Gastromand.dk | 14. August 2018

Scroll to top

Top

13 kommentarer

Philly Cheese Steak Sandwich

Philly Cheese Steak Sandwich
Familiefaren

Vi er i pĂĽsketiden, hvilket betyder sommertid, mere sol og fridage, som gør at det er helt lovligt at gĂĽ i byen og drikke sig fuld en onsdag eller søndag aften. Efter de seneste lĂŚkre pĂĽske frokostretter kreeret af restaurant Kronborg som pĂĽskesild med ramsløgscreme og lamme roastbeef er det pĂĽ tide at kigge de lidt mere tunge og fede retter – dem som virkelig duer til tømmermĂŚnd. 

Sidste gang vi var sammen talte Eksilsønderjyden begejstret om den Philly Cheese Steak Sandwich han smagte da han besøgte Staterne sidste ĂĽr. Nu har vi endelig fĂĽet lavet den. Om den stammer fra Italiens 1930’ere eller fra Philadelphias slut 1970’ere vides ikke med sikkerhed. Egentlig er det ogsĂĽ ligemeget for denne steak sandwich er gennemført lĂŚkker pĂĽ alle mĂĽder. Den er enkel at lave, men alligevel smagsrig. Hvis du skulle have tømmermĂŚnd, sĂĽ er du ogsĂĽ sikker pĂĽ at blive kureret – vi garanterer.

 

Philly Chesse Steak (13)

 

3.0 from 2 reviews
Püskemad - til dine tømmermÌnd: Philly Cheese Steak
Forfatter: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
Karamelliseret løg
  • 6 store løg
  • 1 spsk soya
  • 1 spsk koncentreret hønsefond
  • 1 tsk sukker
  • En god sjat oliven olie
  • Hvis du tilfĂŚldigvis har en sjat kirsebĂŚr vin sĂĽ gør det intet
  • Salt/peber
Rød peber chutney
  • 3 røde snack-peber
  • 1 rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 dĂĽse øko hakket tomat
  • 1 tsk knust chili
  • En god sjat oliven olie
  • Salt/peber
Entrecotes
  • 4x100 gram bøffer
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk brun farin
  • 1 tsk friskkvĂŚrnet peber
  • ½ tsk cayenne peber
  • ½ tsk knust chili
  • ½ røg salt - kan undlades
Brød og ost
  • Det er dybest set efter eget valg, men brødet skal vĂŚre blødt og sødt! Jeg fandt nogle forskellige og prøvede dem af. Hver sin smag!
  • 500 gram Emmentaler
Tilberedning
Karamelliseret løg
  1. SkÌr løgene pü et mandolin jern helt tyndt.
  2. Varm en pande med en god sjat olie op.
  3. Steg løgene ved middelsvag varme i 5 minutter hvor du rører godt rundt.
  4. Skru ned og tilsĂŚt resten og lad det simre ved helt svagt blus i 60 minutter.
  5. Rør en gang imellem sü det ikke brÌnder pü.
Rød peber chutney
  1. Varm endnu en pande op med olie. Hak rødløg og hvidløg fint og svits det et par minutter.
  2. TilsĂŚt de hakkede tomater, chili og lad det simre i 20 min.
  3. Snit de røde pebre meget fint og lÌg dem til side.
  4. Til sidst tilsÌttes de i ca. 3 minutter sammen med salt og peber - meningen er, at peberen ikke er udkogt med sprød.
Entrecotes
  1. SkÌr bøfferne i mundrette bidder
  2. Bland alle krydderier sammen og vend det sammen med kødet i en skül
  3. Lad det trĂŚkke 15 min.
  4. Varm en pande og til niveau med helvedes flammer og svits kødet i ca. 3 minutter.
  5. De skal vÌre røde indeni og have skorpe uden pü.
  6. Pas pü med at røre for meget rundt nür du har smidt kødet pü, sü sÌnker du varmen pü panden.
Brød
  1. Varm ovnen op til 225 grader. Løg 3 skiver ost i bunden, sü kød direkte fra varmen, løg og peber-chutney slut af med 3 skiver ost igen - evt. et skud sennep pü den anden bolle.
  2. Luk sammen og smĂŚk det i ovnen i ca. 5-6 minutter til osten er smeltet.

