Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 27. juni 2019

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Gastromand Cityguide: Rom

Gastromand Cityguide: Rom
Eksilsønderjyden

Det er sommerferiesæson og selv om det danske vejr har artet sig usædvanligt pænt, er der god grund til at tage udenlands. For at lære andre kulturer at kende,  for at få de billige branderter i hus og ikke mindst for at udforske det lokale køkken.

Læs også: Gastromands cityguide: Nice er nice!

Og for at gøre forøge din chance for succes udi sidstnævnte disciplin, får du her et par tip fra en lille tur til én af de absolut bedste byer i Europa, når det drejer sig om mad og drikke.

Frokost-dealen

L’Asino d’Oro
Via del Boschetto 73

Det hér er kraft’edeme go value! 12 Euro for 3 retter (antipasti, primi og secondi) med et glas vin og vand. Den anerkendte kok Lucio Sforza flyttede i 2011 sin restaurant til Monti-distriktet, hvor den blev en øjeblikkelig succes. Her har han lige siden serveret smagfuldt mad, med fødderne solidt plantet i det rustikke italienske landkøkken. Da vi var forbi, stod menuen på Ricotta-mousse med solbær og parmesan, Gnocchi med en ragu på bl.a. pancetta, samt en lækker tun”salat” med en sauce på peberfrugter. Frokostmenuen skiftes hver dag. Et must try!

L'asino d'Oro! Rustikt og voldbilligt

L’asino d’Oro! Rustikt og voldbilligt

Pizzaen

Da Francesco
Piazza del Fico 29

Læs også: Gastromands cityguide: Magiske Marrakech

Om dette er Roms bedste pizza skal være usagt (vi nåede desværre ikke forbi så mange andre) men de er pænt gode, og efter sigende klart den bedste i Centro Storico – Roms historiske centrum. Åbenbart en slet skjult hemmelighed, hvilket resulterede i at vi måtte vente i over en halv time på et bord, i den eller ganske store restaurant. Kække og højtråbende tjenere (på den meget charmerende måde) serverer pizze med sprøde papirstynde bunde toppet med råvarer af god kvalitet.

Alternativer: Pizzarium eller Da Remo

Simpelt og smukt! Sådan skal en pizza se ud!

Simpelt og smukt! Sådan skal en pizza se ud!

Den lokale

Settimio al Pellegrino
Via del Pellegrino 117

Settimio al Pellegrino kunne lige så godt have fået betegnelsen ”den skjulte”. Restauranten gør nemlig intet for at man tilfældigt skal falde over den. Og når du så endelig finder døren, må du vente på at blive lukket ind, efter at du har ringet på dørklokken. Efter sigende sker det endda, at du bliver afvist, hvis værten ikke synes om dig eller din påklædning. Overvinder du disse forhindringer, venter der dig til gengæld en super oplevelse. Restauranten drives af et ældre ægtepar (Teresa i køkkenet – Mario på gulvet) som serverer romersk mad, når det er allermest ”basic” – lige som det skal være. En stor del af gæsterne er tydeligvis regulære besøgende, hvilket giver restauranten en helt fantastisk stemning.

Tip: Har du en sød tand, så prøv deres Monte Bianco!

Settimio havde en fantastisk skinke!

Settimio havde en fantastisk skinke!

Svinet

Er Buchetto
Via del Viminale 2F

En Porchetta-sandwich og et glas køligt hvid fra tanken i denne fantastisk hyggelige miniature af en restaurant…så kan man ikke forlange meget mere. Velsmag, stemning og historie går hånd i hånd i dette lille hul i væggen, hvorfra der er blevet serveret Porchetta siden 1890.

Tip: Bestil også lige en røvfuld kød ”on the side” – det smager virkeligt godt!

Så' der svin! Vi takker ja!!

Så’ der svin! Vi takker ja!!

Michelin-måltidet

Metamorfosi
Via Giovanni Antonelli 30

En italiensk restaurant, med ét styk fransk stjerne og en brasiliansk chefkok med molekylærgastronomiske tendenser. Det lyder som et noget underfundigt match og det er det også. Men det fungerer – rigtigt godt endda! Her blev vi for eksempel udsat for en dekonstrueret carbonara med en sous videt æggeblomme (65 grader), en sublim ravioli med kyllingelever og hasselnødder, samt en ”slikkepind” af Blu del Monviso (blåskimmel) overtrukket med hvid chokolade og serveret med en dip af portvinsreduktion. Et flot måltid på en flot restaurant. Og så til yderst rimelige priser – især vinen!

Ål og røget sorbet! Metamorfosi gjorde det fantastisk!

Ål og røget sorbet! Metamorfosi gjorde det fantastisk!

