Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 18. februar 2019

Scroll to top

Top

3 kommentarer

Red et møgkoldt forår med varme cocktails!

Eksilsønderjyden

Kalenderen skriver marts og solen har vist sig efter et par måneders komplet fravær…men kun for at forsvinde igen og lade os synke tilbage i vinterens kulde og mørke. Men intet er så skidt, så det ikke er godt for noget. Vinterens tilbagevenden giver os nemlig muligheden for, at nå at banke de sidste runder af de lidt varmere cocktails i svælget, før det hele går op i lette sommerdrinks med paraplyer – God forbid it!

Vores kære cocktail-expert, Rasmus Kjeldsen, fra stirred.dk leverede tidligere en fantastisk nytårs-cocktail og med den in mente, var der ikke den store tvivl om hvem der var manden at gå til, da vi skulle have et par bud på et par drinks til at kapére kulden.

VinterCocktails1

Kasper Riewe Henriksen, fra Ruby, in action!

Endnu engang gik Rasmus i baren med bartender Kasper Riewe Henriksen på hans tidligere arbejdsplads, cocktailbaren Ruby i København, som har mange sæson-betonede cocktails på menuen.

Som en sidenote, kan det nævnes at Kasper er i fuld gang med at åbne sin egen bar på Vesterbro, men dét er en helt anden historie, som I får en anden gang.

Ifølge Kasper indbyder de kolde måneder i højere grad til indtagelsen af mørkere, mere krydret spiritus med en mere tung sødme, end vi kender den fra sommerens friske, frugtige og læskende cocktails. Kasper præsenterede os for et par drinks, som vi synes fungerer fantastisk godt i denne kolde tid:

The New York Flip

New York Flip
Forfatter: 
Kategori: Cocktail
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 1
 
Ingredienser
  • 4 cl. Rye Whisky
  • 2 cl. Ruby Port
  • 1 cl. Sukkerlage (1,75 sukker til 1 del vand)
  • Et helt æg
  • Lidt revet muskatnød
Tilberedning
  1. Ingredienserne shakes først uden is til ægget skummer
  2. Herefter shakes hårdt med is i ca. 8-10 sekunder
  3. Shakerindholdet sies op i et passende glas uden is, og en lille smule muskatnød rives henover.

Som Kasper fortæller, er en Flip egentlig i en kategori for sig selv, og selvom vi ser stort på dette, kan den i bund og grund ikke kaldes en cocktail. Den har nemlig rødder helt tilbage i den amerikanske kolonitid, hvor man ville blande øl, rom, sukker og et helt æg sammen til en velsmagende, varmende substans. Den falder nærmere i kategori med, og minder på mange måder om, den amerikanske Egg Nogg, som er meget populær til jul og i de kolde måneder.

VinterCocktails2

Den er meget simpelt at lave, og er med sin mælkeagtige konsistens og bløde tekstur en rigtig god måde at nyde den varme, runde smag af Rye Whisky og portvin på. Skulle nogen derude være i tvivl om sikkerheden ved at anvende rå æg i cocktails, kan I godt ånde lettet op. Danske æg er efterhånden erklæret 100 % salmonellafri, så der er slet ingen grund til panik.

Whisky Toddy

VinterCocktails5

Whisky Toddy
Forfatter: 
Kategori: Cocktail
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 1
 
Ingredienser
  • 6 cl. Johnnie Walker Black Label Whisky
  • 2 cl. friskpresset citron
  • 9 cl. varm ginger beer
  • 2 tsk. honning
  • 2 skiver frisk ingefær
  • Et drys kanel
Tilberedning
  1. Stød ingefæren i bunden af et glas med en muddler, mens du varmer din ginger beer forsigtigt op i en gryde (den må ikke koge)
  2. Put alle ingredienser undtagen whisky i glasset
  3. Omrør til honningen er opløst, og si drinken over i et andet, opvarmet glas
  4. Tilsæt whisky og pynt cocktailen med en appelsinskive med nelliker samt en kanelstang.

Toddyen stammer egentlig også fra før, man begyndte at tale om cocktails, men ikke desto mindre har den gjort sit indtog på rigtig mange cocktailbarer rundt omkring i verden. Til forskel fra de fleste cocktails, som serveres kolde, serveres en toddy varm.

VinterCocktails4

Smagsmæssigt fungerer den rigtig godt med sine søde, citrusagtige noter der spiller perfekt sammen med whiskyens røgede indtryk. Til slut bider ingefæren en smule på tungen, hvilket i høj grad fuldender smagsoplevelsen. Denne cocktail er dejligt nem at lave derhjemme, og skulle man have en forkølelse under opsejling, skulle indtagelsen af en enkelt af slagsen formentlig nok også sætte en stopper for denne!

Skrevet af Rasmus Kjeldsen

Læs meget mere om cocktailkunst og om Københavns cocktailbarer på stirred.dk.

Med hvilke drikke klarer du dig igennem de kolde måneder?

Kommentarer

  1. Lena Dejbjerg

    Ejjjj – Det er ikke fair at vise billeder fra Ruby – verdens bedste sted at blive fuld og fattig!!
    Nu er jeg tørstig efter hygge og old fashioned ;)

    • Hehe.

      Hvis du er til old fashioned kan du glæde dig til fredag Lena:)

Smid en kommentar

Hvad synes du om opskriften: