon
- 2 cl Cherry Heering likør
- 4,5 cl Blodappelsinsaft du kan også bruge alm. appelsinsaft
- Øl Brown Ale type
Sådan gør du
- Shake alle ingredienserne, undtagen øllen, med rigeligt is
- Sigt over i et glas med isterninger (eller én stor isterning som her)
- Top op med øllen
Og hvad gør man så, hvis det hele skal være lidt mere fancypancy? Så serverer man naturligvis en Dry Martini med et amerikansk twist: Moonshine!
Montana Moonshine Martini
Denne Dry Martini skal selvfølgelig være så amerikansk som muligt. Jeg valgte derfor en af mine yndlings-gins til formålet. Nemlig Bluecoat American Dry Gin. Fantastisk smukt indhold i en ligeså smuk blå flaske. Den er super til klassiske cocktails der er meget spirit-forward. Den er smooooth.
Tilsmagningen var også amerikansk. Regans’ Orange Bitters no.6 giver delikate appelsinnoter uden at overdøve med tungt krydderi. Perfekt til Martinis.
Vermouthen blev desværre ikke amerikansk. Så velassorteret er mit barskab alligevel ikke… Endnu. Tyske Belsazar laver også noget af det bedste vermouth, så det gør ikke så meget af det ikke er en amerikaner.
Det sidste amerikanske pift var naturligvis at tilføje lidt ægte amerikansk moonshine whiskey. Ulagret, rå og osende af kant, blev den hældt forsigtigt over den færdigrørte martini, som et smack-in-the-face låg som rammer en ved hver lille slurk – de der siger at cocktails kun er for tøser, kan jo lige tage en slurk af den her bandit!
Her er opskriften på en Montana Moonshine Martini:
Ingredienser
- 4,5 cl gin
- 1 cl tør vermouth
- 2 dashes Orange bitters
- Moonshine Whiskey
Sådan gør du
- Rør der hele med is til der er iskoldt og sigt over i et nedkølet cocktailglas.
- Hæld forsigt en sjat Moonshine whiskey på toppen
- Nyd!
Det var så mine bud på nemme cocktails der kan nydes på Super Bowl Sunday!
Game on!
Find mere inspiration til cocktails på Sjønnes Barskab, eller følg med på Instagram: @sjoennemayn
Stik os en kommentar
Smid en kommentar