Den hjemmebiksede

Campo de Fiori

Find Campo de Fiori. Start hos boderne på torvet, hvor du køber et par tomater og lidt basilikum. Fortsæt videre til slagterne (gerne Il Fioretino) og delikatessebutikkerne omkring torvet, hvor du køber skinke og andet pålæg, vin og oste. Har du endnu ikke prøvet mozzarella-typen Burrata, med det flydende indre så gør det – det bliver en snasket frokost, men det er det hele værd. Du slutter din tur hos Il Forno – bageren i den nordlige ende af pladsen, hvor du køber rå mængder af Roms bedste pizza bianca.
Herefter er det bare at slå sig ned i solen og og holde en fest i de indkøbte delikatesser.

Interimistisk picnic på Campo de Fiori! Helt sublim oplevelse!

Interimistisk picnic på Campo de Fiori! Helt sublim oplevelse!

Kaffe-kongen

Sant’Eustachio
Piazza di Sant’Eustachio 82

Ikke en morgen uden en kaffe fra Sant’Eustachio…eller en eftermiddag! Under turen udviklede det sig vel nærmest til en afhængighed. Og dette på trods af det propfyldte lokale, de lidt opskruede priser og de ikke altid lige imødekommende baristaer. Mange ting taler imod, men kaffen var bare for god til at blive væk. Tag en kop når du alligevel smutter forbi Pantheon, som ligger lige om hjørnet.

Proppet! Et ganske normalt syn hos Sant'Estauchio...

Proppet! Et ganske normalt syn hos Sant’Estauchio…

Vinbaren

Il Piccolo
Via del Governo Vecchio 74

Der findes mange ganske fine vinbarer i Rom, men denne her fortjener at blive nævnt. Et ganske fint vin udvalg, uden at være extraordinært. Hvad du skal kommer her efter, er lige så meget den dejligt afslappede og løsslupne fyraftensstemning hos de lokale, som står med et glas i hånden på gaden foran den lille bar. Her er unge og gamle, håndværkere og forretningsfolk. Køb et glas, stil dig ud på gaden og betragt de lokale mens du hygger med vinen.

Il Piccolo . den hyggeligste vinbar jeg har set!

Il Piccolo . den hyggeligste vinbar jeg har set!

 

Har du nogle tips til Roms gastro-scene som vi har overset?!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. EsbenU

    Dejlig artikel – Rom er simpelthen en fantastisk by. Af de steder, I har besøgt, har jeg kun kendskab til Sant’Eustachio… Selvfølgelig! :-)

    Jeg kan anbefale Sora Margherita i den jødiske ghetto i Rom (det er et område beliggende nogenlunde mellem Piazza Navona og Tiber øen). Det er en lille familieejet perle med fantastisk lokal mad og vin. Servicen er ikke noget at råbe hurra for – man bliver skyndet lidt på, hundset lidt med og hvis man ikke spiser op, bliver værtinden småsur. Men maden er virkelig lækker og turister som ikke ved, hvad de skal bestille får en masse mindre retter med lokale specialiteter fra bl. a. Lazio-regionens køkken indtil de er mætte. Deres specialitet er artiskokker i alle mulige anretninger… Og så snakker de forresten næsten ikke et ord engelsk. Autentisk! Kig efter denne dør: http://www.google.dk/imgres?imgurl=http://blog.paperogiallo.net/sora-margherita-roma.jpg&imgrefurl=http://blog.paperogiallo.net/2012/05/il_cacio_e_pepe_della_sora_margherita_quella_vera.html&h=500&w=461&sz=218&tbnid=LyBgsEWTLGcnZM:&tbnh=93&tbnw=86&zoom=1&usg=__0YDqAQvOlNW1L8cdwlpGB8OqLaA=&docid=vMLfxuUAAJKHlM&sa=X&ei=7mv-UZfSM8jRtQb7qoEo&ved=0CDcQ9QEwAg&dur=362

    Udover den jødiske ghetto, hvor man næsten ikke kan finde én dårlig restaurant, er området Trastevere sydvest for Tiber øen også et mekka for restauranter. Osteria der Belli er også et familieejet sted, dog noget større end Sora Margherita, men meget hyggeligt med god betjening og meget lækker mad. Deres ravioli er fantastisk!

    Den bedste is i Rom (og måske hele verden) får man på San Crispino. Tag deres signatur is med honning smag. :-)

  2. Det er noget af det bedste jeg har læst om Rom i lang tid. Skal derned med kæresten via http://www.fdm-travel.dk/italien/rom/ her i juli 2014 og vil helt sikkert kigge forbi Il Piccollo – tak for tippet :)

Smid en kommentar