 

Hvis du tilfĂŚldigvis har en sjat KirsebĂŚrvin i overskud sĂĽ brug det...

Hvis du tilfĂŚldigvis har en sjat KirsebĂŚrvin i overskud sĂĽ brug det…

Løgene er godt pü vej...

Løgene er godt pĂĽ vej…

The Rub...

The Rub…

Røgsalt,,,

Røgsalt,,,

 

 

Du kan sagtens lave din rub prÌcis som du selv vil, jeg har ikke güet efter nogen bestemt opskrift, men blandede det sammen, som jeg mente var rigtigt for mig. Røgsalt smager af meget sü vÌr omhyggelig nür du bruger det. Det kan ogsü undlades, hvis du ikke lige har det ved hünden.

 

VÌlg nogle gode bøffer, det betaler sig...

VĂŚlg nogle gode bøffer, det betaler sig…

Philly Chesse Steak (8)

Valget er dit, jeg nappede en elemtaler...

Valget er dit, jeg nappede en elemtaler…

Fyr den auf...

Fyr den auf…

 

Nu har vi jo desvĂŚrre ikke de har amerikanske oste i Danmark, som fx Monterey Jack Cheese, sĂĽ vi mĂĽ klare os med hvad vi har. Jeg valgte en lagret Emmentaler (Føtex Food har den) og vil nok gĂĽ efter en blød og ikke for fast ost i denne sandwich – Gouda evt. med chili kunne ogsĂĽ sagtens gĂĽ. Eller hvis man lige har et stykke af Arlas Unika fx Gnalling ville det bestemt ogsĂĽ kunne gĂĽ.

 

Philly Chesse Steak (12)

Du skal ikke sparre pĂĽ osten…

Philly Chesse Steak (14)

Velbekomme…

 

Jeg er mest til det bløde brød, men nogle af gĂŚsterne foretrak faktisk denne udgave…

 

Der var plads til at prøve lidt forskellige brød – ligemeget hvad, sĂĽ er det virkelig en lĂŚkker sandwich, som holder hele vejen.

God püske! Mü tømmermÌndene vÌre dig nüdig! 

 

Kommentarer

  1. Halvamerikaneren

    OgsĂĽ en klassisk tilbagevendende ret herhjemme. Hvis den skal vĂŚre lidt mere autentisk skal man skĂŚre kødet i tynde skiver – eller bruge venø-steaks, hurtigt pĂĽ panden og sĂĽ skĂŚre dem ud bagefter. Vil sige at den version i viser pĂĽ nederste billede nĂŚrmere er en steak sandwich end en philly cheese steak :)

    • Har faktisk forsøgt med Venø-bøffer, synes bare ikke det bliver godt nok – men det er mĂĽske fordi jeg skal passe pĂĽ med tiden pĂĽ panden. Skal der mere ost pĂĽ for det bliver en “Cheese” :-)

      • Halvamerikaneren

        Jeg har haft samme problem med venø-bøfferne men løste det ved at stege tykkere skiver kød for sĂĽ at skĂŚre dem meget tyndt efter stegningen. Og mĂŚngden af ost ser fin ud – det handler mere om den type af ost man nok kun kan fĂĽ i staterne som jo egentlig ikke har sĂĽ meget med ost at gøre men bare bliver til en cremet masse uden ret meget smag

        • Jeg mĂĽ lige prøve tricket med venø-bøfferne! Og nej – reelt har vi jo langt bedre mulighede med ost end dem!

  2. WHHaaAT

    Hvorfor skal danskere altid voldtage en opskrift og sĂĽ kalde retten noget den slet ikke er? Det er ganske vist en lĂŚkker opskrift det her – MEN en philly cheese steak sandwich er det bestemt ikke.

    • Hey Der – tak for kommentaren… det er jo vores fortolkning af denne sandwich og nej Amerikanerne/Italienerne kommer nok ikke kirsebĂŚrvin fra Frederiksdal i :-) Hvad mener du der skal gøres anderledes – kom gerne med et konstruktive bud…

      • WHHaaAT

        Ok – som sagt er din opskrift lĂŚkker, men en autentisk philly cheese steak sandwich er en hoagie roll, der flĂŚkkes, hvori man kommer provolone ost pĂĽ begge sider (smelteost er et alternativ), og til sidst fyldes brødet med oksekødsstrimler og karamelliserede løg.
        Oksekødet skal vÌre rib eye eller culotte (men entrecote er ogsü fedt, det handler bare om at kødet skal vÌre mørt og lÌkkert) sküret i meget fine strimler. For at tilberede kødet, starter man med at karamellisere løgene i en pande med lidt smør, salt og peber. Bagefter kommer man kødet i panden sammen med løgene. Saftet fra kødet og løgene vil danne en lÌkker sovs. Smag til med salt og peber.
        Efter at have smagt utallige philly cheese steaks i staterne og nogle forsøg pü at lave dem selv, er ovenstüende opskrift den der kommer tÌttest pü dem jeg smagte i staterne. Det er sü simpelt, at man tror det er løgn, sü hold tilbage med kryderierne og kirsebÌrvinen, nür du vil lave en PHILLY cheese steak. Din opskrift ville jeg omdøbe til GASTROMANDENS cheese steak sandwich, sü ville den fü 5 stjerner.

        • Jeg fĂĽr lyst til at citere Simpsons her: Det afsnit, hvor Krusty bliver aflyst:

          Krusty the Clown: Now, boys, the network has a problem with some of your lyrics. Do you mind changing them for the show?
          Anthony Kiedis: Forget you, clown.
          Chad Smith: Yeah, our lyrics are like our children, man. No way.

          Men sĂĽ igen mon ikke jeg kunne ĂŚndre overskriften lidt :-)

          Ellers takker da for stjerne :-) Men sĂĽdan er det jo generelt, vi forsøger at lave vores bud, men med amerikansk er det svĂŚrt, mest fordi vi grundlĂŚggende mangler for meget, fx her ost og brød, sĂĽ mĂĽ vi gøre hvad vi kan… da jeg lavede The Peber Jalapenos Burger manglende jeg ogsĂĽ noget specielt ost som hedder noget med “Peber Jack Cheese”, men der mĂĽttes jeg sĂĽ bare finde et alternativt…

          /the-peber-jalapenos-burger/

        • Najasofie

          Det lyder ogsĂĽ virkelig lĂŚkkert. Hvad kunne brødet erstattes med? Aner ikke hvad en hoagie roll er. Blød, sprød, sød?? Men det med at kødet skal ned til løgene er jeg ikke sĂĽ vild med, hvordan fĂĽr man en ordentlig stegeskorpe pĂĽ? :)Provolone ost mĂĽ da vĂŚre til at fĂĽ her, det lyder fransk og ikke ameriansk….

          • Hej Najasofie – det skal vĂŚre sĂĽ blød, hvid og sødt sĂĽ muligt – sĂĽ du finder nĂŚsten det bedste bud eller bager selv – amerikanerne kan jo godt lide den pĂĽ den mĂĽde! Du skruer helt op for panden og fyrer den af, sĂĽ skal der nok komme stegeskorpe pĂĽ! Lyder perfekt med osten! Kendte den faktisk ikke, men nu hvad jeg da hvad jeg skal bruge nĂŚste gang!

  3. I Øko Cafeteriet i Svendborg laver vi verdens bedste cheese steak sandwich. Vi bruger Svendbo ost og oksetyndsteg, grillede grøntsager (altid med karameliserede løg) og har füet hang til lidt sylt og hjemmelavet ketchup i.
    Altsü endnu en twistet udgave, specielt grøntsagerne er en helt klart no go i den amerikanske udgave .

    • Lyder da lĂŚkkert Sally – vi bør jo lĂŚgge vejen forbi 😎

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: